Ένας λάτρης του κλασικού παιχνιδιού στρατηγικής Sid Meier’s Civilization του 1991 ανακατασκεύασε το παιχνίδι με τη χρήση του γνωστού προγράμματος λογιστικών φύλλων Microsoft Excel.

O δημιουργός αυτής της έκδοσης s0lly έφτιαξε το παιχνίδι ως μέρος του OneLoneCoder CODEJAM 2019 όπου οι συμμετέχοντες συναγωνίζονται φτιάχνοντας παιχνίδια.

Το εγχείρημα του s0lly έχει τίτλο s0lly’s [CELL]IVIZATION και δηλώνει πώς είναι το πρώτο του παιχνίδι και πως του πήρε 1 εβδομάδα για να το ανακατασκευάσει στο Excel.

Η Excel έκδοση του παιχνιδιού περιλαμβάνει μονάδες από settlers, warriors, archers, swordsaems, phalanx, knights και catapults. O s0lly δηλώνει επίσης πώς θέλει να προσθέσει περισσότερες λειτουργίες στο παιχνίδι του όπως περισσότερους λαούς, AI και διαχείριση πόρων.

«Το παιχνίδι αυτή την στιγμή έχει λίγες λειτουργίες (μόνο μονάδες build και επιθέσεις στους εχθρούς), αλλά θα προσθέσω επιπρόσθετες λειτουργίες -μπορείτε να το πείτε DLC- αν φυσικά το θέλουν οι παίκτες».

Μπορείτε αν θέλετε να παίξετε δωρεάν το s0lly’s [CELL]IVIZATION από το itch.io. Αν σας αρέσει και θέλετε να υποστηρίξετε την δουλειά του δημιουργού μπορείτε να δώσετε θετικές ψήφους ως μέρος του game jam μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.