Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από τα αποκαλυπτήρια του Super Duper Graphics update του Minecraft το οποίο υποσχόταν να δώσει μεγάλες γραφικές βελτιώσεις στο παιχνίδι για όσους το επιθυμούσαν και θα κυκλοφορούσε πρώτα για την Xbox One X έκδοση του παιχνιδιού.

Όπως φαίνεται τα πλάνα ήταν τόσο φιλόδοξα αφού η Mojang ανέβαλλε την κυκλοφορία αρκετές φορές, μέχρι που ήρθε τελικά η οριστική ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα πώς η ενημέρωση δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ.

Ο λόγος πίσω από αυτή την ακύρωση είναι πως «το πακέτο γραφικών αποδείχθηκε αρκετά απαιτητικό τεχνικά από ότι έχει αρχικά σχεδιαστεί», σύμφωνα με την ανάρτηση της εταιρείας.

«Υπήρχε αρκετός ενθουσιασμός για το Super Duper εντός και εκτός του studio, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε χαρούμενοι με την απόδοση του γραφικού πακέτου σε όλες τις συσκευές. Για αυτό τον λόγο, σταματάμε οριστικά την ανάπτυξη του πακέτου και εξετάζουμε νέους τρόπους για να βιώσετε το Minecraft με νέο στυλ».

Το Super Duper Graphics υποσχόταν τεράστιες γραφικές βελτιώσεις όπως δυναμικές σκιές και τονισμό στις άκρες των περιβαλλόντων.