Connect with us

Τι ψάχνετε;

Reviews

Immortals Fenyx Rising Review

Release Date
3 Δεκέμβριος 2020
Πλατφορμες
PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia, PC
Δημιουργος (Εκδοτης)
Ubisoft Quebec (Ubisoft)
Διανομη
CD Media

Μια περιπέτεια από αυτές που δεν έχουμε συνηθίσει από την Ubisoft, η οποία θυμίζει πολύ ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της βιομηχανίας, το όποιο όμως είχαν το προνόμιο να απολαύσουν μόνο οι χρήστες της Nintendo: ναι, το Immortals Fenyx Rising εμπνέεται από το The Legend of Zelda : Breath of the Wild.

Το σημαντικό όμως είναι ότι βάζει τις βάσεις για μια νέα, ανανεωμένη εμπειρία παιχνιδιού που συνδέει την μυθολογία με το χιούμορ και την εξερεύνηση πλούσιων, πολύχρωμων κόσμων με την περιπέτεια.

IMMORTALS FENYX RISING

Θεοί και Τιτάνες

Όταν ένας ισχυρός Τιτάνας νίκησε τους Έλληνες θεούς και τους διασκόρπισε σε όλη τη Χρυσή Νήσο, ο Fenyx ξεβράζεται στην ακτή. Περισσότερο παραμυθάς παρά στρατιώτης, ο Fenyx πρέπει τώρα να ζήσει και να δημιουργήσει τον δικό του θρύλο, επανενώνοντας τους Θεούς και να αντιμετωπίσει τον απόλυτο κακό γνωστό και ως Τυφώνα.

Ο Fenyx (για τον οποίο έχετε την επιλογή αν θα είναι άντρας ή γυναίκα ) μπορεί να ανέβει σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια αρκεί να έχει την αντοχή, ή να πηδήξει από ένα βουνό ή ένα άγαλμα και να γλιστρήσει εύκολα σε μεγάλες αποστάσεις. Τα fast travels υπάρχουν, αλλά παραδόξως δύσκολα θα τα επιλέξετε, αφού η εξερεύνηση του Golden Isle είναι μια έξτρα εμπειρία, ενώ σε κάθε γωνιά υπάρχει είτε ένα παζλ που θα πρέπει να λύσετε ή εχθροί για να πολεμήσετε που θα σας ανταμείψουν με εργαλεία, πόρους και άλλες ανταμοιβές.

Σπουδαίο κομμάτι στην εξερεύνηση του κόσμου του Immortals Fenyx Rising είναι και τα Vaults of Tartaros, που όπως σωστά μαντεύετε μοιάζουν με τα Shrines του Breath of the Wild. Aυτά τα μεγάλα, θεματικά δωμάτια προφέρουν διαφορετικά στον δρόμο σας, με διαφορετική τακτική να απαιτείται για το καθένα. Τα Standard Vaults είναι συχνά σύντομα και περισσότερο απλά, αλλά τα God Vaults, τα οποία συνήθως εμφανίζονται στο τέλος των κύριων ιστοριών, είναι μεγάλα και μπορεί να διαρκέσουν έως και μία ώρα για να ολοκληρωθούν.

IMMORTALS FENYX RISING REVIEW

Με τον δικό σας τρόπο

Καθώς ο Fenyx εξελίσσεται, το Immortals παρουσιάζει το πραγματικό του βάθος. Αρχικά, το σύστημα μάχης δίνει έμφαση σε βασικές επιθέσεις, αντεπιθέσεις και αποφυγές, αλλά αυτό το ρεπερτόριο αναπτύσσεται γρήγορα σε ένα που σας επιτρέπει να συνδυάσετε τρομερές, θεϊκές δυνάμεις. Μπορείτε να διατάξετε το πουλί που σας ακολουθεί σε ολόκληρη την περιπέτειά σας να επιτεθεί από ψηλά ενώ εμφανίζεται ένα λόγχες από το έδαφος και τελειώνετε με το χτύπημα ενός γιγαντιαίου σφυριού.

Στην ουσία του, το Immortals σας ενθαρρύνει να φτιάξετε τους συνδυασμούς σας και να βελτιστοποιήσετε τα εργαλεία σας ώστε να ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού σας. Εκεί που σίγουρα πάντως πάσχει είναι στους τύπους των εχθρών, αφού γρήγορα καταντούν επαναλαμβανόμενοι.

Η ποικιλία πάντως δεν λείπει στα boss fights ( ακόμα και σε αυτά που είναι optionals) και στα οποία θα βρείτε θρυλικούς ήρωες όπως ο Αχιλλές ή ο Οδυσσέας αλλά και μυθικά πλάσματα όπως η Μέδουσα.

IMMORTALS FENYX RISING

Γραφικά – Ήχος

Ένας υπέροχος και πλούσιος μυθολογικός κόσμος σας περιμένει να τον εξερευνήσετε και να χαθείτε στα χρώματα του και τα διαφορετικά μέρη του.

Όσο αφορά τον ήχο, επικές μουσικές συντροφεύουν το ταξίδι και τις μάχες σας, ενώ η αφήγηση της ιστορίας από τον Δία και τον Προμηθέα θα σας κάνει τουλάχιστον να γελάσετε.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Immortals Fenyx Rising συνδυάζει πολλά από τα απαιτούμενα για ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου: σπουδαία ιστορία με θέμα την ελληνική μυθολογία, ενδιαφέροντα μέρη για να εξερευνήσεις και επικές μάχες.

Δανειζόμενο στοιχεία από άλλα επιτυχημένα παιχνίδια, το Immortals καταφέρνει να τα συνδυάσει άψογα για να αποκτήσει την δική του ταυτότητα και να σας προσφέρει πολλές ώρες απόλαυσης.

Recommended

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Το London Studio της Sony Interactive Entertainment εργάζεται επί του παρόντος για τη δημιουργία ενός νέου IP για το PS5. Οι περιγραφές για δύο...

News

Ο πρόεδρος της Nintendo παρείχε μια ενημέρωση σχετικά με την παραγωγή του Switch, δηλώνοντας ότι η εταιρεία μπόρεσε να εξασφαλίσει αρκετούς ημιαγωγούς για «άμεση»...

News

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, το προσωπικό της Sony Bend αποχώρησε από το studio όταν η εταιρεία απέρριψε την...

News

Ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa είπε ότι η εταιρεία θα επενδύσει σε πιο αυθεντικά παιχνίδια στο μέλλον, εκτός από την υποστήριξη των βασικών...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ