Code Vein

Code Vein Review

Οι revenants για να επιβιώσουν πίνουν μόνο αίμα

Code Vein
Release Date
31 Μάιος 2019
Πλατφoρμες
PC, PS4, Xbox One
Developer
Bandai Namco Studios
Διανομη
Bandai Namco Hellas

H Bandai Namco Entertainment αποφάσισε να δημιουργήσει ένα Anime Dungeon Crawler RPG το Code Vein το οποίο έχει κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά με παιχνίδια της FromSoftware όπως τα Bloodborne και Dark Souls.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε πρόσφατα σε Xbox One, PlayStation 4 και PC και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας στο review που ακολουθεί.

Μία δραματική ιστορία φαντασίας που δεν συναρπάζει

Στο Code Vein θα αναλάβετε τον ρόλο των revenants οι οποίοι δημιουργήθηκαν από παράσιτα που εισέβαλλαν σε ανθρώπινα πτώματα μετά από την καταστροφή του κόσμου. Οι revenants για να επιβιώσουν πίνουν μόνο αίμα, συνεπώς πρόκειται να έρθετε αντιμέτωποι με δαίμονες και βαμπίρ οι οποίοι προστατεύουν «δεξαμενές» με τροφοδοσίες από αίμα.

Η αφήγηση της ιστορίας είναι αρκετά περίπλοκη στις πρώτες ώρες του παιχνιδιού, αλλά θα μπείτε στο νόημα της ιστορίας αργότερα με κάποια cutscenes και μόλις το κάνετε αυτό θα καταλάβετε πώς η πλοκή δεν είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του παιχνιδιού.

Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού δηλαδή ο χαρακτήρας που ελέγχετε δεν μπορεί να μιλήσει κάτι που κάνει πιο αλλόκοτη όλη αυτή την πλοκή.

Μία ανισόρροπη πρόκληση

Ο revenant σας τον οποίο θα δημιουργήσετε από ένα εντυπωσιακό και λεπτομερές customization σύστημα έχει διάφορα συστήματα κλάσης τα οποία αποκαλούνται Blood Codes.

Τα Blood Codes μπορούν να επιλεχθούν οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι και σε αυτά μπορείτε να ξεκλειδώσετε και να τοποθετήσετε τα Gifts τα οποία προσφέρουν ειδικές ικανότητες που θα σας βοηθήσουν στην μάχη.

Επίσης προσφέρονται και πιο ισχυρές δυνάμεις, το Blood Veil που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε σημαντική ζημιά στους εχθρούς σας και χρησιμοποιείται επίσης και ως πανοπλία.

Στο Code Vein πρόκειται να αντιμετωπίσετε πολλαπλά είδη από πλάσματα και διάφορα bosses με την χρήση διάφορων όπλων όπως σπαθιά, ξιφολόγχες, δόρατα, τσεκούρια και άλλα διάφορα τα οποία μπορούν αναβαθμιστούν και να αγοραστούν με την χρήση της οικονομίας (τα haze) ή να συλλεχθούν από τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού.

Αν χάσετε σε μάχη του παιχνιδιού τότε θα σας επιστρέψει στο κοντινότερο mistle το οποίο είναι το σημείο όπου μπορείτε να ξεκλειδώσετε και να αναπαυτείτε και να συγκεντρώσετε τις δυνάμεις σας. Βέβαια, τα τέρατα ανασταίνονται μετά το θάνατο σας και απαιτείται να τα αντιμετωπίσετε ξανά ώστε να συνεχίσετε μέχρι το επόμενο σημείο.

Εκτός από τις μάχες στο Code Vein θα μπορείτε να αναβαθμίσετε και τον χαρακτήρα σας και τις ικανότητες του στην μάχη όπως αντοχή στις κινήσεις και συνολική δύναμη στις μάχες.

O έλεγχος του χαρακτήρα και η επιλογή των κλάσεων είναι αρκετά γρήγορα και ανταποκρίσιμα, προσφέροντας στους παίκτες αρκετές επιλογές προσέγγισης στο πεδίο μάχης κάτι που πραγματικά διαχωρίζει το παιχνίδι από άλλα παιχνίδια του είδους.

Το παιχνίδι όμως έχει ένα ανισόρροπο σύστημα κλίμακας δυσκολίας, δηλαδή τις πρώτες ώρες θα αντιμετωπίσετε με ευκολία κάποιους από τους εχθρούς αλλά λίγες ώρες αργότερα θα αντιμετωπίσετε κάποιο boss το οποίο θα σας κατασπαράξει δίχως να προσφέρει πολλές ευκαιρίες και έπειτα αφού το νικήσετε, το επόμενο boss μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο και πάει λέγοντας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια ισορροπία δυσκολίας στο gameplay κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητικό για κάποιους παίκτες.

Στο gameplay θα έχετε συντροφιά και την AI η οποία θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά, ενώ επίσης αξίζει να σημειωθεί πώς το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και CO-OP με έναν φίλο ή έναν άλλο παίκτη μέσω matchmaking με κωδικό.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης αφού ολοκληρώσετε το παιχνίδι μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο παιχνίδι με το New Game+ έχοντας στην κατοχή σας τα στατιστικά, όπλα και αντικείμενα από το προηγούμενο playthrough σας, αλλά το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται ραγδαία.

Η Bandai Namco όπως αναφέραμε παραπάνω δημιούργησε και ένα αρκετά λεπτομερές σύστημα δημιουργίας χαρακτήρα όπου υπάρχουν διάφορες και αμέτρητες επιλογές από χρώματα και είδη για να τοποθετήσετε στον χαρακτήρα σας από πόδια μέχρι και τις βλεφαρίδες. Επίσης υπάρχει και μία μεγάλη ποικιλία από ρούχα, αλλά όλα είναι σχεδιασμένα ώστε να θυμίζουν Ιαπωνικό anime.

Γραφικά – Ήχος

Η εταιρεία ανάπτυξης δημιούργησε το Code Vein με την Unreal Engine η οποία προσφέρει ζωηρόχρωμα και λεπτομερή γραφικά, ενώ τα μοντέλα χαρακτήρων, περιβαλλόντων και τα εφέ είναι εξαιρετικά.

Η απόδοση του τίτλου στις κονσόλες είναι αρκετά καλή, αλλά πέφτουν τα καρέ σποραδικά κάτι που τραβάει την προσοχή μερικές φορές. H εταιρεία έχει δηλώσει πως εξετάζει αυτό το πρόβλημα.

Ο ήχος είναι υπέροχος σε ότι έχει να κάνει με την μουσική και δένει αρμονικά με το περιβάλλον και την δράση. Ωστόσο, οι διάλογοι στα αγγλικά δεν είναι ποιοτικοί, αλλά υπάρχει η επιλογή Γιαπωνέζικης γλώσσας με αγγλικούς υπότιτλους κάτι που θα βελτιώσει την εμπειρία σας.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Code Vein είναι ένα Dungeon Crawler RPG το οποίο έχει ένα εξαιρετικό σύστημα μάχης με πολλές επιλογές και διάφορα χαρακτηριστικά στο gameplay όπως το mini map κάτι που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους.

Η αδυναμία του τίτλου αναμφίβολα είναι το σενάριο το οποίο είναι αρκετά περίπλοκο και ασαφές και δεν υπάρχει πραγματικά κάτι στην ιστορία που να διατηρήσει το ενδιαφέρον των παικτών.

Ωστόσο το gameplay είναι αρκετά απολαυστικό, καθώς οι παίκτες θα εξερευνήσουν διάφορα εντυπωσιακά περιβάλλοντα και θα συλλέξουν σημαντικά αντικείμενα, αντιμετωπίζοντας διάφορα είδη πλασμάτων αν και όπως σημειώσαμε παραπάνω υπάρχει ανισορροπία στην δυσκολία του τίτλου.

Το Code Vein είναι ένα καλό παιχνίδι RPG με χορταστικό gameplay για όσους θέλουν να δυσκολευτούν λιγάκι και δεν περιμένουν κάτι περισσότερο.