Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Marvel’s Avengers Review

Release Date
4 Σεπτέμβριος 2020
Πλατφορμες
PS4, Xbox One, PC, Google Stadia, PS5, Xbox Series X
Δημιουργος (Εκδοτης)
Crystal Dynamics ( Square Enix)
Διανομη
CD Media

Οι Avengers ενώνονται για ακόμα μια φορά, τώρα στο νέο παιχνίδι που δημιούργησε η Crystal Dynamics με πρωταγωνιστές του διάσημους υπερήρωες της Marvel. Στο preview μας είχαμε είχαμε καταγράψει τα θετικά σημεία που είχαμε εντοπίσει κατά το demo, όμως είχαμε πει ότι για ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να περιμένουμε την πλήρη κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Αυτή ήρθε και πάμε να δούμε τι έχει να μας προσφέρει το Marvel’s Avengers:

Ο πρωταγωνιστής που δεν περίμενες…

Μπορεί το παιχνίδι να λέγεται Marvel’s Avengers και στο παιχνίδι να εμφανίζονται οι περισσότεροι από αυτούς, όμως πρωταγωνιστρία είναι η νεαρή Kamala Khan.

Οι πρώτες στιγμές δείχνουν την Kamala Khan σε ένα συνέδριο των Avengers, σαν έναν οποιονδήποτε άλλο fan. Η ιστορία εξελίσσεται έτσι που η Kamala από θαυμάστρια τον Avengers,  αναλαμβάνει τον ρόλο να τους ενώσει ξανά ώστε για ακόμα μια φορά να σώσουν τον κόσμο. Η αποστολή δεν είναι εύκολη, και ειδικά στην αρχή είναι ολομόναχη προσπαθώντας να επιβιώσει και να εξελιχθεί ώστε να γίνει η MS Marvel.

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έκαναν την έκπληξη και μπροστά μας ξεδιπλώνεται μια πρωτότυπη ιστορία που είναι καλογραμμένη και κατευθείαν προσελκύει το ενδιαφέρον του παίχτη, που ταυτίζεται μαζί της και που σίγουρα ζει το όνειρο κάθε fan των Avengers!

…και οι Avengers!

Μετά τις τρεις – τέσσερις πρώτες ώρες του παιχνιδιού φυσικά την εμφάνιση τους κάνουν σταδικά και οι Avengers. Iron Man, Hulk, Black Widow, Captain America όλοι είναι εκεί με τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του κινήσεις ο καθένας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι με την εμφάνιση των Avengers αλλάζει και η δομή του παιχνιδιού. Από ένα “ψευδό – platformer ” με ιστορία μετατρέπεται σε ένα RPG με βαθιά συστήματα που αλλάζουν τις δυνάμεις (και τις αδυναμίες) κάθε χαρακτήρα, με έναν μεγάλο χάρτη που περιλαμβάνει single player αλλά και co-op αποστολές.

Ακόμα και τότε, η ιστορία της Kamala Khan παραμένει ισχυρή και συνδυάζεται με καθέναν από τους Avengers. Η Crystal Dynamics έκανε καλή δουλειά δημιουργώντας σενάρια προσαρμοσμένα στις μοναδικές ικανότητες αυτών των ηρώων.

Ενωμένοι κερδίζουν

Οι ήρωες είναι καλύτεροι και έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν όταν είναι ενωμένοι στο πεδίο της μάχης. Το co-op gameplay του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά καλό. Τα περισσότερα περιβάλλοντα είναι ανοιχτοί χώροι που επιτρέπουν σε μια πλήρη ομάδα τεσσάρων ατόμων να αναπτυχθούν να αναπτύξουν την στρατηγική τους και να εξολοθρεύσουν τους εχθρούς. Μπορείτε μάλιστα να αυξήσετε τη δυσκολία με τους φίλους σας για να λάβετε καλύτερα rewards και να κάνετε τις μάχες πιο δυναμικές.

Τα rewards σας επιτρέπουν να βελτιώσετε τον εξοπλισμό σας και τη συνολική βαθμολογία ισχύος κάθε ήρωα, κάτι που σας επιτρέπει να αναλάβετε πιο δύσκολες αποστολές. Αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού θυμίζει πολύ το Destiny στην δομή του αφού το loot system, τα διάφορα currencies, οι factions, και το hub world θυμίζουν πολύ το παιχνίδι της Bungie.

Εδώ σίγουρα θα πρέπει να σημειώσουμε και το πιο απολαυστικό κομμάτι του customization, που δεν είναι άλλο από τα skins των ηρώων. Η Crystal Dynamics έχει μια μεγάλη ποικιλία από skins των ηρώων κατευθείαν από τα κόμικς της Marvel, και τα οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε είτε μέσω grinding για in-game χρήματα, είτε μέσω της προόδου σας στο Challenge Card (κάτι σαν Battle Pass) είτε βρίσκοντας ένα blueprint για την κατασκευάσετε.

Γραφικά – Ήχος

Είτε βλέπετε cutscenes είτε gameplay, το Marvel’s Avengers ικανοποιεί το μάτι. Τα περιβάλλοντα του και οι κόσμοι είναι γεμάτα με μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες ενώ και τα animations των χαρακτήρων είναι εντυπωσιακά.

Στο κομμάτι του ήχου το soundtrack συνοδεύει άψογα τις επικές μάχες, ενώ και το cast των ηθοποιών κάνει πολύ καλή δουλειά. Ξεχωριστή μνεία χρειάζεται να κάνουμε για τον Nolan North, καθώς ο Tony Stark δεν είναι εύκολος χαρακτήρας για να τον υποδυθεί κάποιος (ειδικά σε σύγκριση με τον κινηματογραφικό) όμως τα πήγε εξαιρετικά.

Αξίζει να το αγοράσω;

Ένα παιχνίδι με εξαιρετική ιστορία, γεμάτο περιεχόμενο και χορταστικό gameplay το Marvel’s Avengers κάνει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στο σύμπαν της Marvel. Αν η Crystal Dynamics προσφέρει επιπλέον επεκτάσεις και περιεχόμενο όπως συμβαίνει με παιχνίδια παρόμοιου είδους, όπως το Destiny, τότε είναι ένα παιχνίδι που θα σας κρατήσει απασχολημένους όχι απλά για καιρό, αλλά για χρόνια!

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Κάποιοι χρήστες που πρόλαβαν τις προπαραγγελίες των PlayStation 5 και Xbox Series X επιδιώκουν να εξαργυρώσουν τη μεγάλη ζήτηση για τις νέες κονσόλες, πουλώντας...

News

Η Electronic Arts λανσάρει ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης εντός του παιχνιδιού που επιτρέπει στους παίκτες του FIFA 21 να παρακολουθούν – και να περιορίζουν...

News

Τα Xbox Series X|S πούλησαν περισσότερες κονσόλες στις πρώτες 24 ώρες τους από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες κονσόλες της εταιρείας, ισχυρίστηκε η Microsoft. Ο...

News

Η Electronic Arts βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμη αγωγή που σχετίζεται με τα loot boxes των παιχνιδιών της. Η αγωγή, που κατατέθηκε στο αμερικανικό...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ