Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Assassin’s Creed: Valhalla Review

Release Date
10 Νοέμβριος 2020
Πλατφορμες
PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S
Δημιουργος (Εκδοτης)
Ubisoft Montreal (Ubisoft)
Διανομη
CD Media

Πολύ πριν το Origins η σειρά Assassin’s Creed ήταν περισσότερο γνωστή για τις stealth στρατηγικές που υποχρέωναν τους παίχτες να σκεφτούν την προσέγγισή τους σε κάθε αποστολή, την μείξη του πραγματικού κόσμου και της ιστορίας και για την εξερεύνηση ιστορικών τοποθεσιών.

Μετά το Origins και περισσότερο με το Odyssey η Ubisoft άλλαξε ρότα στην σειρά, φέρνοντας έναν RPG χαρακτήρα που σε κάθε παιχνίδι γινόταν όλο και πιο ισχυρός. Τελικά με το Valhalla βλέπουμε τον χαρακτήρα αυτό στην καλύτερη εκδοχή του.

Οι Vikings στην Αγγλία

Στην ιστορία του παιχνιδιού γνωρίζουμε τον Eivor έναν Βίκινγκ, απόγονο βασιλέων που ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του, φεύγοντας από την παγωμένη γη του για ένα πιο ζεστό -αλλά και όχι τόσο φιλόξενο- τόπο, την σαξονική Αγγλία.

Εκεί οι περιπέτειες δεν λείπουν. Η Αγγλία ήδη είναι χωρισμένη σε Βασίλεια, τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι πρόθυμα να παραδώσουν γη και προμήθειες σε μια ομάδα Βίκινγκ που ήρθε να κατακτήσει τον κόσμο τους…

Έτσι λοιπόν αναλαμβάνετε διάφορους ρόλους με το καλημέρα: να βρείτε προμήθειες, να μεγαλώσετε το καταυλισμό σας και να τον κάνετε βασίλειο, να βρείτε συμμάχους και φυσικά να κατακτήσετε τους εχθρούς σας.

ac Valhalla review

Η προαιώνια μάχη

Φυσικά μπορεί ο προσανατολισμός σας να αφορά την κατάκτηση προμηθειών και γης, όμως δεν παύει υπόγεια να εξελίσσεται η μάχη μεταξύ των Assassins και των Ancients. Στο Valhalla ο Eivor εμπλέκεται σε αυτή τη μάχη χωρίς να είναι απαραίτητα αυτός ο αρχικός σκοπός του.

Αλλά όπως συνήθως συμβαίνει στις πολιτικές σχέσεις, όταν υπάρχουν δύο πλευρές των οποίων οι στόχοι ταυτίζονται, αυτοί οι άνθρωποι γίνονται σύμμαχοι.

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται κάπως μπερδεμένα, όμως η αλήθεια είναι ότι η Ubisoft έχει οργανώσει με έναν εντυπωσιακό τρόπο τόσο σε επίπεδο ιστορίας όσο και σε επίπεδο quests, κίνητρα και συνδέσεις, που ομαλοποιούν την εμπειρία του παίχτη.

Στο Assassin’s Creed: Valhalla δεν υπάρχουν main και sub quests: όλα είναι εξίσου σημαντικά, προχωρώντας δύο ιστορίες ταυτόχρονα, παρουσιάζοντας την σύνδεση μεταξύ των κινήτρων του Eivor και των στόχο των Assassins. Στο Valhalla, οι μάχες έχουν δύο όψεις: αυτή που γίνεται για εδαφικές και υλικές κατακτήσεις και αυτή που αφορά την προαιώνια μάχη για τον έλεγχο ή την ελευθερία του κόσμου.

ac Valhalla review

Η βιαιότητα του πολέμου

Οι Vikings ιστορικά είναι γνωστοί ως δυνατοί πολεμιστές, που προχωρούσαν σε μεγάλες βιαιότητες κατά τις επιδρομές και τις λεηλασίες που έκαναν. Αυτή την αίσθηση δίνουν και οι μάχες του Valhalla με μια όμως διαφορά: ο Eivor πιστός σε έναν ηθικό κανόνα που επέβαλε ο ίδιος στον εαυτό του μέσα από προσωπικά του βιώματα, δεν σκοτώνει αθώους πολίτες.

Η δύναμη του ήρωά σας έχει μειωθεί σε σύγκριση με το Assassin’s Creed Odyssey, αλλά ο Eivor εξακολουθεί να είναι μια πραγματική πολεμική μηχανή. Οι μάχες μοιάζουν χαοτικές, με τον Eivor να μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει πλήθος εχθρών και η ποικιλία διαφορετικών τύπων εχθρών σάς κάνει να σκέφτεστε αρκετά ώστε να αποφύγεται το button smashing.

Ένα τεράστιο skill tree και μια σειρά από ικανότητες σάς δίνουν μεγάλη ελευθερία με τον τρόπο που χτίζετε τον χαρακτήρα σας, με μια καλή επιλογή παθητικών και ενεργητικών μπόνους που σας επιτρέπουν να καθορίζετε εσείς κάθε φορά τους κανόνες και την στρατηγική που θα προσεγγίσετε τα θύματά σας.

Γραφικά – Ήχος

Ο κόσμος είναι του Valhalla είναι πανέμορφος με μεγάλη ποικιλία τόσο από τοπία όσο και από κτήρια, χαρακτήρες, ζώα και φυτά, ανάλογα την περιοχή την οποία βρίσκεστε.

Το ίδιο ισχύει και στις φωνές των χαρακτήρων, καθώς και στα εξαιρετικά ηχητικά εφέ και την μουσική που συνοδεύει τις μάχες σας κάθε φορά.

Τεχνικά προβλήματα δεν λείπουν, αλλά είναι μικρά και ανεπαίσθητα και δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στην εμπειρία σας.

 Αξίζει να το αγοράσω;

Μέσα από μια διαδικασία εξέλιξης που περιελάμβανε δύο παιχνίδια ( Origins, Odyssey) το Assassin’s Creed Valhalla παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή της σύγχρονης έκδοσης της σειράς Assassin’s Creed.

Εντυπωσιακά τοπία, χαοτικές μάχες και μοναδικές ιστορίες αναμειγνύονται για να προσφέρουν ένα χορταστικό αποτέλεσμα που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

 

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Έχει κυκλοφορήσει το πρώτο από τα δύο μεγάλα patches που έχουν προγραμματιστεί για το Cyberpunk 2077. Η ενημέρωση 1.1 είναι τώρα διαθέσιμη για κονσόλες,...

News

Η Microsoft έκανε μια σοκαριστική στροφή 180 μοιρών σχετικά με τα σχέδιά της για αύξηση της τιμής των συνδρομών Xbox Live Gold. Σε μια...

News

Το Cyberpunk 2077 είχε τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην ιστορία όσο αφορά τις ψηφιακές εκδόσεις, τόσο από άποψη πωλήσεων όσο και εσόδων που δημιουργήθηκαν κατά...

News

Η Microsoft ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα προσφερθούν δωρεάν στους συνδρομητές του Xbox Live τον Φεβρουάριο. Σε Xbox One και Xbox Series X /...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ