Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

NBA 2K20 Review

nba 2k20

Η νέα σεζόν του NBA ξεκινάει σε περίπου ένα μήνα, όμως ο αγώνας ξεκινάει νωρίτερα, με την κυκλοφορία του NBA 2K20!

Το παιχνίδι δέχθηκε “πυρά” πριν κυκλοφορήσει όχι για το gameplay του, αλλά για άλλους λόγους. Τώρα, με την πλήρη κυκλοφορία του, μπορούμε να πούμε περισσότερα, για τους μηχανισμούς του, τα νέα στοιχεία που φέρνει και να δούμε αν είναι ένας τίτλος που μπορεί να πάει μπροστά την σειρά, ξεπερνώντας κάποια από τα προβλήματα του παρελθόντος.

Πιο κοντά στον ρεαλισμό για όσο το αφήσουν

Ένα από τα κύρια ζητήματα του NBA 2K19 ήταν το πόσο μεγάλη απόσταση είχε το πραγματικό άθλημα από το παιχνίδι.

Τρίποντα χωρίς ισορροπία έμπαιναν, ψηλοί τρίπλαραν και έτρεχαν σαν guards, όλο το παιχνίδι έμοιαζε πιο arcade απ ότι sim. Η 2K είναι προφανές ότι θέλησε να το αλλάξει αυτό.

Πλέον ο ρυθμός παιχνιδιού είναι πιο αργός, υπάρχουν 27 διαφορετικά είδη τρίπλας ώστε οι παίχτες να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, η κούραση παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην διαχείριση της μπάλας (σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί το spam dribbling) και γενικά το 2K20 προσπαθεί να δημιουργήσει ένα skill gap ανάμεσα στους χρήστες, ζητώντας από αυτούς να γνωρίζουν τα αδύναμα και τα δυνατά σημεία πρώτα των παιχτών τους (ή του παίχτη τους στο MyPlayer) και έπειτα των αντιπάλων, ώστε να βρουν την κατάλληλη στρατηγική για να νικήσουν.

nba 2k20 giannis

Το θέμα όμως (όπως και με κάθε NBA 2K) είναι ότι αυτή είναι η πρόθεση της εταιρίας. Και μάλιστα είχε την θερμή υποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των παιχτών τις πρώτες μέρες του παιχνιδιού. Όμως διάφοροι Youtubers διαμαρτυρήθηκαν καθώς δεν θέλησαν ποτέ να προσαρμοστούν στις παραπάνω αλλαγές, με την 2K να κυκλοφορεί ένα patch που αύξησε κατά 80% την ταχύτητα του παιχνιδιού και αύξησε την αντοχή των παιχτών, ώστε να μην κουράζονται εύκολα. Το αποτέλεσμα ήταν το παιχνίδι να θυμίζει το 2K19, στο τέλος όμως επικράτησε η λογική: η ταχύτητα του παιχνιδιού επανήλθε στην αρχική της ρύθμιση, όμως αυξήθηκε η ταχύτητα της τρίπλας.

Το θέμα είναι ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμίσεις και gameplay που ικανοποιούσαν την κοινότητα του παιχνιδιού, αυτές άλλαξαν (και έπειτα επανήλθαν),  και για αυτό η αμφιβολία στον τίτλο της συγκεκριμένης παραγράφου. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει ως έχει.

Πάντα έχεις κάτι να κάνεις

To NBA 2K20 έχει να σου προσφέρει τόνους περιεχομένου, είτε θες να παίξεις offline, είτε προτιμάς το online.

Θες να παίξεις ένα απλό φιλικό ματς; Μπορείς. Θες να ξεκινήσεις με μια ομάδα και να δεις πως μπορείς να την εξελίξεις για παράδειγμα σε είκοσι σεζόν; Μπορείς. Θες να γίνεις GM και να ασχοληθείς με κάθε μικρό ή μεγάλο τομέα στην λειτουργία μιας ομάδας; Φυσικά και γίνεται.

nba 2k20

Φέτος μάλιστα έχουμε την προσθήκη του WNBA, του γυναικείου πρωταθλήματος δηλαδή, που δίνει μια διαφορετική αίσθηση του παιχνιδιού, τόσο στο gameplay (πιο ελαφρύ, πιο γρήγορο, με μεγαλύτερους χώρους στο παρκέ) όσο και στα γραφικά και τις απεικονίσεις των αθλητριών.

Όσο για το online; Έχουμε τα κλασσικά modes με τις κανονικές ομάδες του NBA, το ALL-STAR Team UP, την online έκδοση του MyLeague και φυσικά τα MyPlayer και MyTeam για τα οποία θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω.

MyPlayer

Το νέο MyPlayer Builder είναι η σημαντικότερη προσθήκη στο mode, αφού πλέον δεν υπάρχουν τα archetypes και μπορείτε -σχεδόν γιατί υπάρχουν περιορισμοί – να δημιουργήσετε τον παίχτη της αρεσκείας σας.

H Neighborhood έμεινε ίδια, με τα ίδια parks με πέρυσι, αν και προστέθηκαν πολλές παράπλευρες δραστηριότητες και rewards για τα tasks που ολοκληρώνετε.

Η ιστορία του MyCareer, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία του Lebron James παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον, αν και είναι αρκετά στερεοτυπική.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι η πρόοδος του παίχτη σας, για την οποία πλέον χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια για να ανεβάσετε το rating του παίχτη σας, εκτός από τα badges για τα οποία θα χρειαστείτε περισσότερο grinding. Έχετε στο μυαλό σας πάντως, ότι τα badges παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο φετινό παιχνίδι και θα πρέπει εκτος από καλές επιλογές ποιων badges θα επιλέξετε, να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να τα αναβαθμίσετε.

MyTeam 

Στο φετινό MyTeam υπάρχει πραγματικά πολύ περιεχόμενο και πολλά διαφορετικά modes.

Το Domination έχει ξανά 3 σειρές των 33 αγώνων με πλούσια rewards, το Triple Threat Online προσφέρει σύντομους αγώνες 3 vs 3 με άλλους παίχτες, το Triple Threat τους ίδιους αγώνες εναντίον της CPU, υπάρχουν τα Challenges (Online & Offline), ενώ επιστρέφει και το MyTeam Unlimited με βασικό έπαθλο την πρόκριση στο τουρνουά των 250 χιλιάδων δολαρίων.

Οι Evo κάρτες προσφέρουν την δυνατότητα να κάνετε μια καλή ομάδα χωρίς να ξοδέψετε λεφτά, οι Spotlight Series σας μεταφέρουν στις καλύτερες στιγμές ενός σπουδαίου παίχτη (με πρώτη του Wade) ενώ γενικότερα τα rewards στο mode είναι πολλά και πλούσια, ώστε σχεδόν άμεσα αν αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο να φτιάξετε μια ανταγωνιστική ομάδα.

nba 2k20 server connection

Τεχνικά προβλήματα 

Το παιχνίδι μετά την κυκλοφορία του και μετά από δύο patches ( ένα την πρώτη μέρα και ένα τρεις μέρες μετά) έχει αρκετά τεχνικά θέματα.

Οι servers κολλάνε και δεν επιτρέπουν να παίξετε ή σας πετάνε έξω από ένα παιχνίδι που ήδη παίζετε, έχουν αναφερθεί προβλήματα που κλείνουν το παιχνίδι στο MyCareer και το MyLeague ενώ τα δύο πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η απουσία ονόματος του παίχτη σας στο MyCareer και το πάγωμα του μετρητή Rep στο ίδιο mode.

Η 2K με tweet έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα αλλά ακόμα λύση δεν έχει δοθεί.

Γραφικά – Ήχος

Εδώ δεν υπάρχει θέμα. Το NBA 2K20 έχει την καλύτερη παρουσίαση από οποιοδήποτε άλλο αθλητικό παιχνίδι. Ο σχολιασμός είναι αναλυτικός με τους σχολιαστές να έχουν μοναδικές ατάκες και συζητήσεις μεταξύ τους, ενώ το soundtrack θα σας συντροφεύει με υπέροχα beats.

Και στον τομέα των γραφικών έχουμε βελτίωση από πέρυσι (τα οποία ήταν ήδη πολύ υψηλού επιπέδου) με ιδιαίτερη προσοχή στον φωτισμό και το κοινό των αγώνων.

Αξίζει να το αγοράσω;

Ο νέος τίτλος της σειράς NBA 2K προσφέρει την καλύτερη εμπειρία μπάσκετ, που έχει δώσει τίτλος της τα τελευταία χρόνια. Αυτό ισχύει για όσο η 2K παραμένει σταθερή στην εμπειρία που ήθελε να προσφέρει εξαρχής, χωρίς να παρεμβαίνει με διάφορα fixes που το κάνουν πιο arcade.

Άρα παραμένει ένα ερωτηματικό για πόσο θα το κάνει αυτό. Αυτή τη στιγμή όμως, είναι ένα καταπληκτικό basketball sim game, που αν λυθούν και τα πολλά τεχνικά προβλήματα του, τότε θα μιλάμε για τον κορυφαίο τίτλο της σειράς τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ