wwe 2k20

WWE 2K20 Review

Πάλη με τα προβλήματα

wwe 2k20
Release Date
22 Οκτώβριος 2019
Πλατφορμες
PS4, Xbox One, PC
Developer (Εκδότης)
Visual Concept ( 2K Sports)
Διανομη
CD Media

Δεν χρειάζεται να σας πούμε εμείς για τα προβλήματα του WWE 2K20, αφού τα βίντεο και οι ειδήσεις με τα bugs του παιχνιδιού είναι πολλά.

Ίσως η συζήτηση θα πρέπει να κατευθυνθεί στο γιατί η 2K αποφάσισε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι σε τέτοια κατάσταση, σε μια εποχή μάλιστα που δεν θεωρείται παράξενο οι εταιρίες να αναβάλλουν τις κυκλοφορίες των παιχνιδιών, προσφέροντας στους developers παραπάνω χρόνο για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις.

Από την άλλη φυσικά, με το WWE 2K20 να αποτελεί ένα “μελανό” σημείο για τα παιχνίδια της σειράς, θα πρέπει να εκτιμήσουμε την συμβολή της Yukes όλα αυτά τα χρόνια. Φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του studio, η Visual Concepts (studio που συνεργάζεται και στο NBA 2K20) δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά.

Αλλά ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στο παιχνίδι:

Καριέρα – κωμωδία

Όλα τα γνωστά game modes (exhibition, single matches, tournaments κλπ) είναι παρόντα αλλά αξίζει να σταθούμε στο MyCareer mode εκεί που οι παίχτες αναλαμβάνουν έναν παλαιστή με στόχο να τον φτάσουν στην κορυφή του WWE.

Φέτος, έχουμε στο mode δύο χαρακτήρες τον Tre και την Red. Η ιστορία ξεκινά με τους δύο να εξιστορούν την καριέρα τους, πριν την είσοδο τους στο Hall of Fame του WWE, από το γυμνάσιο μέχρι και την WrestleMania του 2029! Στόχος τους (που γίνεται και δικός σας στόχος) είναι να ολοκληρώσουν μια λίστα που έχουν καταρτίσει με τα όνειρα που έχουν στο WWE. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα δείτε cutscenes και άλλα cutscenes, μέχρι να συμμετάσχετε με ένα quick time event σε έναν αγώνα για να επιτρέψετε την εξέλιξη της ιστορίας.

Η ιστορία των δύο πρωταγωνιστών δεν διαφέρει και πολύ από τα σύγχρονα storylines του WWE, με το να παρουσιάζονται ευχάριστα πρόσωπα που παίρνουν λάθος αποφάσεις, χωρίς ίχνος βάθους στην ανάπτυξη των χαρακτήρων τους.

Το χειρότερο βέβαια είναι οι ατάκες των ίδιων πρωταγωνιστών, με την Red να είναι μόνιμα θυμωμένη και να λέει ατάκες που θα έλεγε παιδάκι της τετάρτης – πέμπτης δημοτικού, ενώ ο Tre προσπαθεί πολύ να κάνει χιούμορ, αλλά πολύ πολύ κακό χιούμορ.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η ιστορία γράφτηκε ως κωμική, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν αυτό ισχύει, ή αν είναι απλά τόσο κακή.

wwe 2k20

Οι γυναίκες του WWE

Το άλλο αξιοσημείωτο mode, που θεωρείται και αγαπημένο των παιχτών όλα αυτά τα χρόνια, το Showcase Mode, επικεντρώνεται στην ιστορία των Four Horsewomen του WWE: στις Becky Lynch, Sasha Banks, Charlotte Flair, και Bayley.

Εξιστορεί το πως οι τέσσερις superstars ξεκίνησαν την “γυναικεία επανάσταση” του WWE, και επικεντρώνεται στους πιο σημαντικούς αγώνες της μέχρι τώρα καριέρας τους. Τα βίντεο πριν από κάθε ματς δίνουν μια νότα ρεαλισμού και νοσταλγίας, αν και ειδικά τα παλαιότερα από αυτά είναι χαμηλής ποιότητας.

Φυσικά και σε αυτό το mode υπάρχουν προβλήματα, αν και παραμένουν ίδια όπως σε προηγούμενες εκδόσεις και αφορούν την δομή του: σε κάθε αγώνα έχετε πολλαπλά objectives που πρέπει να ολοκληρώσετε ώστε να αναπαραστήσετε το τι συνέβη στον πραγματικό αγώνα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν checkpoints με αποτέλεσμα κάποια δύσκολα objectives να είναι χρονοβόρα και κυρίως να εξαρτάται η έκβαση του αγώνα σας και από την A.I. που όπως αντιλαμβάνεστε δεν λειτουργεί ακριβώς καλά. Άρα αν κάποια A.I. συμπαίχτριά σας γίνει pinned τότε χάνετε όλη την πρόοδο που έχετε κάνει.

Και αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση.

Στην χειρότερη, θα συναντήσετε κάποιο game breaking glitch!

wwe 2k20

Κυριότερη αλλαγή στο gameplay, οι αλλαγές στον χειρισμό

Μέσες – άκρες το gameplay του WWE 2K20 είναι παρόμοιο με αυτό των προηγούμενων ετών, που βασιζόταν στο reversal system. Η Visual Concepts προσπάθησε φέτος να απλοποιήσει το σύστημα χειρισμού για να είναι πιο εύκολη η εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων και το πέτυχε.

Το αδύναμο σημείο όμως είναι τα hitboxes με αποτέλεσμα όποια κίνηση και να θέλετε να κάνετε να παίζεται η επιτυχία της στις πιθανότητες. Κάποιες φορές μάλιστα τα κουμπιά δείχνουν να μην λειτουργούν, και η επιλογή για reversal μπορεί απλά να αρνηθεί να εμφανιστεί.

Γραφικά – Ήχος

Η απόδοση του παιχνιδιού είναι ζήτημα τύχης, κατά πόσο το παιχνίδι θα αποφασίσει να είναι σταθερό ή αν θα προκύψει κάποιο bug ή glitch που θα το κρασάρει, ή θα δημιουργήσει κάποιο από τα memes που μοιράζονται οι χρήστες.

Η in-game απεικόνιση των παλαιστών είναι μέτρια, ενώ και οι φωνές τους ακούγονται ανέμπνευστες και “θολές”.

wwe 2k20

Αξίζει να το αγοράσω;

2K και Visual Concepts θα έπρεπε να πάρουν τον χρόνο τους πριν την κυκλοφορία του WWE 2K20. Δυστυχώς δεν το έκαναν και το αποτέλεσμα είναι κάτω του μετρίου.

Τουλάχιστον έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την διόρθωση των προβλημάτων του παιχνιδιού και ήδη έχουν ξεκινήσει την κυκλοφορία patches.

Σε αυτή την κατάσταση που είναι όμως το παιχνίδι,καλύτερα να παρακολουθείτε τα νέα του, μέχρι να βρεθούν λύσεις σε όλα τα θέματα που έχει.

avoid