Connect with us

Τι ψάχνετε;

Features

Η gaming βιομηχανία αντιμέτωπη με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση

gaming-industry

Το 2020 όλοι ξέρουμε πως έχει ξεκινήσει και πως εξελίσσεται. Εκτός από την πανδημία COVID-19, το έτος που διανύουμε χαρακτηρίζεται και από μια κοινωνική κρίση, η οποία είχε ως αφορμή την δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικούς. Οι φωνές έγιναν διαμαρτυρίες και πλέον οι άνθρωποι έχουν μάθει τουλάχιστον να “ακούν” αυτές τις φωνές.

Η gaming βιομηχανία έχει απ ότι φαίνεται το δικό της κομμάτι σε αυτή την ιστορία. Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και περισσότεροι είναι οι ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση μέσα στους κόλπους της.

Παρακάτω, μαζέψαμε τις πιο σημαντικές από αυτές τις ιστορίες:

Lono (SayNoToRage)

Από τις πρώτες και πιο σημαντικές από αυτές τις ιστορίες είναι αυτή της streaming κοινότητας του Destiny 2. Τρεις γυναίκες – παίκτριες κατηγόρησαν τον streamer Lono (γνωστός και ως SayNoToRage) για πολλά αδικήματα, όπως λεκτική παρενόχληση, χούφτωμα και πρόταση για σεξ. Ο Lono απάντησε με ένα απολογητικό βίντεο στο YouTube.

Omeed Dariani

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε επίσης την παραίτηση του Omeed Dariani, Διευθύνοντος Συμβούλου του Online Performers Group (OPG), ο οποίος μάλιστα εκπροσωπούσε τον Lono!Όπως ανέφεραν οι New York Times, 0 Dariani κατηγορήθηκε επίσης από μια γυναίκα ότι “ενεργούσε απρεπώς προς αυτήν” κάνοντας της και σεξουαλική πρόταση.

Twitch

Εδώ το πράγμα έχει ξεφύγει. Πάνω από 50 περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκονται γνωστοί streamers του Twitch  έχουν καταγράφει από το Kotaku. Το ρεπορτάζ το Kotaku καλύπτει επίσης τους πρόσφατους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση από τον Tom “Syndicate” Cassell. Ο Cassel αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Αργά την Τετάρτη, το Twitch δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τις ενέργειες που αναλαμβάνει, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή ερευνών βάσει της σοβαρότητας των κατηγοριών. Η δήλωση περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανώνυμης αναφοράς περιστατικών.

Εξετάζουμε κάθε περίπτωση που έχει αποκαλυφθεί το συντομότερο δυνατό, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κατάλληλη επιμέλεια καθώς αξιολογούμε αυτούς τους σοβαρούς ισχυρισμούς“, ανέφερε η ανακοίνωση της πλατφόρμα. “Έχουμε δώσει προτεραιότητα στις πιο σοβαρές περιπτώσεις και θα αρχίσουμε να εκδίδουμε μόνιμες τιμωρίες σύμφωνα με τα ευρήματά μας αμέσως. Σε πολλές από τις περιπτώσεις, το φερόμενο περιστατικό έλαβε χώρα από το Twitch και χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για να αποφασίσουμε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να αναφέρουμε την υπόθεση στις αρμόδιες αρχές που είναι σε καλύτερη θέση να διεξάγουν μια πιο διεξοδική έρευνα.

Chris Avellone

Την περασμένη εβδομάδα πολλές ήταν οι ιστορίες που ήρθαν στην επιφάνεια σχετικά με τον σεναριογράφο των Fallout: New Vegas και Planescape: Torment, Chris Avellone.

Όπως αναφέρθηκε από το Kotaku, πολλές γυναίκες κατηγόρησαν την Avellone για κακοποίηση, παρενόχληση και ακατάλληλη συμπεριφορά. Μετά τους ισχυρισμούς, η δημιουργός του Dying Light 2, Techland διέκοψε την συνεργασία μαζί του:

Αντιμετωπίζουμε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και σεβασμού με τη μέγιστη προσοχή, και δεν έχουμε ανεκτικότητα για τέτοιες συμπεριφορές“, έγραψε η πολωνική εταιρεία στο Twitter. “Γι ‘αυτό, μαζί με τον Chris Avellone, αποφασίσαμε να τερματίσουμε τη συνεργασία μας.

Ubisoft

Όχι έναν, όχι δύο, αλλά τρεις εργαζόμενούς της έθεσε σε διαθεσιμότητα η Ubisoft μετά από καταγγελίες εναντίον τους. Η αρχή έγινε με τον creative director του Assassin’s Creed Valhalla, Ashraf Ismail, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Ismail κατηγορήθηκε ότι απατούσε τη σύζυγό του λέγοντας ψέματα για την οικογενειακή του κατάσταση. Ο Ismail έκανε την ανακοίνωση μέσω Twitter “για να αντιμετωπίσει σωστά” τα προσωπικά του ζητήματα.

Χθες έγινε γνωστό ότι παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, ακόμα δύο άτομα. Τα στελέχη Tommy Francois και Maxime Béland έχουν τεθεί σε διοικητική άδεια, μαζί με πολλούς άλλους υπαλλήλους, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ένας εκπρόσωπος της Ubisoft δήλωσε: «Αυτά είναι υπό έρευνα, οπότε δεν σχολιάζουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η gaming βιομηχανία βιώνει μια τέτοια κρίση. Μόλις πριν λίγα χρόνια είχαμε το σκάνδαλο “Gamergate”, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο αφιέρωμά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Οι παίκτες του PlayStation θα λάβουν πολλά προνόμια για το Call of Duty: Black Ops Cold War σε σχέση με αυτούς των Xbox και...

News

Aρκετοί ήταν οι κριτικοί παιχνιδιών που είχαν το προνόμιο να έχουν νωρίτερα απ όλους το PS5 και έψαξαν να δουν αν είναι playable το...

News

Το PlayStation κυκλοφόρησε ένα βίντεο διάρκειας 12 λεπτών για το launch παιχνίδι του PS5 Demon’s Souls. Το βίντεο, το οποίο αφηγείται ο δημιουργικός σκηνοθέτης...

News

Το τμήμα HD Games της Square Enix ανέφερε απώλειες ύψους 62 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίμηνο που κυκλοφόρησε το Marvel’s Avengers, παρά τη συνολική...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ