Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reviews

Gears 5 Review

Gears 5
Gears 5
Release Date
6 Σεπτέμβριος 2019
Πλατφoρμες
Xbox One, PC
Developer
The Coalition

Η The Coalition και η Microsoft κυκλοφόρησαν πρόσφατα το πέμπτο παιχνίδι της γνωστής σειράς παιχνιδιών τρίτου προσώπου Gears of War με το νέο τίτλο Gears 5, το οποίο περιέχει την συνέχεια της ιστορίας του franchise αλλά και ένα εξελιγμένο Multiplayer με κάποιες μικρές διαφορές από τους προκατόχους του.

Μία περιπέτεια ανατροπών

Η ιστορία του Gears 5 εκτυλίσσεται λίγο μετά τα γεγονότα του Gears of War 4 όπου ο κόσμος καταρρέει και βρίσκεται υπό την απειλή των πλασμάτων The Swarm τα οποία κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στην τεράστια ασπίδα της COG μετά από μια αποτυχημένη μάχη.

Σε μία προσπάθεια να σώσουν τον πλανήτη η COG και οι πρωταγωνιστές Kait Diaz, Delmont Walker, JD Fenix, Marcus Fenix και οι νέοι Fahz και ένα ρομπότ Jack θα βρεθούν σε νέες περιπέτειες.

Στην ιστορία υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις, αλλά και ανατροπές δίχως να θέλουμε να μπούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί πραγματικά αξίζει κάποιος να το παίξει και να βιώσει ολόκληρο το παιχνίδι.

Με δεδομένου ότι η ιστορία εκτυλίσσεται λίγο αργότερα από το Gears of War 4 κρίνουμε ως απαραίτητο να παίξετε πρώτα τα υπόλοιπα παιχνίδια «για να μπείτε» στην υπόθεση του Gears 5, και για αυτό τον λόγο υπάρχει μάλιστα στα μενού ένα μοντάζ από βίντεο με τα γεγονότα από το προηγούμενο παιχνίδι.

Η δομή των αποστολών μπορεί να είναι ίδια με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά η The Coalition αποφάσισε να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό για το Gears 5, – να δημιουργήσει τεράστια περιβάλλοντα επιτρέποντας τους παίκτες να τα εξερευνήσουν και να συλλέξουν διάφορα ενδιαφέροντα collectibles, και να ολοκληρώσουν σημαντικές δευτερεύοντες αποστολές εφόσον το επιθυμούν ξεκλειδώνοντας διάφορες ικανότητες και αναβαθμίσεις όπλων για τον Jack – το ρομπότ το οποίο θα σας ακολουθεί σε όλη αυτή την περιπέτεια.

Σε αυτά τα μεγάλα περιβάλλοντα θα έχετε επίσης την δυνατότητα να οδηγήσετε και να ελέγξετε το νέο Skiff το οποίο ουσιαστικά είναι ένα όχημα σαν snowmobile το οποίο κινείται με την χρήση του αέρα που χτυπάει στα πελώρια πανιά του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πώς ολόκληρη η ιστορία μπορεί να παιχτεί solo και με την χρήση της AI για τους συμπολεμιστές σας ή CO-OP με την υποστήριξη έως και τριών παικτών Online ή split-screen τοπικά με φίλους.

Όσο για το έλεγχο του gameplay είναι ακριβώς ο ίδιος όπως και τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, δίχως να υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα κομμάτια του ελέγχου του χαρακτήρα και του συστήματος χειρισμού όπλων. Όπως αναφέραμε παραπάνω θα έχετε επίσης την δυνατότητα να ελέγξετε τον Jack και να εξοντώσετε τους εχθρούς με τις ικανότητες του ή να χρησιμοποιήσετε άλλες πιο στρατηγικές μεθόδους εφόσον τον αναβαθμίσετε και τις ξεκλειδώσετε εξερευνώντας τα περιβάλλοντα τριγύρω σας. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πώς μόλις ξεκινήσετε το παιχνίδι θα σας τοποθετήσει στο Boot Camp το οποίο είναι ένα tutorial και σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα χειρισμού.

Τα όπλα και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσετε στο Gears 5 είναι φουτουριστικά φαντασίας, όπως τα θρυλικά Lancer, Boltok Pistol, Enforcer, Hammerburst, Longshot Sniper Rifle, Torgue Bow, αλλά και νέα όπως Claw Light Machine Gun, Breaker Mace, Cryo Cannon, Flashbang και διάφορα άλλα, ενώ επίσης υπάρχει τεράστια ποικιλία και από εχθρούς σε όλα τα περιβάλλοντα με αποτέλεσμα να υπάρχει και κάτι νέο για να ανακαλύψετε σε όλη την διάρκεια του Campaign.

Multiplayer δίχως πολύ ρίσκο

Το Gears 5 φυσικά και έρχεται εξοπλισμένο με διάφορα Versus και Ranked modes στο Mutliplayer με πολλά modes από τα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς να κάνουν την είσοδό τους, αλλά και νέα modes όπως το Escape και το Arcade.

Στο Multiplayer του Gears 5 έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε τα δικά σας loadouts και να τροποποιήσετε τα όπλα σας και τους χαρακτήρες με skins και τα emblems με την χρήση των νομισμάτων που θα συλλέγετε με την ολοκλήρωση κάθε match και των ειδικών challenges. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή αγοράς microtransactions για την απόκτηση αυτών των αντικειμένων. Προς το παρόν όσο γράφονται αυτές οι γραμμές κάποιος πρέπει να κάνει μεγάλο grind για την απόκτηση πραγμάτων μόνο με την πρόοδο του με αποτέλεσμα να υπάρχει αναβρασμός στη κοινότητα και με τη Coalition να δηλώνει πώς θέλει να διορθώσει το σύστημα.

Ένα από τα νέα modes του Multiplayer είναι το Arcade mode που είναι ουσιαστικά Team Deathmatch επιτρέποντας τους παίκτες να εξολοθρεύσουν την αντίπαλη ομάδα με την μεγάλη διαφορά πώς το κάθε kill επιβραβεύεται με ένα skull και αν συλλεχθούν ένας συγκεκριμένος αριθμός από αυτά σε match τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιτόπου ως νόμισμα για την αγορά δυνατών όπλων (power weapons). Επίσης υπάρχουν βοηθήματα όπως αλλαγές στην ταχύτητα και την απόσταση του slide, αλλά και στην συμπεριφορά των spawns. Είναι ένα mode το οποίο είναι σχεδιασμένο για αυτούς που θέλουν μία χαλαρή, ευχάριστη και γρήγορη εμπειρία στο Multiplayer του Gears 5.

Το άλλο νέο mode του Gears 5 είναι το Escape το οποίο είναι CO-OP Online με τρεις παίκτες και αναλαμβάνετε τον ρόλο μίας μονάδας καταστροφής φωλιών της Swarm με αποστολή να αποδράσετε από τις φωλιές και οι τρεις ζωντανοί πριν πυροδοτηθεί η βόμβα μαζικής καταστροφής Venom Bomb. Είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό mode όταν οι συμπαίκτες παίζουν την αποστολή, ωστόσο η ποικιλία των αποστολών ειδικά για αυτό το mode είναι ιδιαιτέρως μικρή, αλλά η Coallition υπόσχεται πώς θα προσθέσει νέες αποστολές για το Escape με τις ενημερώσεις του τίτλου.

Από εκεί και πέρα το Multiplayer του Gears 5 φιλοξενεί το κλασικό Horde ένα mode πέντε παικτών CO-OP όπου θα προσπαθήσετε να επιβιώσετε μάχες σε αρένες με 50 ορδές από πλάσματα της Swarm αλλά και δυνατά bosses με την χρήση των όπλων σας αλλά και των διαθέσιμων αμυντικών μηχανισμών όπως διάφορες εκρηκτικές παγίδες και turrets.

To Versus του Gears 5 περιλαμβάνει κλασικά modes του παρελθόντος όπως το Arms Race, το Dodgeball, το Warzone και το Team Deathmatch σε μία ειδική playlist, ενώ υπάρχει και η επιλογή της Custom όπου μπορείτε να παίξετε αυτά τα modes που επιθυμείτε.

Στην Ranked playlist υπάρχουν επίσης τα γνωστά Guardian, Escalation και Execution δίχως να υπάρχει κάτι το διαφορετικό ειδικά για το Gears 5. Όμως δεν αποκλείεται να δούμε νέα modes με τις ενημερώσεις του τίτλου.

Θα πολεμήσετε στο Online σε μία ικανοποιητική ποικιλία από χάρτες οι οποίοι προσφέρουν ένα ισορροπημένο gameplay σε μικρές και μεγάλες εκτάσεις στις μάχες σώμα-με-σώμα που πρόκειται να δώσετε.

Όμως δεν λείπουν και τα τεχνικά προβλήματα από το Multiplayer του Gears 5 όπως για παράδειγμα το Matchmaking το οποίο είναι αρκετά προβληματικό αφού η αναμονή εύρεσης ενός match μπορεί να φτάσει και τα 4 λεπτά κάτι μη ιδανικό σε ένα τέτοιο παιχνίδι που έχει μία μεγάλη κοινότητα σε Xbox One και PC. Η εταιρεία ανάπτυξης δηλώνει πώς εξετάζει αυτό το θέμα μαζί με κάποια άλλα bugs και θα το διορθώσει στο μέλλον.

Γραφικά – Ήχος

Η The Coalition για την ανάπτυξη του Gears 5 χρησιμοποίησε την Unreal Engine 4 για ακόμη μία φορά και προσφέρει τρομερά και λεπτομερή γραφικά στις κονσόλες Xbox One και το PC και με κλειδωμένα τα 30 καρέ στις κονσόλες. Όλα τα γραφικά των χαρακτήρων και των περιβαλλόντων είναι για ακόμη μία φορά εντυπωσιακά, με εκπληκτικά εφέ τα οποία θα καθηλώσουν τους παίκτες.

Τις ίδιες γραμμές ακολουθεί και ο ήχος με τις ερμηνείες των ηθοποιών οι οποίοι επέστρεψαν για το Gears 5 να είναι εκπληκτικές, ενώ τα όπλα και ο εξοπλισμός να ακούγονται υπέροχα δίχως κάποια προβλήματα. Επίσης υπάρχει και ενορχηστρωμένη μουσική η οποία ακολουθεί και συνοδεύει τους παίκτες στη δράση.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Gears 5 περιέχει μία συναρπαστική ιστορία η οποία θα σας κρατήσει καθηλωμένους για ώρες και αξίζει να παίξετε από την αρχή μέχρι το τέλος, εφόσον δοκιμάσετε τα προηγούμενα παιχνίδια για να μπείτε «στο πετσί» του παιχνιδιού.

Επίσης το παιχνίδι περιλαμβάνει και ένα χορταστικό Multiplayer το οποίο περιέχει πολλά από τα modes των προηγούμενων παιχνιδιών με δύο νέες εμπειρίες το Escape και το Arcade, αλλάι υπήρχε χώρος για κάτι περισσότερο στο Online του παιχνιδιού.

Υπάρχουν πάτνως προβλήματα με το matchmaking αλλά και την αργή πρόοδο στο Multiplayer ωθώντας τους παίκτες στα microtransactions, πράγματα τα οποία εξετάζονται ακόμη από την εταιρεία παραγωγής.

Το Gears 5 είναι μια ιδανική συνέχεια της σειράς για αυτούς που προτιμούν το campaign mode. Aπό εκεί και πέρα αν θέλει κάποιος κάτι περισσότερο και νέο από το Multiplayer τότε μπορεί να απογοητευτεί, μέχρι να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα και να προστεθεί περισσότερη ποικιλία στα multiplayer modes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement