Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy Review ( Nintendo Switch)

Star Wars Jedi Knight Academy

Πολύ πριν η Disney εξαγοράσει το franchise του Star Wars, η LucasArts είχε κυκλοφορήσει αρκετούς τίτλους παιχνιδιών, με την σειρά που σίγουρα ξεχώρισε να ήταν η Jedi Knight, στην οποία ανήκε και το Jedi Academy.

Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν από 17 χρόνια επανακυκλοφορεί ανανεωμένο στο Nintendo Switch και αυτή του την έκδοση θα συζητήσουμε στο παρακάτω review.

Star Wars Jedi Knight Academy

Το ταξίδι ενός νεαρού Padawan

Το παιχνίδι μας παρουσιάζει την ιστορία του νεαρού Padawan, Jaden Korr καθώς ξεκινά το ταξίδι του στο να γίνει ένας πραγματικός Jedi, έχοντας φυσικά να παλέψει τις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας.

Η προσαρμογή του χαρακτήρα σας επηρρεάζει την βασική ιστορία, αφού μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία διαφορετικών ειδών, φύλου και εμφάνισης. Μπορείτε ακόμα να ξεκινήσετε επιλέγοντας την εμφάνιση του lighsaber σας και του χρώματος της λεπίδας του.

Στόχος σαν Padawan είναι να αποκαλύψετε μια ακόμα πλεκτάνη των Sith, σε μια μεγάλη ποικιλία από levels, που προσφέρουν περισσότερες από μια προσεγγίσεις για να ολοκληρώσετε μια αποστολή. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε αν θα ακολουθήσετε την Dark ή την Light side της Δύναμης, και οι επιλογές σας θα επηρρεάσουν το τέλος του παιχνιδιού.

Μάχη και χειρισμός

Αν έχετε στο μυαλό σας το απολαυστικό σύστημα μάχης του Star Wars Jedi: Fallen Order, θα πρέπει να το ξεχάσετε. Μπορεί για τα χρόνια του το Jedi Academy να θεωρούνταν ιδιαίτερα εξελιγμένο και απολαυστικό, όμως καθώς το gameplay έχει εξελιχθεί, πλέον μπορεί να σας φανεί λίγο “αδέξιο” και “στιφνό”.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακό, αφού η συμπερίληψη διαφορετικών στάσεων του χρακτήρα και κινήσεων του φωτόσπαθου – οι οποίες προσαρμόζουν ενεργά τη συνολική κίνηση και τη θέση σας – βοηθούν στην προσθήκη ενός απαραίτητου στοιχείου στρατηγικής από την πλευρά του παίχτη.

Star Wars Jedi Knight Academy

Στο κομμάτι του χειρισμού, η Aspyr που ανέλαβε το port του παιχνιδιού, κατάφερε να το κάνει πιο μοντέρνο, ενώ η προσθήκη shortcuts για τις Force powers σας επιτρέπει πιο γρήγορη πρόσβαση σε αυτές κατά τη διάρκεια της μάχης.

Το σημείο που έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε είναι η συμπερίληψη του Multiplayer. Μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνεται “σφαγή”, αφού οι παίχτες των PC έχουν βρει τρόπο να μπαίνουν στους servers των παιχτών του Switch, όμως είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που παραμένει στο παιχνίδι και το κάνει να ξεχωρίζει. Οι μάχες – έως και 16 παιχτών- είναι πολλές και μεγάλες στα διάφορα modes, ενώ πάντα υπάρχει και η δυνατότητα τροποποίησης των κανόνων κάθε match για να διαφοροποιήσετε την εμπειρία σας από αγώνα σε αγώνα.

Γραφικά – Ήχος

Όταν πάμε στην εμφάνιση του παιχνιδιού, αυτό δείχνει την ηλικία του τόσο στα γραφικά όσο και στον ήχο του, που δεν συγκρίνονται σε καμιά περίπτωση έστω και με τα πιο μέτρια σύγχρονα παιχνίδια.

Τα animations των χαρακτήρων είναι “ρομποτικά” και τα περιβάλλοντά του χαμηλής ανάλυσης. Το aspect ratio του παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει, και με το widescreen format να είναι πλέον το standard, ένα μέρος της οθόνης κόβεται στο πάνω μέρος, κάτι που ειδικά στα cutscenes κάνει τα πρόσωπα των χαρακτήρων  να φαίνονται παράξενα.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Jedi Academy παραμένει ακόμα ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, προσφέροντας και επιπλέον εμπειρία με το multiplayer του. Η δουλειά της Aspyr ήταν δύσκολη, το να προσαρμόσεις ένα παιχνίδι σχεδόν 20 ετών στις απαιτήσεις του 2020 δεν είναι απλό πράγμα, αλλά τα κατάφερε καλά.

Αν οι απαιτήσεις σας δεν είναι πολύ υψηλές, το Jedi Academy προσφέρει ένα, ακόμα, καλό ταξίδι στο σύμπαν του Star Wars.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ