Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Dragon Ball Z: Kakarot Review

Dragon-Ball-Z-Kakarot-review
Dragon-Ball-Z-Kakarot-review
Release Date
17 Ιανουάριος 2020
Πλατφορμες
PS4, Xbox One, PC
Developer (Εκδότης)
CyberConnect2 (Bandai Namco)
Διανομη
Bandai Namco Hellas

Ένα RPG στο σύμπαν του Dragon Ball Z; Γιατί όχι! Η CyberConnect2 ανέπτυξε αυτό το πολύ ενδιαφέρον project, ώστε να το κάνει πραγματικότητα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την άποψη μας για το Dragon Ball Z: Kakarot!

Μάχες επικών διαστάσεων

Ξεκινάμε από το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού που δεν είναι άλλο από τις επικές του μάχες. Όντα με θεικές δυνατότητες που μπορούν να καταστρέψουν οτιδήποτε στο διάβα τους, μικρό, μεγάλο ή και…πολύ μεγάλο! Κάθε χαρακτήρας του παιχνιδιού έχει τις δικές του δυνάμεις και φυσικά τη δικιά του super attack. Ανεξάρτητα όμως από ποιον χαρακτήρα χρησιμοποιείτε, η μάχη είναι γρήγορη και ξέφρενη, είτε από μακρινές αποστάσεις και τεράστιες πύρινες μπάλες είτε από γρήγορα χτυπήματα από κοντά.

Η εξέλιξη της ιστορίας μάλιστα αλλάζει και το στυλ των μαχών, ζητώντας από τον παίχτη και κάποια στρατηγική, όπως η ιεράρχηση του στόχου και η εναλλαγή μεταξύ των πολλών εχθρών. Εκεί που τα πράγματα ζορίζουν είναι οι μάχες απέναντι στα bosses, τα οποία εκτός από πολύ δυνατά έχουν και αρκετή ζωή και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να τα καταφέρετε.

Κάθε εχθρός έχει το δικό του level, και ενώ αυτούς που είναι χαμηλότερου επιπέδου από εσάς μπορείτε τελικά να τους σκοτώσετε με ένα μόνο χτύπημα, εχθροί που είναι σε υψηλότερο επίπεδο έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, αλλά προσφέρουν πολύτιμες ανταμοιβές, αν καταφέρετε να τους κερδίσετε.

Παράλληλα, το DBZ: Kakarot προσφέρει μεγάλα skill trees για κάθε χαρακτήρα, όμως το ξεκλείδωμα τους είναι απόλυτα δεμένο με την ιστορία. Ακόμα και αν αφιερώσετε χρόνο να μαζέψετε αρκετά orbs ( με αυτά κάνετε τα upgrades) δεν θα μπορείτε να ξεκλείδωσετε νέα skills αν δεν φτάσετε σε συγκεκριμένο level ή σε συγκεκριμένο σημείο της ιστορίας.

Dragon Ball Z- Kakarot Review 2

Ένας αδιάφορος ανοιχτός κόσμος

Οι περίπου 12 περιοχές του ανοιχτού κόσμου του παιχνιδιού θεωρητικά προσφέρουν αρκετό χώρο για εξερεύνηση αλλά τα πραγμάτα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν έχετε πολλά να δείτε εκτός από κάποια επαναλαμβανόμενα και ανέμπνευστα side quests και φυισικά το κυνήγι για προμήθειες και orbs.

Τουλάχιστον, οι χαρακτήρες σας έχουν την δυνατότητα να πετάνε με μεγάλες ταχύτητες και αυτό σίγουρα ίσως είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι εκτός των αποστολών της ιστορίας. Αν κάτι επιπλέον έχει ενδιαφέρον είναι οι checkpoint car races που είναι γενικά εύκολες, αλλά προσφέρουν σημαντικά rewards όπως τα Soul Emblems., τα οποία προσφέρουν stat boosts.

Όσο για τις Dragon Balls, αυτές είναι κομμάτι της ιστορίας, αλλά μπορείτε να τις μαζέψετε και στον ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού. Όταν θα τις έχετε συλλέξει και τις επτά, σας προσφέρονται δύο ευχές: να γίνετε πλούσιοι, να επαναφέρετε στην ζωή bosses για να τα σκοτώσετε για καλύτερο loot, ή να πάρετε περισσότερα orbs.

Dragon Ball Z Kakarot

Γραφικά – Ήχος

Παραμένοντας πιστό στην αισθητική του anime, το Dragon Ball Z: Kakarot δεν αφήνει παράπονο με τα γραφικά του. Παρότι αρκετά κομμάτια της ιστορίας του αποτελούνται μόνο από heads-talk, οι μεγάλες στιγμές παρουσιάζονται σαν να παρακολουθείτε ένα επεισόδιο του anime.

To soundtrack του και οι φωνές των χαρακτήρων είναι και αυτά υψηλού επιπέδου.

Αξίζει να το αγοράσω;

Με τα καλά του και τα λιγότερο καλά του, το Dragon Ball Z: Kakarot θα σας κρατήσει συντροφιά για πάνω από 35 ώρες και ενώ δεν θα έχει πάντα να σας προσφέρει κάτι ενδιαφέρον (κυρίως στα κομμάτια της περιπλάνησης του ανοιχτού κόσμου) η τελική “γεύση” που θα σας αφήσει είναι σίγουρα θετική.

Αξίζει για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα RPG και προφανώς για τους φανς του Dragon Ball!

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ