Αλλαγές στο Progression σύστημα και τέλος στα loot boxes για το Call of Duty Modern Warfare

Λίγες ημέρες απομένουν πριν την επίσημη κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare στις κονσόλες και το PC και η εκδότρια εταιρεία Activision μοιράστηκε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους μηχανισμούς του τίτλου.

Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα έβγαλε μία ανακοίνωση στο site της, ανακοινώνοντας πώς το νέο Call of Duty δεν θα περιλαμβάνει loot box συστήματα και πώς όλος ο εξοπλισμός, τα όπλα και τα εξαρτήματα μπορούν να ξεκλειδωθούν με την πρόοδο στο παιχνίδι όπως και ήταν πιο παλιά πριν την εποχή αυτών των συστημάτων μικροσυναλλαγών.

Το παιχνίδι ωστόσο θα περιλαμβάνει ένα Battle Pass σύστημα το οποίο θα περιλαμβάνει διακοσμητικά αντικείμενα και θα είναι θεματικά με βάση τις σεζόν περιεχομένου και που δεν θα επηρεάζουν τις ισορροπίες του gameplay και θα επιτρέπει τους παίκτες να δουν τι θα λαμβάνουν με την αγορά τους.

Το σύστημα Battle Pass διαχωρίζεται σε δύο μέρη σε μια δωρεάν ροή αντικειμένων και σε μια Premium ροή επί-πληρωμής. Το νέο Battle Pass σύστημα επιτρέπει επίσης τους παίκτες να αποκτήσουν δωρεάν τα Call of Duty Points (το Premium νόμισμα της σειράς) παίζοντας απλά το παιχνίδι, ενώ επίσης θα δίνεται φυσικά και η επιλογή αγοράς τους με πραγματικά χρήματα.

Το Battle Pass σύστημα δεν θα κυκλοφορήσει με την κυκλοφορία του παιχνιδιού στις 25 Οκτωβρίου, επειδή σύμφωνα με την Activision, η Infinity Ward είναι επικεντρωμένη στην πρώτη εμπειρία των παικτών και δεύτερον είναι σημαντικό για την ίδια οι παίκτες να παίξουν πρώτα το παιχνίδι και να ξεκλειδώσουν διάφορα πράγματα τα οποία θα είναι ήδη διαθέσιμα. Το σύστημα θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά με μία ενημέρωση.

Αξίζει να σημειωθεί, πώς επίσης η εταιρεία ξεκινώντας από το Call of Duty Modern Warfare θα προσφέρει όλο το επί-πρόσθετο περιεχόμενο όπως χάρτες και modes δωρεάν για όλους τους παίκτες με τις ενημερώσεις «καταργώντας» την στρατηγική season passes, ενώ θα προσφέρονται Cross-Play λειτουργίες στο Multiplayer ώστε η κοινότητα να είναι ενωμένη.

«Το μόνο πράγμα στο παιχνίδι το οποίο χωρίζει την κοινότητα είναι το Spec-Ops Survival mode το οποίο θα είναι αποκλειστικό στις κονσόλες PlayStation 4 για έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι το 2020 όταν θα ακολουθήσει σε Xbox One και PC ως μέρος της συμφωνίας Sony και Activision».

Όλες αυτές οι αλλαγές είναι φυσικά καλοδεχούμενες, σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις της κοινότητας αλλά κάποιοι δείχνουν μία επιφυλακτικότητα, επειδή παλαιότερα οι developers της εταιρείας είχαν λάθος ενημέρωση ή κάτι άλλαζε στην στρατηγική της Activision την τελευταία στιγμή καθώς δήλωναν στον τύπο και στους παίκτες πώς τα παιχνίδια τους δεν θα έχουν microtransactions ενώ μετά την κυκλοφορία έκαναν την είσοδό τους ξαφνικά με ενημερώσεις όπως και έγινε με τα Black Ops 4 και Crash Team Racing Nitro-Fueled.

«Είναι ξεκάθαρο από πλευράς Activision πώς θέλει να αλλάξει την πολιτική της στα παιχνίδια της, αλλά εννοείται πώς θα κριθεί στην πράξη».

Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε επίσης και μεγάλες αλλαγές στο Progression σύστημα του Call of Duty: Modern Warfare καταργώντας οριστικά το Prestige mode, όπου όταν οι παίκτες έμπαιναν σε αυτό το mode γινόταν οριστικό reset στα αποκτήματα των παικτών και έπρεπε να τα ξεκλειδώσουν από την αρχή για να κάνουν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Όπως εξηγεί η Activision στο blog της, οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν την πρόοδό τους στο Multiplayer από το Enlisted Rank 1 μέχρι το 55 και να ξεκλειδώσουν τα όπλα, τα perks, τον εξοπλισμό, τα killsteaks και τα Field Upgrades.

Μόλις ολοκληρώσετε και τα 55 ranks θα περάσετε στο νέο σύστημα το οποίο ονομάζεται Officer Rank ξεκινώντας από το Officer Rank 1.

Στην αρχή της κάθε σεζόν περιεχομένου ξεκινάτε τα Officer Ranks και σε κάθε Rank προσφέρεται ένα ξεχωριστό challenge για όσους από εσάς φτάσετε στο Rank 100 (5-Star General). H ολοκλήρωση του challenge έχει ως αμοιβή ένα ribbon. Αν κερδίσετε 10 ribbons θα πάρετε ένα έμβλημα. Όλα τα 100 ribbons θα προσφέρουν ακόμη ένα καλύτερο έμβλημα.

Στο τέλος κάθε σεζόν περιεχομένου το Officer Rank θα ολοκληρώνεται και θα επαναφέρεται και θα καταγράφεται στο προφίλ σας, αλλά αυτό δεν θα επηρεάζει το Enlisted Rank και θα έχετε όλα τα πράγματα σας ξεκλειδωμένα.

Στο Modern Warfare τα XP Points (Εxperience Points) αποκτούνται με την πρόοδο στο παιχνίδι σκοτώνοντας παίκτες, ολοκληρώνοντας daily challenges, Officer Challenges, Camo challenges και Challenge Missions τα οποία είναι μικρές αποστολές με συγκεκριμένα βήματα που προσφέρουν περισσότερες αμοιβές.

Τα όπλα όπως και στα παλαιότερα Call of Duty έχουν το δικό τους progression σύστημα, όπου μπορείτε να τα ανεβάσετε επίπεδο και να ξεκλειδώσετε εξαρτήματα, weapon perks, camos και να τα εξοπλίσετε μέσα από το νέο Gunsmith.