Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Age of Empires III: Definitive Edition Review

age of empires iii definitive edition
Release Date
15 Οκτώβριος 2020
Πλατφορμες
PC
Δημιουργος (Εκδοτης)
Tantalus (Xbox Game Studios)
Διανομη
Xbox Game Studios

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005, το Age of Empires 3 είχε μια βαριά κληρονομιά και πολλές απαιτήσεις για να ανταποκριθεί: ο προκάτοχός του το Age of Empires 2, είχε φέρει τόσες αλλαγές  και καινοτομίες στην κατηγορία των RTS games, που θα έπρεπε ο διάδοχος του να κάνει εξίσου κάτι σημαντικό.

Επειδή ακριβώς αυτό το “σημαντικό” δεν το έκανε -χωρίς να σημαίνει ότι ήταν κακό παιχνίδι- θεωρήθηκε από πολλούς ως “απογοήτευση”. Τώρα, 15 χρόνια μετά επιστρέφει με την Definitive Edition του.

Λιγότερο remaster, περισσότερο ολική ανακατασκευή

Forgotten Empires και Tantalus Media, τα studio πίσω από την Definitive Edition του παιχνιδιού, είναι προφανές ότι είδαν το παιχνίδι σαν πρόκληση. Δεν είναι μόνο ότι “γυάλισαν” τα γραφικά του για να το κάνουν να θυμίζει σύγχρονο παιχνίδι, αλλά έκαναν μια σειρά από αλλαγές που στην πράξη το ανανεώνουν και του δίνουν “φρέσκο αέρα”.

Η πιο εμφανής βελτίωση έχει γίνει στο περιβάλλον χρήστη του παιχνιδιού, το οποίο υποστηρίζει τώρα 3 διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης που εμφανίστηκε στο αρχικό παιχνίδι.  Η προσθήκη μπάρας προόδου σε κτίρια, περισσότερα επίπεδα ζουμ, νέοι ναυτικοί σχηματισμοί και η δυνατότητα ελέγχου του tech tree σας στο παιχνίδι, το οποίο έλειπε στην αρχική κυκλοφορία, απλώς δίνουν τον τόνο της αλλαγής στο παιχνίδι.

age of empires iii definitive edition

Όσον αφορά το gameplay, το Age of Empires III θυμίζει την αρχική του έκδοση. Επιλέγετε από έναν από τους 16 πολιτισμούς και μετατρέπετε τη μικρή σας βάση σε έναν πολιτισμό που μόνιμα προοδεύει. Οι εργάτες κόβουν δέντρα, κάνουν εξώρυξη στα ορυχεία και συλλέγουν τρόφιμα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κτιρίων, να εκπαιδεύσουν στρατούς και να προχωρήσουν στην επόμενη εποχή, η οποία ξεκλειδώνει τη νέα τεχνολογία και τα μπόνους.

Φυσικά την επιτυχία εξασφαλίζουν η εξερεύνηση του χάρτη, η εξασφάλιση πολύτιμων πόρων, η εύρεση κρυφών θησαυρών που προστατεύονται από επικίνδυνους NPCs και η δημιουργία εμπορικών διαδρομών ενώ πολεμάτε τους εχθρούς σας ή η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών.

Όλο το περιεχόμενο του αρχικού παιχνιδιού αλλά και προσθήκες

Τα δύο studios όμως δεν έμειναν εκεί, φέρνοντας και άλλες αλλαγές. Αρχικά, οι κάρτες / αποστολές της Home City ξεκλειδώνονται από την αρχή  αυτή τη φορά, οπότε δεν χρειάζεται να ανεβείτε level για να χτίσετε το deck που θέλετε. Η Definitive Edition διαθέτει επίσης πολλά προκατασκευασμένα decks για κάθε φατρία, οπότε μπορείτε απλά να μεταβείτε απευθείας στο παιχνίδι αν θέλετε.

H AI έχει δει επίσης σημαντικές βελτιώσεις: θα χτίσει πιο διαφορετικούς στρατούς, θα χρησιμοποιήσει τακτικές επιτυχίας και θα υποχωρήσει από χαμένες μάχες. Υπάρχει επίσης μια νέα δυσκολία “Extreme” εάν ψάχνετε για μια πιο σοβαρή πρόκληση.

Forgotten Empires και το Tantalus Media έχουν προσθέσει επίσης δύο νέα game modes στο παιχνίδι: Τα The Art of War και Historical Battles. Το πρώτο είναι μια σειρά αποστολών που έχουν σκοπό να δοκιμάσουν τις δεξιότητές σας και να βοηθήσουν τους παίκτες να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των λειτουργιών των single player και multiplayer. Το παιχνίδι σας μαθαίνει τα βασικά μέσω ενός βίντεο και των στόχων των αποστολών και προσφέρει υποδείξεις εάν αντιμετώπιζετε δυσκολίες ενώ παίζετε. Βαθμολογείστε με βάση το πόσο καλά το κάνετε, οπότε υπάρχει κίνητρο να το ακολουθήσετε και είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε τους βαθύτερους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Οι Historical Battles είναι ουσιαστικά μίνι campaigns που σας οδηγούν σε πραγματικά γεγονότα, όπως τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

age of empires iii definitive edition review

Η Definitive Edition διαθέτει επίσης και τα 8 campaigns από το αρχικό παιχνίδι και τα expansions του. Υπάρχουν συνολικά 54 αποστολές, οπότε θα έχετε πολλά να κάνετε. Μεγάλο μέρος του περιεχομένου εδώ έχει ανανεωθεί και βελτιωθεί ώστε να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα πρότυπα, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη δουλειά έχει γίνει στον πολιτισμό των Αμερικανών ιθαγενών. Η απεικόνιση τους στο αρχικό παιχνίδι ήταν ιστορικά ανακριβής, τόσο όσον αφορά την αφήγηση όσο και το gameplay. Τα στούντιο έφεραν έναν συγγραφέα με καταγωγή από τους ιθαγενείς της Αμερικής να διορθώσει τα λάθη και να ξαναγράψει ολόκληρο το δεύτερο act του campaign.

Η Definitive Edition προσθέτει επίσης δύο νέους πολιτισμούς, τους Ίνκας και τους Σουηδούς, για ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία.

age of empires iii definitive edition

Γραφικά – Ήχος

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το Age of Empires III: Definitive Edition φαίνεται υπέροχο. Το παιχνίδι υποστηρίζει αναλύσεις 4K και ανακατασκευασμένα στοιχεία 3D. Σχεδόν σε όλα έχουν γίνει βελτιώσεις, από τα textures έως το φωτισμό, τα animations και τα physics.

Παρόλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι, το Age of Empires III είναι δεκαπέντε ετών και περιστασιακά μπορείτε να το δείτε όταν κοιτάζετε τα μοντέλα χαρακτήρων του παιχνιδιού, και τα animations τους.

Ο σχεδιασμός ήχου και το soundtrack του παιχνιδιού έχουν επίσης βελτιωθεί, με νέα μουσική για κάθε πολιτισμό. Το Age of Empires είχε πάντα ένα εξαιρετικό soundtrack και αυτά τα νέα κομμάτια και οι βελτιώσεις κάνουν τα πάντα να ακούγονται καλύτερα.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Age of Empires III: Definitive Edition συνεχίζει την παράδοση της Forgotten Empires να προσφέρει αξιόλογα remasters. Όσοι έχουν παίξει το αρχικό παιχνίδι, τώρα θα παίξουν όχι ένα ίδιο παιχνίδι με απλά καλύτερα γραφικά, αλλά συνολικά ένα καλύτερο παιχνίδι.

Το Age of Empires 3 είναι ακόμα ένα παιχνίδι με μειονεκτήματα, αλλά το remaster του το κάνει πιο απολαυστικό, ειδικά για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις στρατηγικές τους ικανότητες.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Έχει κυκλοφορήσει το πρώτο από τα δύο μεγάλα patches που έχουν προγραμματιστεί για το Cyberpunk 2077. Η ενημέρωση 1.1 είναι τώρα διαθέσιμη για κονσόλες,...

News

Η Microsoft έκανε μια σοκαριστική στροφή 180 μοιρών σχετικά με τα σχέδιά της για αύξηση της τιμής των συνδρομών Xbox Live Gold. Σε μια...

News

Το Cyberpunk 2077 είχε τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην ιστορία όσο αφορά τις ψηφιακές εκδόσεις, τόσο από άποψη πωλήσεων όσο και εσόδων που δημιουργήθηκαν κατά...

News

Η Microsoft ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα προσφερθούν δωρεάν στους συνδρομητές του Xbox Live τον Φεβρουάριο. Σε Xbox One και Xbox Series X /...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ