Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reviews

Man of Medan Review

man of medan review

To Until Dawn ήταν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παιχνίδι επιλογών με κινηματογραφικό άρωμα, με τον παίχτη να είναι εκείνος στην θέση του σεναριογράφου και να αποφασίζει την εξέλιξη της ιστορίας του.

Η Supermassive με την Bandai Namco φέτος μας φέρνουν τον πνευματικό του διάδοχο, το Man of Medan, ως πρώτο μέρος μιας συλλογής παιχνιδιών που θα απέχουν περίπου 6 μήνες το ένα από το άλλο, της Dark Pictures Anthology.

Ζωή και θάνατος

Παραμένοντας πιστό στην συνταγή του Until Dawn, το Man of Medan αφηγείται την ιστορία μιας παρέας πέντε ατόμων, που ξεκινούν για μια περιπέτεια υποβρύχιας κατάδυσης, η οποία όμως περιπλέκεται εξαιτίας μιας καταιγίδας και μερικών αναπάντεχων περιστατικών.

man of medan review

Τελικά καταλήγουν παγιδευμένοι σε ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο του αμερικάνικου στρατού.

Ένα σύντομο flashback στην αρχή του παιχνιδιού, μας δείχνει ότι κάτι παράξενο είχε συμβεί σε αυτό το πλοίο και η επίσκεψη των πρωταγωνιστών μόνο απλή δεν θα είναι. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό το σημείο καλούμαστε να γνωρίσουμε τους πέντε πρωταγωνιστές μας, με τους δημιουργούς να μας προσφέρουν αρκετό χρόνο για να γνωρίσουμε την προσωπικότητα του καθενός, να καταλάβουμε τα κίνητρα και τις προθέσεις του και να δεθούμε μαζί τους.

Τα quick time events είναι ο κύριος μηχανισμός gameplay και οι επιλογές μας είναι αυτές που οδηγούν την ιστορία μπροστά και καθορίζουν την εξέλιξή της, αλλά κυρίως έχουν αποφασιστικό ρόλο για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει σε αυτή!

man of medan review

Στόχος σας φυσικά δεν είναι άλλος, από το να μην πεθάνει κανείς.

Αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό;

Ανάμεσα στα chapters του παιχνιδιού, εμφανίζεται ο αφηγητής της ιστορίας, ο οποίος κάνει μια κριτική σε όσα έχουν συμβεί και όσα έχετε κάνει, ενώ σας προετοιμάζει και για το επόμενο κεφάλαιο.

Καλύτερα με φίλους 

Είτε online μέχρι δύο παίχτες, είτε offline μέχρι πέντε, το Man of Medan είναι καλύτερο όταν το παίξετε με φίλους. Είναι σαν να παρακολουθείτε μια ταινία ή ακόμα καλύτερα να συμμετέχετε εσείς σε αυτή.

Οι αποφάσεις του καθενός ή το λάθος (ή και το σωστό) πάτημα ενός κουμπιού καθορίζουν τις ζωές και τον θάνατο όχι μόνο του χαρακτήρα που ελέγχει ο καθένας αλλά και των υπολοίπων.

man of medan review

Η τρομακτική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού το κάνει ακόμα καλύτερο και όπως και να το κάνουμε τα jump scares (το παιχνίδι είναι γεμάτο από αυτά) είναι καλύτερα να τα βιώνεις με φίλους!

Γραφικά – Ήχος

Σαν μια ταινία υψηλού κόστους, το Man of Medan διαπρέπει στον τομέα των γραφικών του. Τα φωτεινά περιβάλλοντα του, διαμορφώνουν ένα ειδυλλιακό τοπίο, ενώ όταν πέφτει η νύχτα, ή βουτάτε στα αφιλόξενα νερά που δεν φτάνουν οι ακτίνες του ήλιου, τα πράγματα γίνονται ανατριχιαστικά.

Στο κομμάτι του ήχου τα πράγματα είναι επίσης πολύ ιδιαίτερα και το παιχνίδι ποντάρει πολλά εκεί, αφού δεν θα αργήσετε να βρείτε τον εαυτό σας να τσεκάρει αν όντως άκουσε κάτι, που σημαίνει ότι και κάποιος άλλος είναι στο χώρο, και σίγουρα δεν έχει τις καλύτερες προθέσεις.

Αξίζει να το αγοράσω; 

Στις 5-6 ώρες της διάρκειάς του το Man of Medan προσφέρει πολλά: χαρά (όταν τελειώνετε ένα κεφάλαιο και είναι όλοι ζωντανοί), λύπη (όταν κάποιος από τους χαρακτήρες πεθάνει), αμφιβολία (για το αν μια απόφαση που πήρατε είναι η σωστή), τρόμο με την ατμόσφαιρα του, περιέργεια (με τις επισημάνσεις του αφηγητή) και λύτρωση με το τέλος του.

Ακόμα και αν τα horror games δεν είναι του στυλ σας, δώστε του μια ευκαιρία με φίλους, την αξίζει!

Recommended

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Copyright © 2013- 2020 XplayGR