Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reviews

FIFA 20 Review

fifa 20
fifa 20
Release Date
24 Σεπτέμβριος 2019
Πλατφορμες
PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch
Developer
EA Canada
Διανομη
Bandai Namco Hellas

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των παιχνιδιών ποδοσφαίρου, είναι εδώ. Το FIFA 20 κυκλοφόρησε, και σύμφωνα με τους δημιουργούς του προσπαθεί πολύ να δημιουργήσει στους χρήστες την εμπειρία ενός πραγματικού ποδοσφαιρικού αγώνα. Πάμε να δούμε αν τα καταφέρνει.

Χαμηλότερος ρυθμός αγώνα και αλλαγές στην άμυνα

Από την πρώτη επαφή με το FIFA 20, όσοι είστε fans της σειράς θα καταλάβετε ότι η ταχύτητα του παιχνιδιού, ο ρυθμός του αγώνα δηλαδή, είναι σε χαμηλό τέμπο, μια αρκετά ισχυρή δόση ρεαλισμού.

Ακόμα και η ταχύτητα στην πάσα έχει μειωθεί σημαντικά και όλη αυτή η μείωση στην ταχύτητα προσφέρει ακόμα πιο απολαυστικό ποδόσφαιρο κατοχής, και πολύ περισσότερο κάνει απολαυστικό το γνωστό “tiki taka”, αφού η μπάλα έχει δικιά της “βαρύτητα” και κάθε επιτυχημένη πάσα, μπορεί να αποσταθεροποιήσει την αμυντική συνοχή της αντίπαλης ομάδας και να προσφέρει ευκαιρία για γκολ.

FIFA 20

Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην άμυνα και ειδικά στην άμυνα της A.I. ο χώρος στο γήπεδο που θα κινηθεί η μπάλα, αλλά και ο τρόπος που θα βγει η πάσα, μπορούν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις τόσο εναντίον όσο και υπέρ του χρήστη.

Έχει αλλάξει ο τρόπος που πλέον παίζετε άμυνα (ακόμα και η αντίδραση του παίχτη που χειρίζεστε όταν πατάτε ένα κουμπί) ενώ το πιο σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αφήσετε την A.I. να αμυνθεί για εσάς (ειδικά όταν παίζετε FUT), αφού δείχνει μια…”αλλεργία” στις σωστές αμυντικές τοποθετήσεις, αλλά και στο να πάρει την σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή. Έτσι, θα δείτε πολλές φορές την A.I. να κάνει πίσω βήματα αντί να “ορμήξει” στον αντίπαλο παίχτη που επιτίθεται, ενώ σε περιπτώσεις που ολόκληρη η άμυνα είναι ψηλά, κάποιος παίχτης θα ξεχαστεί καλύπτοντας όλη την αντίπαλη επίθεση.

Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, έχετε την πιθανότητα να γλιτώσετε το γκολ, καθώς πλέον οι τερματοφύλακες είναι αρκετά πιο βελτιωμένοι σε σχέση με το FIFA 19.

Η ταχύτητα στην επίθεση

Η EA στην φετινή έκδοση πήρε την απόφαση να περιορίσει τις περίτεχνες τρίπλες, τις οποίες πλέον μπορούν να κάνουν μόνο όσοι ποδοσφαιριστές έχουν “skill moves”, και αυτοί μάλιστα δεν μπορούν να κάνουν συνεχόμενες τρίπλες. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, και είναι ένα ακόμα στοιχείο ρεαλισμού αφού οι παίχτες με καλή τεχνική ξεχωρίζουν στο παιχνίδι, όπως και στην πραγματική ζωή.

FIFA 20

Την ίδια ώρα, το ποσοστό επιτυχίας στις σέντρες είναι κάτω του μετρίου ακόμα και για παίχτες που κανονικά μπορούν να κάνουν επιτυχημένα γεμίσματα, όμως παρόλα αυτά, η ανάπτυξη από τις πτέρυγες παραμένει ένας από τους πιο βασικούς τρόπους επίθεσης.

Μια από τις προτεραιότητες της EA Canada ήταν να βρει την κατάλληλη ισορροπία για την ταχύτητα των παιχτών, τόσο των αμυντικών, όσο και των επιθετικών. Και η αλήθεια είναι ότι ούτε σε αυτή την πρώτη έκδοση ( αφού δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο patch) τα καταφέρνει. Λιγότερο στα offline modes, και πολύ, πολύ περισσότερο στο Ultimate Team οι επιθετικοί με ταχύτητα ξεχωρίζουν, δημιουργώντας σχεδόν ανυπόφορες κατάστασεις στις άμυνες που δεν διαθέτουν γρήγορους αμυντικούς.

Έτσι καταλήγουμε να βλέπουμε ομάδες που το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ταχύτητα των επιθετικών, κάτι που κάνει σχεδόν ακατάλληλους για χρήση πραγματικά καλούς αμυντικούς (αλλά και επιθετικούς) που δεν έχουν υψηλό pace. Λέτε να γυρίσουμε στην ιστορική εποχή που η τριάδα Ibarbo-Doumbia-Gervinho σκορπούσαν τον τρόμο στα online modes του FIFA 15; Πιθανό.

Το Career Mode

Πάνω κάτω παραπάνω αναφέρθηκαμε στο FUT και κυρίως στα χαρακτηριστικά του gameplay του. Μια ακόμη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι τα Objectives, που προσφέρουν ανταμοιβές στους παίχτες και πλέον υπάρχουν οι seasons που διαρκούν περίπου 40 μέρες. Κάτι δηλαδή σαν το Battle Pass των Battle Royale τίτλων.

Στο career mode του παιχνιδιού όμως, η πιο σημαντική προσθήκη είναι τα RPG στοιχεία, μέσω των συνέντευξεων που δίνετε και οι οποίες έχουν θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στους παίχτες της ομάδας σας. Έτσι αν πείτε κάτι που δεν αρέσει σε κάποιο παίχτη, τότε μην εκπλαγείτε αν δείτε το παραπάπονό του στα εισερχόμενα σας.

FIFA 20

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν θέματα. Οι τιμές των παιχτών είναι μη ρεαλιστικές, αφού αρκετοί σπουδαίοι παίχτες έχουν χαμηλές τιμές, οι διαπραγματεύσεις με την A.I. είναι το λιγότερο…υποτονικές αφού και εκεί υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, αλλά και οι αντζέντηδες των παιχτών είναι αλλοπρόσαλλοι και πολλές φορές ζητούν είτε υπερβολικούς μισθούς, είτε χαμηλότερους από αυτούς που ήδη λαμβάνουν οι πελάτες τους.

Επιπλέον, ο καταρτισμός της ενδεκάδας από την CPU είναι παράξενος, με τους αντιπάλους σας να παρατάσσουν περίεργες ενδεκάδες, αφήνοντας στον πάγκο ακόμα και τους καλύτερους παίχτες τους.

Συνολικά, στο career mode του παιχνιδιού, τα θέματα εστιάζονται κυρίως στο κομμάτι της διαχείρισης των ομάδων εκ μέρους της CPU.

VOLTA

Το VOLTA mode είναι από τα πιο δυνατά και διασκεδαστικά κομμάτια του FIFA 20, με το ποδόσφαιρο “αλάνας” που παίζεται στα μικρά γήπεδα του.

FIFA 20

Εκεί μπορείτε να δείτε ευφάνταστες τρίπλες, μοναδικά animations και να απολαύστε μια εμπειρία ποδοσφαίρου εκτός των στενών πλαισίων ενός πραγματικού αγώνα με κανόνες ποδοσφαίρου.

Οι πολλές επιλογές customization του παίχτη σας και τα τρία διαφορετικά modes σας επιτρέπουν να αλλάξετε την εμπειρία σας και να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο συγκεκριμένο mode.

Γραφικά – Ήχος

Εδώ δεν υπάρχει έκπληξη, το FIFA 20 έχει υπέροχα γραφικά και οι ποδοσφαιριστές, ειδικά των μεγάλων ομάδων, αναπαριστώνται εκπληκτικά στο παιχνίδι.

Η περιγραφή των αγώνων είναι και αυτή σε υψηλά επίπεδα, με την κλασσική αγγλική περιγραφή και τα δύο διαφορετικά δύδιμα σχολιαστών.

Αξίζει να το αγοράσω;

Η αρχική κυκλοφορία του FIFA 20 χάνεται στην μετριότητα, με τους developers να έχουν μεγάλες προκλήσεις μπροστά τους και αρκετά θέματα που ήδη έχουν κληθεί να διορθώσουν.

Οι μηχανισμοί άμυνας, η ανισσοροπία στο θέμα της ταχυτήτας, τα προβλήματα στο career mode, είναι θέματα που πρέπει και το σίγουρο είναι ότι με κάποιο τρόπο θα διορθωθούν.

Όπως έχει γίνει και σε προηγούμενες εκδόσεις του παιχνιδιού, αναμένονται patches που θα αλλάξουν συνολικά το gameplay και γενικά την εμπειρία παιχνιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement