Όσο περισσότερα competitive games κυκλοφορούν που απαιτούν καλό στόχο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να βελτιώσετε τον στόχο σας. Γιατί καλή η διασκέδαση του να παίζεις ένα παιχνίδι, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να πάρεις και μερικές νίκες!

Προφανώς διαβάζοντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα μπεις σε ένα match του Fortnite ή του Apex Legends και θα κάνεις 10 kills, αλλά θα τις χρησιμοποιήσεις σαν βάσεις για να βελτιωθείς.

Sensitivity

Είναι η πιο σημαντική ρύθμιση που πρέπει να κάνετε πριν μπείτε στις μάχες ενός online game. Καθορίζει το πόσο γρήγορα θα ανταποκρίνεται ο χαρακτήρας στις κινήσεις του μοχλού.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι όσο πιο μεγάλος είναι ο δείκτης sensitivity τόσο καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι πριν το χάος που έφεραν τα Battle Royale Games, πολλοί παίχτες επέλεγαν χαμηλό βαθμό sensitivity ώστε σε συνδυασμό με την γνώση του χάρτη που έπαιζαν και γνωρίζοντας από που έρχονταν οι αντίπαλοι, μπορούσαν να στοχεύσουν με την ησυχία τους πριν πυροβολήσουν.

Όμως σε ένα Battle Royale, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο κίνδυνος μπορεί να έρθει από παντού, επομένων η υψηλότερη ρύθμιση sensitivity ενδείκνυται ώστε να μπορέσετε άμεσα να στραφείτε στην κατεύθυνση του εχθρού.

ADS ή hip fire;

Πλέον όμως η ρύθμιση sensitivity, έχει τις δικές της υποκατηγορίες. Η μια η γενική, αφορά τον αριστερό μοχλό, άρα την κίνηση κυρίως του χαρακτήρα σας και η δεύτερη τον δεξιό μοχλό, άρα το όπλο σας και την στόχευσή σας. Και πάλι όμως εδώ, έχουμε μια υποδιαίρεση, που αφορά το ADS, ή πιο απλά όταν σημαδεύετε τον στόχο σας με την βοήθεια ενός κουμπιού (πχ L2 στο PS4) και όχι όταν σημαδεύετε για hip fire.

Έχετε πάντως στο μυαλό σας, ότι σε κάθε παιχνίδι το hip fire λειτουργεί διαφορετικά. Πχ στο Apex Legends δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο hip fire και το ADS αφού το spread από τις σφαίρες των όπλων είναι το ίδιο, όμως σε άλλα παιχνίδια δεν ισχύει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση όμως το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε την ρύθμιση που σας βολεύει καλύτερα και ανταποκρίνεται στα αντανακλαστικά σας. Μια χαμηλού επιπέδου ρύθμιση θα σας κάνει να μην προλάβετε τον αντίπαλο (που μπορεί να τρέχει ή να χοροπηδάει) ενώ αντίστοιχα, μια υψηλή ρύθμιση έξω από τα αντανακλαστικά σας, θα έχει ως αποτέλεσμα να αστοχήσετε.

Μετρήστε σωστά τα αντανακλαστικά σας και έτσι βρείτε την καταλληλότερη ρύθμιση.

Τέλος, τίποτα δεν θα σας κάνει καλύτερους, από την προπόνηση. Δεν χρειάζεται να απογοητευτείτε αν δεν τα καταφέρετε σε κάποιο game, καθώς είναι βέβαιο ότι ο αντίπαλός σας έχει αφιερώσει περισσότερο χρόνο ώστε να μάθει τους μηχανισμούς του κάθε παιχνιδιού και έχει βρει τις ρυθμίσεις που τον βολεύουν περισσότερο.

Όταν λοιπόν και εσείς βρείτε τις ρυθμίσεις που ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού σας και τα αντανακλαστικά σας και ταυτόχρονα κάνετε καλή προπόνηση, τότε οι νίκες δεν θα απέχουν πολύ!

Καλή επιτυχία!