Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Untitled Goose Game Review

Untitled Goose Game Review
Untitled Goose Game Review
Release Date
17 Δεκέμβριος 2019
Πλατφορμες
PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch
Δημιουργος (Εκδοτης)
House House (Panic)

Το Untitled Goose Game είχε κάνει ήδη μεγάλη εντύπωση από την πρώτη του κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν πολλοί ήταν οι παίχτες που δοκίμασαν τις δυνάμεις της “διαβολικής” χήνας που προκαλεί χάος.

Το παιχνίδι είναι πλέον διαθέσιμο και για PS4 και Xbox One δίνοντας σε περισσότερους gamers την ευκαιρία να το δοκιμάσουν.

Ευκαιρία για αταξία

Το Untitled Goose Game είναι μια απλή αλλά διασκεδαστική εμπειρία που σας φέρνει στο ρόλο μιας χήνας και στόχος σας δεν είναι άλλο από το να παρενοχλήσετε ανυποψίαστους ανθρώπους. Είναι το κατάλληλο παιχνίδι για να καταλάβετε το πως μια χήνα μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος μπελάς του ανθρώπινου είδους, είτε κλέβοντας, είτε κυνηγώντας τους είτε κάνοντας πράγματα που μόνο ευχαρίστηση δεν προκαλούν σε όποιον τα παθαίνει.

Ο στόχος σας είναι να προχωρήσετε μέσω διαφορετικών περιοχών μιας πόλης, εκπληρώνοντας στόχους, οι οποίοι σας ωθούν να κάνετε… κακά πράγματα. Ίσως χρειαστεί να κλέψετε αντικείμενα για το πικνίκ σας ή να κυνηγήσετε ένα τρομοκρατημένο αγόρι σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα όπλα: το ράμφος σας για να χτυπήσετε και να σηκώστε αντικείμενα και τα φτερά σας για να κερδίσετε την προσοχή.

Το Untitled Game Goose συνδυάζει το stealth με ορισμένα στοιχεία παζλ. Ως χήνα, πρέπει να παρακολουθήσετε τις ρουτίνες και τις διαδρομές των ανθρώπων, να παραλάβετε τα αντικείμενα και να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε, να κρυφτείτε και βρείτε τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή των ανθρώπων, κάτι που είναι απαραίτητο γιατί  αν σας πιάσουν, θα σας εκδιώξουν έξω από την περιοχή και θα σας πάρουν πίσω ό, τι έχετε κλέψει.

Όλα αυτά είναι πολύ διασκεδαστικά, ειδικά καθώς παρακολουθείτε τις αντιδράσεις και τις συνέπειες των ενεργειών σας, όπως το να προκαλέσετε τον τσακωμών δύο γειτόνων!

Untitled Goose Game Review

Συντομία και επανάληψη

Μπορεί ο πυρήνας του παιχνιδιού να είναι ξεκάθαρα διασκεδαστικός και να περιέχει τόνους χιούμορ όμως σύντομα θα διαπιστώσετε ότι το παιχνίδι επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Οι στόχοι που καλείστε να ολοκληρώσετε σε κάθε πιστά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, ενώ από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι να δείτε τα credits δεν μεσολαβεί μεγάλο διάστημα και τυπικά μπορείτε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι μέσα σε λίγες ώρες.

Είναι ένα θέμα ότι το παιχνίδι από την αρχή μέχρι και το τέλος του δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις, και όσοι καταφέρουν από νωρίς να καταλάβουν τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κάθε αποστολή δεν θα δυσκολευθούν ιδιαίτερα.

Μετά πάντως το τέλος του πρώτου playthrough ξεκινάτε από την αρχή, με πιο περίπλοκες και δύσκολες δοκιμασίες κάτι που ανεβάζει τον βαθμό replayability του τίτλου.

Untitled Goose Game Review

Γραφικά – Ήχος

Το απλοικό αλλά γεμάτο χρώμα περιβάλλον του παιχνιδιού δένει απόλυτα με την γενικότερη ελαφρότητα του τίτλου και του ταιριάζει απόλυτα.
Το ίδιο ισχύει και για το κομμάτι του ήχου, ενώ στιγμές που κάποιος σας κυνηγάει η έντονη μουσική προσφέρει την απαραίτητη αγωνία, για να αποδώσει τις χαοτικές αυτές σκηνές.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Untitled Goose Game είναι ένα “χαλαρό” και “ελαφρύ” παιχνίδι που μπορεί να σας προσφέρει αρκετό γέλιο και διασκέδαση.

Η σύντομη όμως διάρκεια του και το γεγονός ότι πολλές φορές πρέπει να κάνετε ίδια και τα ίδια πράγματα μπαίνουν εμπόδιο στην προσπάθεια του να δώσει “κάτι παραπάνω” στον παίχτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ