Connect with us

Τι ψάχνετε;

News

Η Microsoft ανακοίνωσε περισσότερες πληροφορίες για το Xbox Series X

xbox series x

Η Microsoft ανακοίνωσε επισήμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας Xbox Series X η οποία υπόσχεται να προσφέρει τεράστιες αλλαγές στο console gaming με μία σημαντική ιπποδύναμη η οποία βρίσκεται κάτω από το σασί του.

Η καρδιά του Xbox Series X συστήματος είναι ένας τροποποιημένος επεξεργαστής από την AMD με αρχιτεκτονική τις πιο πρόσφατες Zen 2 και RDNA 2. Η μονάδα γραφικών προσφέρει υπολογιστική δύναμη που υπολογίζεται στα 12 Teraflops, δηλαδή την διπλάσια σε σύγκριση με το Xbox One X και την οκταπλάσια σε σχέση με το βασικό μοντέλο Xbox One.

H κονσόλα θα προσφέρει υποστήριξη της τεχνικής Variable Rate Shading ή αλλιώς VRS η οποία επιτρέπει στους developers να δίνουν προτεραιότητα σε ξεχωριστά effects σε χαρακτήρες παιχνιδιών ή σημαντικά περιβάλλοντα με συνέπεια καλύτερα ποσοστά καρέ και υψηλότερη ανάλυση δίχως να υπάρχει κάποια επίδραση στην τελική ποιότητα της εικόνας.

Το hardware του Xbox Series X θα υποστηρίζει επίσης την τεχνολογία DirectX Ray-Tracing η οποία θα κάνει τα περιβάλλοντα πιο δυναμικά και ρεαλιστικά. Το αποτέλεσμα θα φέρει πιο φυσικό φωτισμό, ακριβή αντικατοπτρισμό, και ρεαλιστικό ακουστικό υλικό.

Η κονσόλα θα προσφέρει επίσης υποστήριξη για παιχνίδια με 120 καρέ ανά το δευτερόλεπτο, ενώ τα 60 καρέ θα είναι το πρότυπο για την κονσόλα Xbox Series X.

Το Xbox Series X θα είναι εξοπλισμένο με Solid State Drive νέας γενιάς ο οποίος θα προσφέρει πολύ γρήγορους ρυθμούς φόρτωσης στα παιχνίδια, Επίσης η κονσόλα θα υποστηρίζει την λειτουργία Quick Resume η οποία θα επιτρέπει τον χρήστη να συνεχίσει και να παύει πολλαπλά παιχνίδια άμεσα επιστρέφοντας στο σημείο που το είχε αφήσει δίχως να υπάρχει η ανάγκη φόρτωσης δεδομένων.

Το νέο σύστημα της Microsoft θα υποστηρίζει τα πρωτόκολλα HDMI 2.1, Dynamic Latency Input και Auto Low Latency mode για όσους χρήστες δεν θέλουν παρεμβολές στην οθόνη τους ή αλλιώς screen tearing.

Το Xbox Series X θα υποστηρίζει τέσσερις γενιές παιχνιδιών κάτι που σημαίνει ότι τα ήδη υπάρχοντα Xbox One παιχνίδια μαζί με τα παιχνίδια του Xbox 360 και το αρχικού Xbox στο Backwards Compatibility πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμα και θα τρέχουν καλύτερα με την δύναμη της κονσόλας. Επίσης όλα τα αξεσουάρ του Xbox One θα είναι συμβατά με την κονσόλα.

Η Microsοft ανακοίνωσε επίσης ένα νέο εργαλείο διανομής των παιχνιδιών για τις κονσόλες Xbox One και Xbox One X το Smart Delivery. Αυτό το εργαλείο θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους παραγωγούς και εκδότες παιχνιδιών ώστε να σχεδιάσουν τις αγορές παιχνιδιών του Xbox One να εξασφαλίζουν δωρεάν την πρόσβαση στις νέες λειτουργίες και γραφικές λεπτομέρειες των εξής παιχνιδιών για το Xbox Series X. Ορισμένοι εκδότες μπορεί να χρησιμοποιήσουν την εξής λειτουργία και να προσφέρουν δωρεάν το παιχνίδι για τους ιδιοκτήτες της Xbox One έκδοσης, αλλά άλλοι μπορεί να κυκλοφορήσουν μία άλλη έκδοση του ίδιου παιχνιδιού με τις αναβαθμίσεις για το Xbox Series X με αποτέλεσμα να χρεωθούν όσοι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι με τις νέες γραφικές λεπτομέρειες που μπορεί να προσφέρει η κονσόλα.

H πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν τις αναβαθμίσεις του Xbox Series Χ είναι η CD Projekt Red για το Cyberpunk 2077.

Η Microsoft επιβεβαίωσε στην ανακοίνωσή της πώς θα προσφέρει όλες τις ενημερώσεις των αποκλειστικών παιχνιδιών της δωρεάν για τους ιδιοκτήτες τους στο Xbox One.

Το Xbox Series X αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020. Περισσότερες πληροφορίες όπως η τιμή αναμένονται τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η κυκλοφορία του αποκλειστικού για το PS5 παιχνιδιού της Bethesda, Deathloop έχει καθυστερήσει για τις 14 Σεπτεμβρίου 2021. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη,...

News

Η 2K Sports ανακοίνωσε ότι θα μοιραστεί μια «ειδική ανακοίνωση» σχετικά με τον επόμενο τίτλο WWE 2K αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα νέα θα κοινοποιηθούν...

News

Η Activision προχώρησε σε ακόμα ένα “ban-wave”  στο Call of Duty: Warzone την Τετάρτη. Ο προγραμματιστής του Warzone, Raven Software, έγραψε στο Twitter ότι...

News

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Hideo Kojima για τη έκδοση του επόμενου παιχνιδιού από τον Ιάπωνα σχεδιαστή γνωστότερο για...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ