Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reviews

Need For Speed Heat Review

need for speed heat review
nfs heat
Release Date
8 Νοέμβριος 2019
Πλατφορμες
PS4, Xbox One, PC
δημιουργος (εκδοτης)
Ghost Games ( Electronic Arts)
διανομη
Bandai Namco Hellas

Οι τίτλοι που ακολούθησαν το reboot της σειράς Need For Speed που κυκλοφόρησε το 2015, δεν ενθουσίασαν το κοινό, αφού τα “πειράματα” που έγιναν στους επόμενους τίτλους δεν ήταν επιτυχημένα.

Η Ghost Games είχε τονίσει ότι λαμβάνει το feedback των παιχτών και θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές: κάπως έτσι προέκυψε το Need for Speed Heat.

 Με…”διαλείμματα” ιστορίας

Παράνομοι αγώνες ταχύτητας, underground ομάδες, διεφθαρμένοι αστυνομικοί. Η ιστορία του Need for Speed Heat θυμίζει πολύ μιας b-movie, χωρίς να διεκδικεί όσκαρ πρωτοτυπίας σεναρίου.

Στην Palm City υπάρχουν ομάδες που διοργανώνουν παράνομους αγώνες ταχύτητας, μέχρι που η τοπική αστυνομία δημιουργεί ένα ολόκληρο τμήμα για την αντιμετώπιση τους. Ο επικεφαλής είναι ιδιαίτερα σκληρός δείχνοντας από αρχική σκηνή τις προθέσεις του, στέλνοντας ένα “μήνυμα” σε όσους ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν με τους παράνομους αυτούς αγώνες.

Φυσικά αυτό δεν εμποδίζει τον χαρακτήρα σας να έρθει στην πόλη και να συμμετάσχει σε όλη την παράνομη δραστηριότητα έχοντας αντιπάλους τόσο τους άλλους οδηγούς όσο και την αστυνομία της πόλης.

need for speed heat

Λεφτά τη μέρα, φήμη το βράδυ

Η ιστορία του Need for Speed Heat μπορεί να περνάει σε δεύτερο επίπεδο, αλλά τα όσα έχετε να κάνετε στην πόλη θα σας αφήσουν χωρίς παράπονο. Κάθε φορά που βγαίνεται από το garage σας, το οποίο λειτουργεί σαν safe house, ενώ υπάρχουν αρκετά σε κάθε σημείο της μεγάλης πόλης, επιλέγετε αν θα οδηγήσετε μέρα ή νύχτα.

Οδηγώντας την μέρα θα πάρετε μέρος σε αγώνες κερδίζοντας χρήματα τα οποία θα σας επιτρέψουν να αγοράσετε νέα αυτοκίνητα ή νέα εξαρτήματα για τα ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητά σας. Το βράδυ όμως θα αποκτήσετε φήμη(REP) είτε συμμετέχοντας σε αγώνες, είτε μπλέκοντας σε κυνηγητά με την αστυνομία, για να ξεκλειδώσετε την δυνατότητα να πάρετε μέρος σε ακόμα περισσότερους αγώνες με μεγαλύτερες ανταμοιβές, νέα αυτοκίνητα και νέα εξαρτήματα.

Η ισορροπία που “επιβάλλει” το Need for Speed Heat είναι σημαντικός παράγοντας του gameplay αλλά και της προόδου σας, αφού δεν μπορείτε πχ να παίξετε μόνο μέρα, ή μόνο νύχτα αφού στην πρώτη περίπτωση θα σας λείπουν τα χρήματα, και στην δεύτερη αν και θα έχετε χρήματα δεν θα έχετε που να τα ξοδέψετε.

Επιπλέον bonus είτε σε χρήματα είτε σε REP μπορείτε να πάρετε αν ανήκετε σε κάποιο online crew με άλλους παίχτες. Ανήκοντας σε ένα REP και απλά παίζοντας ανεβάζετε το level του crew και απολαμβάνουν το bonus όλοι οι παίχτες.

need for speed heat

Τα κυνηγητά με την αστυνομία και οι μετατροπές στα αυτοκίνητα

Η Ghost Games κατά την ανάπτυξη του Need for Speed Heat έδωσε πολύ μεγάλη σημασία σε δύο τομείς: στα κυνηγητά με την αστυνομία και στο customization των αυτοκινήτων.

Η αστυνομία στο παιχνίδι (που το level της αναζήτησής σας λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής του REP που λαμβάνετε) στα δύο πρώτα levels είναι σχετικά “μαλθακή” αφού μπορείτε να ξεφύγετε τις περισσότερες φορές με ευκολία.

Όταν όμως ο μετρητής φτάσει στο “3” εκεί τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πραγματικά δύσκολα και θα χρειαστείτε πρώτα απ όλα ένα καλό αυτοκίνητο και δεύτερον μια καλή στρατηγική για να ξεφύγετε και να μην συλληφθείτε, κάτι που αν συμβεί σημαίνει ότι θα χάσετε αρκετό REP από αυτό που με κόπο μαζέψατε εκείνο το βράδυ και ακόμα περισσότερα χρήματα.

Είναι λογικό να χρειάζεστε πάντα ένα καλό αυτοκίνητο, αφού μιλάμε για αγώνες ταχύτητας, αλλά στις επιλογές customization μπορείτε να βρείτε και τεχνολογίες που θα σας βοηθήσουν σε αυτές τις καταδιώξεις, από εξαρτήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναντίον της αστυνομίας, μέχρι πομπούς που μπερδεύουν τα ραντάρ των αστυνομικών.

Παραμένοντας στις μετατροπές των αυτοκινήτων, μπορείτε να αλλάξετε τα γνωστά κομμάτια ενός αυτοκινήτου (ECU, εξάτμιση, αναρτήσεις, κιβώτιο ταχυτήτων κλπ) ώστε να του δώσετε το στυλ που θέλετε να έχει (αγωνιστικό, drift, off-road κλπ). Οι επιλογές είναι πολλές και θα σας βάλουν σε σκέψεις για το τι θα κάνετε κάθε φορά, ενώ αν σας αρέσει οπωσδήποτε ένα αυτοκίνητο και θέλετε να το κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορείτε να του αλλάξετε ολόκληρη τη μηχανή, ώστε να το ανεβάσετε επίπεδο απευθείας και να δουλέψετε με τα νέα δεδομένα που αυτό θα έχει!

palm city need for speed heat

Γραφικά – Ήχος

Η Palm City είναι ένας παραθαλάσσιος παράδεισος γεμάτος φοίνικες, αλλά και αρκετή βροχή. Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι πολύχρωμος, γεμάτος neon πινακίδες και θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή. Βεβαία σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή τη πανδαισία χρωμάτων μπορεί να σας μπερδέψει και να χάσετε τον δρόμο σας, αλλά με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρετε.
Όσο αφορά τον ήχο, τα αυτοκίνητα ακούγονται όπως εσείς θέλετε αφού μπορείτε να επεργαστείτε μέχρι και τον ήχο της εξάτμισης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο χαρακτήρας σας δεν είναι…αμίλητος, αφού συμμετέχει στις συζητήσεις της ιστορίας.

Αξίζει να το αγοράσω;

Δουλεύοντας πάνω στα βασικά χαρακτηριστικά της Need for Speed σειράς και τοποθετώντας τα σε μια πανέμορφη οπτικά πόλη, η Ghost Games προσφέρει το καλύτερο Need for Speed από το reboot του 2015.

Παρά το ότι το παιχνίδι “κρασάρει” σε ανύποπτες στιγμές, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, και μπορεί να σας προσφέρει ώρες απόλαυσης και εμπειρίας σε υψηλές ταχύτητες.

Recommended

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Copyright © 2013- 2020 XplayGR