Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

The Dark Pictures Anthology: Little Hope Review

The Dark Pictures Anthology: Little Hope review
Release Date
30 Οκτώβριος 2020
Πλατφορμες
PS4, Xbox One, PC
Δημιουργος (Εκδοτης)
Supermassive Games ( Bandai Namco)
Διανομη
Bandai Namco Hellas

Το Man of Medan ήταν η πρώτη ιστορία από την Dark Pictures Anthology, την συλλογή της Supermassive Games από παιχνίδια τρόμου. Το Little Hope ήρθε σαν νέα προσθήκη στη σειρά. Τα δύο παιχνίδια δεν συνδέονται μεταξύ τους, οπότε δεν χρειάζεται να παίξετε το Man of Medan για να καταλάβετε τι συμβαίνει στο νέο παιχνίδι.

Τρόμος στο παρόν και στο παρελθόν

Επιστρέφοντας στη Νέα Αγγλία, η Little Hope ήταν μια πόλη στην οποία γίνονταν δικαστήρια μαγισσών. Μια σκοτεινή, μεσαιωνική εποχή, όπου ομίχλη, σκοτεινές δυνάμεις και μια τραγική ιστορία μιας οικογένειας την δεκαετία του 1970, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα τρομακτικό σκηνικό που μεταφέρεται σε μια πιο σύγχρονη εποχή.

Όταν ένα λεωφορείο που μεταφέρει έναν καθηγητή και την ομάδα φοιτητών του συντρίβεται στο Little Hope, συνειδητοποιείτε ότι συμβαίνουν περισσότερα από ό, τι μπορεί να συλλάβει το μάτι. Όχι μόνο η ομίχλη σας εμποδίζει να φύγετε, αλλά η ομάδα σας φαίνεται επίσης συνδεδεμένη με τη σκοτεινή ιστορία της πόλης.

Η περιήγηση στην πόλη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν μια καλή ταινία τρόμου: περπατάτε σε υπονόμου, σε εκκλησίες, σε ένα άδειο εργοστάσιο. Όλα αυτά μέσα σε ένα μουντό και σκοτεινό περιβάλλον, όπου κάθε ήχος που ακούγεται μέσα σε μια ανατριχιαστική ησυχία, θα σας πιάσει απροετοίμαστους.

Η ικανοποίηση (;) της υπομονής

Η ιστορία του Little Hope ξεδιπλώνεται αργά. Είναι σαν η Supermassive να προσπαθεί να σας κάνει να ξεχαστείτε πριν προσπαθήσει να σας προσφέρει μια γερή δόση τρόμου. Η αλήθεια είναι ότι θα πιαστείτε απροετοίμαστοι μια-δύο-τρεις φορές, πριν καταλάβετε την αλληλουχία και κυρίως την αναλογία συζήτησης / γεγονότος – jump scare.

Ίσως αν οι χαρακτήρες του παρόντος που χειρίζεστε ήταν πιο ενδιαφέροντες και με περισσότερο βάθος, θα μπορούσατε να βυθιστείτε σε μια προσπάθεια να τους γνωρίσετε καλύτερα και να νοιαστείτε πραγματικά για αυτούς. Όμως εκείνοι μοιάζουν περισσότερο να αντιδρούν σε ότι συμβαίνει τώρα, αποτυγχάνοντας να αποκαλύψουν και να περιγράψουν κίνητρα ή έστω εκείνα τα προσωπικά στοιχεία που θα τους κάνουν ξεχωριστούς.

Ευτυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τα flashbacks εκείνες τις στιγμές που σας γυρίζουν στο παρελθόν, ώστε να ανακλύψετε τι ακριβώς συνέβη στο Little Hope και για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά που ζείτε. Η παράνοια ενός κυνηγιού μαγισσών ξεδιπλώνεται μπροστά σας, και οι επιλογές που κάνετε στο τότε αλλά και στο τώρα μεταβάλλουν την ιστορία και σας γεμίζουν με αγωνία.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Γραφικά – Ήχος

Παραμένοντας πιστό στο ύφος της Supermassive το Little Hope χρησιμοποιεί μια φυσιολογική αλλά και ταυτόχρονα ανατριχιαστική αισθητική ακόμα και για τους τυπικούς του χαρακτήρες, που και στις απλές στιγμές τους μοιάζουν γεμάτοι αγωνία και φόβο.

Ο απόκοσμος ήχος και η ένταση της μουσικής που αυξάνει απότομα στις κατάλληλες στιγμές προσθέτουν ακόμα περισσότερα στην εμπειρία τρόμου.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Little Hope μπορεί να μην είναι τέλειο και να έχει αρκετά μειονεκτήματα στο gameplay του, που είναι μάλλον ασυνεπές, ωστόσο προσφέρει μια καλή εμπειρία τρόμου.

Αυτό το πετυχαίνει όχι τόσο από τα jump scares του, που κάποια στιγμή θα γνωρίζετε πότε να τα περιμένετε, αλλά κυρίως μέσα από την ιστορία του, την παράνοια που την διακρίνει, την αισθητική και την μουσική του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ο επικεφαλής του Gran Turismo 7, Kazunori Yamauchi, δήλωσε ότι οι fans θα πρέπει να περιμένουν μια «πλήρη» εμπειρία από τον racing τίτλο του...

News

Οι μεταπωλητές PlayStation 5 και Xbox Series X / S στις ΗΠΑ έχουν αποκομίσει κέρδη περίπου 58 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταπωλώντας τις περιζήτητες κονσόλες στο...

News

Το spin-off του Yakuza, Judgment θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X / S και Stadia στις 23 Απριλίου 2021. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε...

News

Η Google είναι έτοιμη να κλείσει όλες τις εσωτερικές ομάδες ανάπτυξης παιχνιδιών για το Stadia σε μια αλλαγή πορείας που φέρνει την πλατφόρμα streaming...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ