Connect with us

Hi, what are you looking for?

Features

Η ήττα που αποκάλυψε τον τρόπο που οι επαγγελματίες παίχτες του FIFA απέφευγαν να παίζουν μεταξύ τους στη Weekend League

fifa 20 ultimate team

O  RunTheFutMarket, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Nick Bartels, είναι ένας 21χρονος δημιουργός περιεχομένου του FIFA, διάσημος για τις γνώσεις του σχετικά με το market του Ultimate Team και την ικανότητα του να συγκεντρώνει μεγάλα ποσά in-game χρημάτων χωρίς την ανάγκη να ξοδεύει πραγματικά χρήματα.

Εκτός όμως αυτού ο Bartels είναι και ένας ικανός παίχτης του FIFA. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο Nick βρισκόταν κοντά στο να φτάσει στο Top 100, όταν το πιο κρίσιμο ματς του στη Weekend League αποσυνδέθηκε λίγο πριν τελειώσει.

Η αποσύνδεση στη FIFA είναι συνηθισμένη, συχνά λόγω της απώλειας πρόσβασης στους διακομιστές της EA, οι οποίοι ενδέχεται να πέσουν πολλές φορές κάθε Σαββατοκύριακο. Συνήθως, αυτό οδηγεί σε ήττα και για τους δύο παίκτες. Αυτό όμως είναι υποτίθεται ότι είναι τυχαίο – όμως την ίδια ώρα είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρκετά glitches που οι κακόβολοι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να χρεώσουν τον αντίπαλο τους με μια ήττα.

Αυτό που κάνει αυτό το περιστατικό αξιοσημείωτο είναι ότι ο Bartels ισχυρίστηκε αργότερα στο Twitter ότι ήταν η πρώτη αποσύνδεσή του μέσα σε τρία χρόνια, δημιουργώντας υποψίες για κακόβουλους χρήστες που προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την πορεία του. Ωστόσο, αυτό που θα αποκαλύψει ο Bartels σόκαρε ολόκληρη την κοινότητα του FIFA!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Bartels ανέβασε στο Twitter μερικά screenshots που έδειχναν επαγγελματίες παίχτες του παιχνιδιού από την Βόρεια Αμερική να σχολιάζουν την πορεία του και να συνωμοτούν για το τέλος της!

fifa-dodging discord

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τα screenshots αυτά τα απέκτησε μέσω ενός φίλου του, ενός συναδέλφου επαγγελματία παίκτη που ο Bartels αρνήθηκε να ονομάσει και αποτελούσε μέρος ενός “dodging Discord”, ενός server στον οποίο οι pro παίκτες συνενοούνται για να αποφύγουν να παίζουν ο ένας απέναντι στον άλλο κατά τη διάρκεια της Weekend League!

Στα screenshots φαίνεται να συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση, ο παίχτης των Chicago Fire  Hektic_Jukez, o RyanZang99 και ο νικητής του eChampions League και παίχτης της New York City FC Christopher Holly, γνωστός ως NYC_Chris.

Ο Bartels εξηγεί ότι σε αυτό το Discord συμμετέχουν οι περισσότεροι από τους πιο διάσημους παίχτες του FUT Champions της Βόρειας Αμερικής. Δεν ξεκίνησε όμως έτσι. Στόχος ήταν να μπορούν οι επαγγελματίες παίχτες να συνεννοούνται για μεταξύ τους ματς ώστε να προπονηθούν, πριν καταλήξει σε “dodging Discord”.

Η EA που έμαθε για το θέμα, έβγαλε μια ανακοίνωση αναγνωρίζοντας την ύπαρξη του διαφαινόμενου Discord, ενώ ταυτόχρονα επέβαλε μια απαγόρευση δύο προκριματικών σε έναν από τους πιο επιτυχημένους παίκτες του FIFA, στον Christopher “NYC_Chris” Holly.

Ενώ απέχει πολύ από τον μοναδικό παίκτη που συμμετείχε σε αυτή την κατάσταση, η τιμωρία του Holly ως  προθυμία της EA να δείξει ότι κανένας δεν είναι πάνω από τους κανονισμούς, έγινε ευπρόσδεκτη από πολλούς. Ο ίδιος ο Holly δημοσίευσε τα εξής στο Twitter μετά την απόφαση:

Θέλω να πω ότι λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη από την NYCFC, την EA και τους φιλάθλους. Έκανα ένα λάθος από το οποίο θα μάθω και θα κάνω ό, τι μπορώ για να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας πίσω“.

Η αποκάλυψη αυτή μπορεί να αφορά την Βόρεια Αμερική, αλλά μην νομίζετε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα εδώ στην Ευρώπη.  Όπως λέει και ο Bartels, ” σε όλες τις περιοχές  είμαι βέβαιος ότι έχουν τρόπους για να μην παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου κατά τη διάρκεια της Weekend League, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν τις καλύτερες ανταμοιβές, τα καλύτερα πακέτα και απλώς να διευκολύνουν την δημιουργία των ομάδων τους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement