Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

MXGP 2019 The Official Motorcross Game Review

To πρωτάθλημα MXGP είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μηχανοκίνητα σπορ στο κόσμο αν και δεν υπάρχει μεγάλη κάλυψη στη χώρα μας, ωστόσο εδώ φιλοξενήσαμε αγώνες μικρότερης κατηγορίας το 1998 και το 1999 και θα το κάνουμε για ακόμη μία φορά το 2020.

Η Milestone κυκλοφόρησε τρία παιχνίδια πάνω στη διοργάνωση και όπως φαίνεται η σειρά παιχνιδιών βρήκε ανταπόκριση από το κοινό με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του MXGP 2019 για το οποίο θα σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας παρακάτω.

Πλούσιο περιεχόμενο και σύστημα προόδου

Το επίσημο πρωτάθλημα MXGP φιλοξενείται σε 18 πίστες σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, όπως Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Λετονία και άλλες πολλές. Το παιχνίδι τις περιλαμβάνει όλες πλην της Ινδονησίας, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία θα προστεθεί δωρεάν με μία ενημέρωση σε όλες τις πλατφόρμες.

Θα ξεκινήσετε παίζοντας το Season mode όπου θα αγωνιστείτε στη ΜΧ2 και αν καταφέρετε να κερδίσετε το πρωτάθλημα τότε θα μπορείτε να βρεθείτε στην κορυφαία διοργάνωση MXGP.

Στην πρόοδο για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων θα μπορείτε να κλείσετε συμβόλαια με τις επίσημες ομάδες οι οποίες προσφέρουν και την μηχανή ή και σπόνσορες οι οποίοι απαιτούν να αγοράσετε εσείς την μοτοσυκλέτα της διοργάνωσης. Τα συμβόλαια προσφέρουν Credits για τις υψηλές θέσεις αλλά και πρόοδο στο Rank το οποίο ουσιαστικά και δεν προσφέρει και πολλά πράγματα αλλά μόνο περισσότερες ομάδες και σπόνσορες για να υπογράψετε.

Τα Credits τα οποία αποκτούνται μόνον με την πρόοδο σας στο παιχνίδι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση μοτοσυκλετών, στολών, προστατευτικές μάσκες, κράνη, κολάρα στήριξης αυχένα, μπότες, αλλά και εξαρτήματα των μοτοσυκλετών (όπου επιτρέπεται) όπως προστατευτικά χεριών, τιμόνια, χερούλια κρατήματος, αναρτήσεις, ρόδες, ζάντες, αλυσίδες, δισκόφρενα, καθίσματα και εξατμίσεις όλα αδειοδοτούμενα από γνωστές εταιρείες της βιομηχανίας.

Το MXGP 2019 περιλαμβάνει όλες τις επίσημες διαδικασίες όπως και στην πραγματικότητα, δηλαδή θα έχετε την δυνατότητα να παίξετε τα Time Qualifying, Race Qualifying, και τους δύο αγώνες. Ωστόσο υπάρχουν διάφορες επιλογές όπου μπορείτε να επιλέξετε όποια θέλετε να παίξετε σε μία σεζόν και να επιλέξετε επίσης πόση διάρκεια θέλετε να έχουν αυτές οι διαδικασίες. Αν κάποιος τα θέλει όλα τότε μπορεί να το κάνει και να αλλάξει τις επιλογές του όποτε το επιθυμεί από τα μενού.

Το σύστημα προόδου του MXGP 2019 δεν οδηγεί όμως πουθενά και δεν προσφέρει κάτι παραπάνω εκτός από τις περισσότερες ομάδες και σπόνσορες που κρύβονται ως αμοιβή για κάποια επίπεδα. Για παράδειγμα θα ήταν πιο ωφέλιμο να προσέφερε τυχαία αντικείμενα από τον πλούσιο κατάλογο που διαθέτει το παιχνίδι ώστε να υπήρχε πραγματικά μία αξία να κάνει κάποιος grind τα επίπεδα του παιχνιδιού.

Η Milestone προσφέρει επίσης το Grand Prix όπου μπορείτε να παίξετε όποια πίστα θέλετε σε όποιες συνθήκες επιθυμείτε, το Time Attack όπου θα δώσετε μάχη για τον καλύτερο χρόνο στις πίστες του παιχνιδιού και το Championship mode όπου μπορείτε να φτιάξετε από όλες τις πίστες του παιχνιδιού και όχι μόνο (θα το αναλύσουμε παρακάτω) ένα δικό σας πρωτάθλημα με τις επιλογές των επιθυμιών σας.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει και Multiplayer όπου μπορείτε να παίξετε σε όλες τις πίστες και τις διοργανώσεις με φίλους και με άλλους παίκτες Online. To Multiplayer είναι αρκετά βασικό και δεν προσφέρει κάτι παραπάνω που αξίζει να αναφερθεί από το single player. Δεν υπάρχουν και ούτε έχουν αναφερθεί προβλήματα και δουλεύει όπως πρέπει και αποτελεί μία ωραία πρόταση για όποιον θέλει να ανταγωνιστεί άλλους παίκτες.

Το Playground

Η Ιταλική εταιρεία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Το MXGP 2019 περιλαμβάνει μία τεράστια έκταση ή οποία ονομάζεται Playground και εκεί μπορείτε να ξεκουραστείτε από τους αγώνες και να κάνετε ότι θέλετε, όπως για παράδειγμα να φτιάξετε διάφορα μονοπάτια τοποθετώντας checkpoints στα μέρη που επιθυμείτε μεταμορφώνοντας τα σε διάφορες διαδρομές τις οποίες στη συνέχεια θα ολοκληρώσετε και θα τοποθετήσετε προσωπικό ρεκόρ και θα μπορείτε να ανεβάσετε online και να τα μοιραστείτε με την κοινότητα και να τους προκαλέσετε να κερδίσουν τον χρόνο σας στις διαδρομές σας. Φυσικά και μπορείτε να επιλέξετε και διαδρομές που έφτιαξαν άλλοι παίκτες και να προσπαθήσετε να σπάσετε το ρεκόρ τους.

Επιπλέον, το Playground προσφέρει διάφορα challenges που δημιούργησε η εταιρεία παραγωγής και θα προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε, όπως για παράδειγμα να βρείτε τα αντικείμενα πριν ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση του χρονομέτρου.

Η Milestone πρόσθεσε στο MXGP 2019 ένα Track Editor όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τις πίστες των ονείρων σας σε τέσσερα διαφορετικά περιβάλλοντα από το πλούσιο κατάλογο επιλογών που υπάρχει σε στροφές, ευθείες, ανηφορικά περάσματα για άλματα τα οποία θα τοποθετήσετε εσείς οι ίδιοι και κατόπιν στην συνέχεια μπορείτε να δείτε την ποιότητα της πίστας από τον αυτόματο πιλότο όπου θα παρακολουθήσετε την διαδρομή. Αφού ολοκληρωθούν οι δημιουργίες σας τότε μπορείτε να τις οδηγήσετε και να τις ανεβάσετε online για να τα δοκιμάσει η κοινότητα. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε τις πίστες σας ή άλλων παικτών σε ένα πρωτάθλημα με το Championship mode ή και να παίξετε online με άλλους παίκτες.

Gameplay με σημαντικές αλλαγές

Στο MXGP 2019 οι παίκτες καλούνται να διαχειριστούν πολλά στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας όπως τις ταχύτητες, τα μπροστινά και τα πίσω φρένα.

Φυσικά όποιος παίξει για πρώτη φορά το παιχνίδι θα κάνει αρκετά λάθη και για αυτό τον λόγο υπάρχουν βοηθήματα τα οποία ισορροπούν την κατάσταση αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι χάνει την ανταγωνιστικότητά του ή ότι γίνεται εύκολο.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πριν από κάθε αγώνα να τροποποιήσετε το Setup της μοτοσυκλέτας από τα μενού αλλάζοντας ρυθμίσεις για την ανάρτηση, τις ταχύτητες, τον επιταχυντή, τα φρένα και την βάση ροδών. Αν βρείτε το ιδανικό setup τότε μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να το φορτώσετε όποτε θέλετε.

Για πρώτη φορά η Milestone φέρνει στη σειρά της μία βελτιωμένη φυσική στα περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα η αποδόμηση του εδάφους από τα περάσματα των αναβατών τα οποία δημιουργούν χαράξεις και λακκούβες στην πίστα και κάνουν το κράτημα πάνω στην μηχανή πιο δύσκολο. Με την πάροδο των γύρων το έδαφος γίνεται λασπώδες και στην συνέχεια τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τους οδηγούς όπως φυσικά και στην πραγματικότητα όπου παίζει σημαντικό ρόλο στον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία παραγωγής έφερε επίσης ένα εξελιγμένο σύστημα ακραίων καιρικών συνθηκών και η οδήγηση στην βροχή είναι υπέροχη και απολαυστική. Στους αγώνες υπό βροχή όλα τα περάσματα γίνονται πάνω στις λάσπες και εκεί το κράτημα στο έδαφος γίνεται μία μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες.

Επίσης υπάρχουν και διάφορες οπτικές κάμερες οι οποίες εναλλάσσονται με το πάτημα ενός κουμπιού και σας επιτρέπουν να βλέπετε τον αναβάτη και τον οδηγό από δύο συγκεκριμένες αποστάσεις ή να βλέπετε το τιμόνι ή ακόμη και να βλέπετε μέσα από το κράνος του αναβάτη σας αλλά γίνεται ακόμη πιο ρεαλιστικό αφού θα πρέπει να καθαρίζετε το τζάμι του κράνους ενώ οδηγείτε με παραπάνω πατήματα κουμπιών.

Γραφικά – Ήχος

H Milestone χρησιμοποίησε την Unreal Engine 4 για την ανάπτυξη του MXGP 2019 και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, οι πίστες είναι υπέροχες με λεπτομέρειες, ενώ τις ίδιες γραμμές ακολουθούν τα μοντέλα των μοτοσυκλετών και τον εξοπλισμό που φαίνονται πολύ προσεγμένα στον σχεδιασμό τους. Επίσης, όπως αναφέραμε παραπάνω οι λεπτομέρειες του εδάφους και των ακραίων συνθηκών είναι εκπληκτικές.

Στο τομέα του ήχου η Ιταλική εταιρεία έκανε καταπληκτική δουλειά με τον ήχο των μοτοσυκλετών και ακούγονται πανομοιότυπα όπως και στην πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι που αξίζει να αναφερθεί παρά μόνο η ηλεκτρονική μουσική η οποία παίζει στα μενού του παιχνιδιού.

Αξίζει να το αγοράσω;

Με το MXGP 2019 η Miletone κατάφερε όχι μόνο να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία της διοργάνωσης σε ένα βιντεοπαιχνίδι αλλά προσφέρει και έναν χώρο, το Playground, όπου οι παίκτες μπορούν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες και να δημιουργήσουν για την κοινότητα διαδρομές και φυσικά ένα χορταστικό Track Editor, στον οποίο οι παίκτες μπορούν να «ξεδιπλώσουν την φαντασία τους» και να δημιουργήσουν διάφορες πίστες από τις πλούσιες επιλογές που υπάρχουν στο παιχνίδι.

Βέβαια, το MXGP 2019 δεν είναι ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι καθώς εμπεριέχει ένα σύστημα προόδου που δεν οδηγεί πουθενά και ένα Multiplayer το οποίο είναι αρκετά απλοϊκό και δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Αν είστε φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και σας αρέσουν τα εντυπωσιακά κόλπα με μηχανές, τότε πρόκειται για μια καλή επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ