Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reviews

Star Wars Jedi: Fallen Order Review

Star Wars Jedi: Fallen Order review
Release Date
15 Νοέμβριος 2019
Πλατφορμες
PS4, Xbox One, PC
Δημιουργος (Εκδοτης)
Respawn (Electronic Arts)
Διανομη
Bandai Namco Hellas

Το Star Wars: Battlefront II είχε πολλά θέματα να αντιμετωπίσει: “χλιαρό” σενάριο, σύντομο campaign και πυροδότησε μια ολόκληρη και πολύ μεγάλη συζήτηση για τα loot boxes.

Το Star Wars Jedi: Fallen Order χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Πίσω από την ανάπτυξη του τίτλου βρέθηκε η Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends) και μας παρέδωσε μια αποκλειστικά single player εμπειρία που κατατάσσεται ανάμεσα στα action-adventure games και όχι στα first person shooters όπως τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Η σκοτεινή εποχή 

Τα γεγονότα του Star Wars Jedi: Fallen Order ξετυλίγονται στην πιο σκοτεινή εποχή του Stars Wars, τότε που οι Jedi βρίσκονται αντιμέτωποι με το ανελέητο κυνηγητό των Sith μετά τα όσα συνέβησαν στη ταινία Revenge of the SithΟι Jedi εξορίστηκαν και διασκορπίστηκαν σε διάφορους πλανήτες, κρύβοντας την ταυτότητά τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο πρωταγωνιστής μας, Cal Kestis, ένας μαθητευόμενος Jedi, o οποίος ζει στον πλανήτη Bracca και εργάζεται ως scrapper, μαζεύει δηλαδή εξαρτήματα από τα διαστημόπλοια από τους Clone Wars. O Cal πιστός στην οδηγία των Jendi κρύβει τις δυνάμεις του, μέχρι που για να προστατέψει έναν φίλο του, χρησιμοποιεί την Δύναμη. Και κάπου εκεί αρχίζει η περιπέτεια, με ένα σενάριο καλογραμμένο, που θυμίζει μια spin-off Star Wars ταινία.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Η ευχαρίστηση της εξερεύνησης

Είπαμε και στην εισαγωγή του τίτλου ότι το Star Wars Jedi: Fallen Order είναι ένα action adventure game και σε αυτό το πλαίσιο, πολύ σημαντικό κομμάτι του είναι η εξερεύνηση. Στο παιχνίδι υπάρχουν πολλοί γνωστοί πλανήτες από τις ταινίες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ο καθένας, ενώ οι δημιουργοί προσέθεσαν και αρκετούς νέους.

Το ίδιο το παιχνίδι ανταμείβει τον παίχτη που ρίχνεται με τα…”μούτρα” στην εξερεύνηση των πλανητών αφού ακόμα και σε σημεία που δεν το περιμένει κανείς μπορεί να βρει σεντούκια, πολύτιμα stim packs που αναπληρώνουν την μπάρα ζωής και πολλά collectibles.

Βέβαια η ίδια η αφήγηση της ιστορίας θα σας πάει πολλές φορές μπρος – πίσω αφού θα χρειαστεί να επισκεφτείτε παραπάνω από μια φορές κάποιον πλανήτη στον οποίο θα υπάρχουν περιοχές που είναι απροσπέλαστες αν δεν βρείτε ένα στοιχείο σε άλλον πλανήτη ή δεν έχετε αποκτήσει ακόμα το κατάλληλο ability για να προχωρήσετε.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Το φωτόσπαθο, η Δύναμη και το BD-1

Ο Cal είναι ακόμα ένας μαθητευόμενος Jedi οπότε στην αρχή του παιχνιδιού είναι αρκετά ευάλωτος, ενώ όσο προχωράτε γίνεται όλο και δυνατότερος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί θα περνάτε αρκετό διάστημα με την μπάρα ζωής σας σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ακόμα και αν βρείτε τα bonfires (ναι υπάρχουν επιρροές από τα Souls games) και αποθηκεύσετε το xp σας και σώσετε την πρόοδό σας οι εχθροί κάνουν respawn και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσετε ξανά!

Το βασικό του όπλο είναι φυσικά το φωτόσπαθο, που μοιάζει και είναι πολύ επικίνδυνο για τους εχθρούς σας! Οι μάχες στο παιχνίδι έχουν τον δικό τους ρυθμό, ενώ η προσέγγιση σας σε μια μάχη είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξή της. Το “button smashing” απλά δεν … λειτουργεί.

Η Δύναμη είναι και αυτή παρούσα στο οπλοστάσιο του νεαρού Jedi, προσφέροντας σας τρεις επιπλέον abilities, όπως το να επιβραδύνετε τους εχθρούς, να τους τραβήξετε προς το μέρος σας και φυσικά να τους διώξετε μακριά σας. Η απόκτηση των επιπλέον ικανοτήτων έρχεται σταδιακά, ενώ από αυτές της Δύναμης, έρχονται και η αναπνοή κάτω από νερό αλλά και το “διπλό άλμα”.

Όπως και στις ταινίες Star Wars όπου κάποιο droid συνοδεύει τους πρωταγωνιστές, έτσι και στο Jedi Fallen Order υπάρχει το BD -1. Πρόκειται για να ένα ρομπτάκι που προσφέρει απλόχερα την βοήθεια του, προμηθεύοντάς σας με stim packs, ανοίγει σεντούκια και πόρτες, ενώ αν του δώσετε την απαραίτητη σημασία και βρείτε τα υλικά κατά την διάρκεια των εξερευνήσεων σας, μπορεί μέχρι και να χακάρει αντίπαλα droids φέρνοντάς τα με το μέρος σας!

Γραφικά – Ήχος

Οι λεπτομέρειες του κάθε πλανήτη είναι μοναδικές και τα τοπία του παιχνιδιού θα σας παροτρύνουν να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στην εξερεύνηση τους.

Όσο αφορά το κομμάτι του ήχου, όλη η δουλειά που έχει γίνει, από τα μουσικά κομμάτια μέχρι και το voice acting είναι εξαιρετική και θα σας μεταφέρουν μια πραγματική ατμόσφαιρα Star Wars.

Αξίζει να το αγοράσω;

Με ελάχιστα προβλήματα που κυρίως αφορούν τους “τραχείς” μηχανισμούς μάχης, το Star Wars Jedi: Fallen Order κάνει αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε: σας φέρνει στην θέση να βιώσετε μια εμπειρία Star Wars από την θέση του πρωταγωνιστή.

Θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετό καιρό και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Recommended

Advertisement
video games εκπτώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Copyright © 2013- 2020 XplayGR