Αγωγή κατατέθηκε κατά της Epic Games μετά από την παραβίαση δεδομένων, η οποία εξέθεσε προσωπικές πληροφορίες από εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Η παραβίαση των δεδομένων συνέβη τον Ιανουάριο του 2019, όταν οι χάκερ βρήκαν ένα exploit στο σύστημα σύνδεσης του Fortnite, επιτρέποντάς τους να αγοράσουν V-Bucks με τις τραπεζικές πληροφορίες που συνδέονται με τους λογαριασμούς των παιχτών.

Το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεσει αναφέρει ότι η Epic ενημερώθηκε για το θέμα της ασφάλειας το Νοέμβριο του 2018, αλλά δεν αναγνώρισε το πρόβλημα μέχρι δύο μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με τον Polygon, η αγωγή έχει κατατεθεί στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνας για λογαριασμό περισσότερων από 100 χρηστών οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Epic απέτυχε “να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και να ειδοποιήσει τους χρήστες για την παραβίαση της ασφάλειας τους εγκαίρως”.

Η Epic έχει έρθει τελευταία αντιμέτωπη με το πρόβλημα της ασφάλειας των υπηρεσιών της, αφού παρόμοιες αμφιβολίες υπάρχουν και για το Epic Games Store.