Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reviews

Football Manager 2020

football manager 2020 review
football manager 2020
Release Date
18 Νοέμβριος 2019
Πλατφορμες
PC
Δημιουργος (Εκδοτης)
Sports Interactive (SEGA)
Διανομη
Zegetron

Για τον υπόλοιπο κόσμο η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά με την έναρξη των πρωταθλημάτων. Για τους fans του Football Manager αυτό συμβαίνει με την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Αυτή η στιγμή ήρθε και πάμε να δούμε τι μας προσφέρει το Football Manager 2020.

Γνώριμο περιβάλλον με μικρές αλλαγές

Η πρώτη επαφή με το Football Manager 2020 δεν θα σας φανεί καθόλου παράξενη. Το παιχνίδι διατηρεί την ίδια αίσθηση και διάταξη με πέρυσι (αν κάτι λειτουργεί γιατί να το αλλάξεις;) τόσο στα μενού όσο και στην match engine.

Φυσικά έχουν γίνει μικρές αλλαγές στις τοποθεσίες των μενού, όπως για παράδειγμα οι αναθέσεις των αρμοδιοτήτων στο τεχνικό σας επιτελείο αλλά και στην επιλογή της αποστολής για κάθε ματς. Πολύ σύντομα όμως θα εντοπίσετε το που βρίσκεται πλέον η κάθε επιλογή, αλλά και που θα βρείτε τις νέες προσθήκες…

football manager 2020 review

Προσθήκες για όσους ονειρεύονται πολυετή καριέρα

Παρότι το Football Manager 2020 φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στη σειρά, όπως το στατιστικό της “διαπραγμάτευσης” στους τεχνικούς διευθυντές ώστε να γνωρίζετε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον τεχνικό σας διευθυντή σε αγοραπωλησίες, όμως εμείς θα σταθούμε στα δύο σημαντικότερα: στους πενταετείς στόχους του συλλόγου και στο “Κέντρο Εξέλιξης”.

Οι στόχοι της πενταετίας για κάθε ομάδα συνιστούν την “κουλτούρα” του συλλόγου και στην πραγματικότητα είναι απαιτήσεις που πρέπει να εξετάσετε πριν αναλάβετε μια ομάδα για να δείτε αν ταιριάζετε στα “θέλω” των διοικούντων. Μπορεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος να μην βρίσκεται καν στις προτεραιότητες της διοίκησης και αυτό που ζητάει από εσάς να είναι η οικονομική εξυγίανση και η ανάδειξη παιχτών από τις ακαδημίες, μια αποστολή που έχει αναλάβει στην πραγματικότητα ο Γιώργος Δώνης στον ποδοσφαιρικό Παναθηναικό. Ένα τέτοιο πλάνο θα σας κρατήσει στην θέση σας ακόμα και αν δεν εξασφαλίσετε κάποιο τίτλο, όσο φυσικά τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου σας βελτιώνονται. Αυτό φυσικά αλλάζει από ομάδα σε ομάδα, ενώ υπάρχει και ένα συγκεκριμένο όριο που μπορείτε να διαπραγματευτείτε αυτούς τους στόχους.

football manager 2020

Από την μια άλλη, το “Κέντρο Εξέλιξης” απευθύνεται σε όσους δίνουν μεγάλη σημασία στην εξέλιξη νεαρών παιχτών. Ξεκινά σαν ένα μέρος που θα μπορείτε να ελέγχεται την εξέλιξη τους και πόσο κοντά είναι στο να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα, αλλά καθώς περνούν οι in-game μήνες, μπορείτε να εντοπίζετε το ταλέντο των υποψηφίων που θα ενταχθούν στην ακαδημία σας, αλλά και να βλέπετε την πορεία των δανεικών σας, βλέποντας αν εξελίσσονται ή όχι και κυρίως αν είναι χαρούμενοι με τον δανεισμό τους.

Και τα δύο αυτά νέα χαρακτηριστικά είναι προφανές ότι απευθύνονται σε όσους έχουν στόχο να αφιερώσουν χρόνο στα saves τους αφού η σημασία τους γίνεται όλο και μεγαλύτερη όσο κάποιος παραμένει σε μια ομάδα.

football manager 2020

Γραφικά – Ήχος

Η match engine δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές με την περσινή έκδοση, εκτός από μια λεπτομερή παρουσίαση των μοντέλων των παιχτών και των προπονητών. Το κείμενο παραμένει ευανάγνωστο και τα τρία διαθέσιμα skins θα καλύψουν τις ανάγκες σας, ενώ πάντα υπάρχουν δημιουργίες χρηστών που μπορείτε να κατεβάσετε είτε πρόκειται για skins, logos, facepacks κλπ.

Ο ήχος δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο εκτός φυσικά από μια προσπάθεια για να σας βάλει περισσότερο στο κλίμα του αγώνα.

Αξίζει να το αγοράσω;

Με αρκετές αλλά ενδιαφέρουσες και χρήσιμες προσθήκες το Football Manager 2020 είναι εδώ για να αποτελέσει τον καλύτερο σύντροφο στην διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν, προσφέροντας το απόλυτο αίσθημα διαχείρισης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το ματς αρχίζει και η σεζόν θα είναι μεγάλη!

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement