Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

eFootball PES 2020 Review

efootball pes 2020 preview

Το Pro Evolution Soccer άλλαξε χρώματα και ονομασία, προσθέτοντας για το νέο τίτλο της σειράς το “eFootball” στον τίτλο του.

Από τις πρώτες ανακοινώσεις της, η Konami είχε δηλώσει την πρόθεση της να φέρει στο επίκεντρο το νέο gameplay και το επανασχεδιασμένο και ανανεωμένο Master League mode, και μετά τις πρώτες θετικές εντυπώσεις μας για το demo του παιχνιδιού, πάμε να δούμε τι έχει να μας προσφέρει το eFootball PES 2020.

Αίσθηση πραγματικού ποδοσφαιρικού αγώνα

Από την πρώτη επαφή με το PES 2020 θα καταλάβετε ότι πολλά έχουν αλλάξει. Οι παίχτες έχουν το δικό τους ειδικό βάρος που αλλάζει ανάλογα με το αν έχουν ή όχι την μπάλα στα πόδια, ενώ και η ίδια η μπάλα κάνει αυτό που είναι ζητούμενο σε έναν προσομειωτή ποδοσφαίρου: κινείται σε νεκρά σημεία του γηπέδου, χωρίς να πρέπει οπωσδήποτε να “κολλήσει” στα πόδια του κοντινότερου ποδοσφαιριστή.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη ενός αγώνα, αφού μπορούμε να δούμε τους παίχτες να κάνουν όχι μόνο λάθος πάσα, που σε αυτό παίζει ρόλο και το input του χρήστη, αλλά κυρίως, ο χρήστης θα πρέπει να υπολογίσει την ακολουθία κουμπιών που πρέπει να πατήσει ώστε να υποδεχτεί σωστά είτε την πάσα, είτε τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει όταν έχει ήδη στην κατοχή του την μπάλα.

Στο PES 2020, δεν μπορείτε σε καμιά περίπτωση να σουτάρετε και να βρείτε στόχο όταν ο παίχτης σας έχει αναπτύξει την μέγιστη ταχύτητα του, -έχοντας δηλαδή χάσει τον πλήρη έλεγχο της μπάλας-, ούτε φυσικά η σέντρα του να βρει στόχο όταν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.

Έτσι λοιπόν, δεν βλέπουμε περίεργα animations, κινήσεις και goals, πχ κανένας παίχτης σας δεν θα σκοράρει, δεν θα βρει καν στόχο το σουτ του κάνοντας στροφή 360 μοιρών, αν για παράδειγμα έχει πλάτη στο τέρμα.

Οι μηχανισμοί αυτοί του gameplay αναγκαστικά ρίχνουν το τέμπο του αγώνα, φέρνοντας ένα ακόμη στοιχείο ρεαλισμού στο παιχνίδι.

Αν κάτι δεν είναι ισορροπημένο στο παιχνίδι είναι προς το παρόν οι αμυντικές αντιδράσεις που δείχνουν σε κάποια σημεία OP και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθωθεί.

Στα υπόλοιπα η A.I. είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το PES 2019, έχοντας βάλει και αρκετή ποικιλία στην επιθετική της ανάπτυξη, αφού πλέον δεν επιμένει τόσο πολύ στις πλαγιοκοπήσεις και γρήγορα θα καταλάβετε ότι κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ ανάπτυξης το οποίο θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε.

Το νέο Master League

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, η Konami φέτος ήταν αποφασισμένη να φέρει μεγάλες αλλαγές στο Master League και όντως το έκανε.

Με την πρώτη σας επαφή στο Master League, θα παρατηρήσετε ότι είστε αναγκασμένοι να επιλέξετε το μοντέλο προπονητή σας από μια σειρά πρώην superstars όπως ο Zico ή ο Diego Maradona ή ένα από τα μοντέλα που δημιουργήθηκαν από τον Konami, αφού δεν έχετε επιλογή να διαμορφώσετε τον δικό σας προπονητή.

efootball pes 2020

Στο mode έχουν προστεθεί νέες επιλογές όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης του πρώτου παραθύρου μεταγραφών, η ρύθμιση της δυσκολίας διαπραγμάτευσης μεταγραφών, η συχνότητα τους, καθώς και ο τρόπος εμφάνισης του μισθού (εβδομαδιαίος ή ετήσιος).

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις των μεταγραφών, αυτές βελτιώθηκαν, κυρίως μέσω των τιμών που είναι πλέον αρκετά ακριβείς. Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που έχουν ρήτρες απελευθέρωσης που είναι χαμηλότερες από την αξία τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ενεργοποιηθούν μάλλον εύκολα από ομάδες CPU. Οι προσφορές μεταγραφών γίνονται επίσης συχνά, ακόμα και όταν κλείνει η μεταγραφική περίοδος, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε την ομάδα σας ανάλογα.

Μια νέα προσθήκη είναι και τα chapters, προσθέτοντας ένα role playing στοιχείο στο mode.

Σε γενικό επίπεδο πάντως, το Master League έχει πάει ένα βήμα μπροστά, κάτι που ήθελαν και οι fans του παιχνιδιού.

MyClub και Match Day mode

Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο MyClub του παιχνιδιού, του fantasy mode που δημιουργείτε την δική σας ομάδα, πλην της αλλαγής ότι πλέον κάθε παίχτης ξεκινά από το level 1 (το παλιό level 30), αποδίδοντας απευθείας στις δυνατότητες του.

Το κύριο χαρακτηριστικό του MyClub παραμένει, δηλαδή μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια ομάδα γεμάτη αστέρες, χωρίς πολύ grinding, ώστε να πέσετε με τα μούτρα στους αγώνες και τα τουρνουά.

Αυτό που είναι νέο, είναι το Match Day mode, ένα competitive mode που χρησιμοποιεί live updates και πραγματικούς αγώνες απ όλο τον κόσμο, στο οποίο ανταγωνίζεστε με άλλους παίχτες. Η online εμπειρία του παιχνιδιού γενικά είναι ομαλή, χωρίς ιδιαίτερο lag.

pes 2020 match day

Γραφικά – Ήχος

Χωρίς αμφιβολία, το PES 2020 είναι το καλύτερο PES στο θέμα των γραφικών. Τα textures των γηπέδων και των εμφανίσεων είναι θεαματικά, ενώ υψηλού επιπέδου είναι και τα cutscenes του Master League.

Στο κομμάτι του ήχου και κυρίως των μεταδόσεων, εδώ τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ και είναι αρκετά υποτονικά, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις προσθήκες φράσεων ακόμα και στην ελληνική μετάδοση και την εγγραφή νέων ονομάτων ποδοσφαιριστών από τις ελληνικές ομάδες.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το eFootball PES 2020 σίγουρα ξεχωρίζει για πολλά σημεία και οι βελτιώσεις και οι προσθήκες του είναι εμφανείς και οι περισσότερες απολαυστικές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το καλύτερο PES των τελευταίων χρόνων, που μάλιστα έχει και τις περισσότερες πλήρως αδειοδοτημένες ομάδες.

Για τους fans της σειράς αλλά και του ποδοσφαίρου συνολικά είναι μια πολύ καλή επιλογή που θα σας διασκεδάσει και θα σας προσφέρει μια χορταστική εμπειρία ποδοσφαιρικών αγώνων.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ