Connect with us

Τι ψάχνετε;

Features

Τα πιο παράξενα χειριστήρια κονσολών που κυκλοφόρησαν ποτέ

WU-TANG CONTROLLER

Η παρουσίαση του DualSense ήταν η αφορμή για αυτό το αφιέρωμα. Όχι γιατί το DualSense φέρνει κάποια τεράστια καινοτομία στον τομέα των χειριστηρίων, όπως πχ προσπάθησε να φέρει η Sony με το Boomerang που γρήγορα εγκαταλείφθηκε.

Περισσότερο μας θύμισε το πόσο σημαντικά είναι για την εμπειρία του παίχτη τα χειριστήρια και πως πολλές εταιρίες θέλησαν με διάφορους τρόπους να την εμπλουτίσουν (Spoiler Alert: απέτυχαν!).

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε από τα πιο παράξενα χειριστήρια που δημιουργήθηκαν ποτέ:

WU-TANG CONTROLLER

WU-TANG CONTROLLER

Όταν το αμφιλεγόμενο παιχνίδι μάχης της Paradox Development, Thrill Kill σταμάτησε να αναπτύσσεται, η μηχανή του παιχνιδιού  χρησιμοποιήθηκε για το Wu-Tang: Taste the Pain, έναν fighting game τεσσάρων παικτών με πρωταγωνιστές τα μέλη της μεγαλύτερης ομάδας ραπ στον κόσμο.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε μια απλή έκδοση και μια limited, που περιέχει αυτόν τον χειριστήριο για το PlayStation διαμορφωμένο σαν το σύμβολο της Wu-Tang. Φαίνεται ωραίο, αλλά θα πρέπει να ήταν εξαιρετικά άβολο για χρήση.

RESIDENT EVIL 4 CHAINSAW CONTROLLER

RESIDENT EVIL 4 CHAINSAW CONTROLLER

Η Nubytech την ίδια ώρα που σχεδίασε ένα από τα πιο εντυπωσιακά χειριστήρια, και την ίδια ώρα ένα από τα πιο άβολα.

Παρότι η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι με αυτό τον τρόπο βελτίωσε την εμπειρία των παιχτών στο Resident Evil 4, η πραγματικότητα ήταν ότι η κακή τοποθέτηση των κουμπιών του (όπως τα κουμπιά L και R που έχουν σφηνωθεί σε κάθε λαβή του αλυσοπρίονου) το έκανε εφιαλτικό για τον παίχτη.

MEGA DRIVE CONTROLLER ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ

MEGA DRIVE CONTROLLER ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ

Μερικές φορές μια εταιρία θα προσπαθήσει να βρει μια νέα επαναστατική ιδέα που τελικά δεν θα είναι και τόσο…επαναστατική. Αυτή ήταν και η μοίρα του πρωτότυπου χειριστήριου που λέγεται ότι αναπτύχθηκε από την Sega Αμερικής.

Είναι ένα αναστρέψιμος χειριστήριο που επιτρέπει στους παίκτες να διαχωρίζουν τα κουμπιά D-pad και τα κουμπιά D-pad, πράγμα που σημαίνει ότι οι αριστερόχειρες παίκτες μπορούν να τα ανταλλάξουν αν θέλουν. Η ιδέα όμως δεν προχώρησε, πράγμα που σημαίνει ότι οι αριστερόχειρες έπρεπε να συνεχίσουν να παίζουν με τα κλασσικά χειριστήρια.

BATARANG CONTROLLER

BATARANG CONTROLLER

Αυτό το χειριστήριο σε σχήμα ενός Batarang δημιουργήθηκε από την PowerA για να συμπέσει με την κυκλοφορία του Batman: Arkham City.

Όχι μόνο ανάβει, αλλά ακόμη σας επιτρέπει να επιλέξετε τα χρώματα των LED, ενώ έχεις επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους οπαδούς του PlayStation, επειδή τόσο η έκδοση  για το Xbox 360 όσο και η έκδοση του PS3 έχουν σχεδιαστεί στο στυλ του Xbox 360. Δυστυχώς, οι αναλογικοί μοχλοί είχαν κάποια ζητήματα νεκρών ζωνών, που σημαίνει ότι δεν ήταν και τόσο καλά για τους παίχτες.

SAMMY KEYBOARD CONTROLLER GC

SAMMY KEYBOARD CONTROLLER GC

Δεδομένης της online φύσης του, το Phantasy Star Online είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία. Αλλά τι μπορεί να συμβεί αν ένα παιχνίδι σαν και αυτό κυκλοφορήσει στο GameCube;

Η Sammy έδωσε την λύση: κυκλοφόρησε ένα χειριστήριο GameCube με ένα τεράστιο πληκτρολόγιο στη μέση του. ΝΕ ΤΙ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Microsoft λέει ότι “δεν γίνονται αλλαγές” στο Xbox Live Gold μετά από φήμες και ισχυρισμούς  ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να τερματίσει την...

News

Το streaming video games είναι πλέον και αυτό σημαντικό κομμάτι της gaming βιομηχανίας και η Sony φαίνεται να το αναγνωρίζει αυτό. Η κάμερα του...

News

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει και πιο κοντά στην κυκλοφορία του PlayStation 5 και κάθε ματιά που μπορούμε να ρίξουμε στην κονσόλα, το...

News

Η Activision έχει δώσει τη σαφέστερη ένδειξη, μέχρι σήμερα ότι το νέο Call of Duty θα ανακοινωθεί και θα παρουσιαστεί μέσω του Warzone. H...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ