Connect with us

Τι ψάχνεις;

battlefield 5

Previews

Battlefield V Preview

Ένα από τα «μεγάλα χαρτιά» της Electronic Arts για αυτή την χρόνια είναι αναμφίβολα το Battlefield V μία παραγωγή της DICE. To Shooter της Σουηδικής εταιρείας παραγωγής μας μεταφέρει στον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε την Multiplayer Open Beta του Battlefield V στο Xbox One και να διατυπώσουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Η κλασική συνταγή του Battlefield με μεγάλες διαφορές

Όπως γνωρίζουν οι οπαδοί της σειράς, τα παιχνίδια Battlefield προσφέρουν μάχες πρώτου προσώπου σε μεγάλη κλίμακα τοποθεσιών μαζί με διάφορα οχήματα εδάφους, αέρα και σε μερικές περιπτώσεις θαλάσσης. Αυτός ο μεγάλος χαμός από πυρά και οχήματα αποτελούν το όνομα Battlefield τα τελευταία χρόνια.

Στο Battlefield V από αυτό που πρόσφερε η Beta παρατηρήσαμε ότι η συνταγή έμεινε η ίδια αλλά με μία μεγάλη απώλεια.

Οι δύο χάρτες Norway και Rotterdam είναι τεράστιας κλίμακας όμως δεν υπήρχαν πολλά οχήματα στο πεδίο της μάχης κάτι που είναι το «συστατικό» στα Battlefield. Οι παίκτες είχαν βέβαια την ευκαιρία να οδηγήσουν διάφορα οχήματα στους χάρτες αλλά ήταν σε πολύ μικρό αριθμό κάτι που επηρέασε αυτόν τον εντυπωσιακό χαμό στο πεδίο της μάχης που είναι γνωστή η σειρά για όλα αυτά τα χρόνια.

Οι μάχες της Battlefield V Beta εκτυλίχθηκαν γύρω από διαφορετικά modes που θα υπάρχουν στο πλήρες παιχνίδι. Το κλασικό Conquest επιστρέφει όπου η κάθε ομάδα προσπαθεί να κερδίσει πόντους καταλαμβάνοντας και υπερασπίζοντας διάφορες περιοχές του χάρτη.

Στην Beta προσφέρονταν επίσης και modes από τα Grand Operations. Στο Airborne οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν ελεύθερη πτώση από το αεροπλανοφόρο και να πέσουν στο έδαφος και να αντιμετωπίσουν ή να προστατεύσουν τα εκρηκτικά που βρίσκονται σε διάφορες ζώνες στον χάρτη. Τέλος στο Breakthrough η ομάδα σας θα πρέπει να επιτεθεί ή να προστατεύσει σημαντικά κομμάτια στον χάρτη.

Νέα αίσθηση ελέγχου στο gameplay

Στο Battlefield V παρατηρήσαμε επίσης τις νέες αλλαγές που έκανε η DICE στο σύστημα ελέγχου κινήσεων.

Οι κινήσεις είναι πιο ομαλές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Για παράδειγμα οι παίκτες θα μπορούν να πέσουν προς τα πίσω και να κινηθούν, να αρπάξουν χειροβομβίδες από το έδαφος που πέταξαν οι εχθροί και να τις πετάξουν πίσω.

Ο χειρισμός κινήσεων με αυτές τις αλλαγές της DICE είναι πιο αυθεντικός και ρεαλιστικός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Όπλα, οχήματα και εξοπλισμός

Το Battlefield V όπως αναφέραμε παραπάνω διαδραματίζεται στον B Παγκόσμιο Πόλεμο κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν και παίξαμε με διάφορα όπλα και εξοπλισμό της εποχής όπως Bren, Lee Enfield, MP40, STEN, KE7, μαχαίρια, χειροβομβίδες, νάρκες,  βόμβες καπνού και άλλα.

H Beta προσέφερε επίσης μία μεγάλη γκάμα από οχήματα όπως τα εμβληματικά Tanks Panzer IV, Tiger I και Valentine Mk VII. Επίσης το παιχνίδι προσέφερε και αερομαχίες με αεροπλάνα όπως Spitfire Mk VA, C47, JU 87 Stuka B-1 και άλλα πολλά που θα υπάρχουν στο πλήρες παιχνίδι.

Γραφικά – Ήχος

Η Frostbite μηχανή της DICE προσφέρει εντυπωσιακά γραφικά όπως και τα τελευταία χρόνια στην σειρά. Η μηχανή προσφέρει πολλές λεπτομέρειες σε βομβαρδισμένα τοπία μεγάλων εκτάσεων. Οι δύο τοποθεσίες που υπήρχαν στην Beta ήταν σχεδιασμένες πολύ όμορφα χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Στο playthrough μας στο Xbox One παρατηρήσαμε ότι η Beta του παιχνιδιού έτρεχε με καλή απόδοση καρέ και ανάλυση 1080p δυναμικά. Τα καρέ κυμαίνονταν στα 40 με τα 60, όμως η πτώση δεν τραβούσε ιδιαίτερα την προσοχή. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες άλλες αδυναμίες όπως λιγότερες σκιές και χαμηλότερη ποιότητα στα textures, κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί ή να βελτιωθεί αφού αυτό μπορεί να προσφέρει η δύναμη του συστήματος. Αυτές οι φυσικές αδυναμίες όμως δεν επηρέασαν σε μέγιστο βαθμό την εμπειρία μας με την Beta του παιχνιδιού.

Ο ήχος του Battlefield V είναι αρκετά καλός. Τα όπλα ακούγονται όπως πρέπει, οι χαρακτήρες συνομιλούν μεταξύ τους στο πεδίο της μάχης, ακούγονται επίσης κραυγές και εκρήξεις, αλλά και οχήματα πράγματα που είναι στο DNA του Battlefield.

Συμπέρασμα

Η DICE κρατάει την ίδια συνταγή για το gameplay του Battlefield V με νέα συστήματα ελέγχου κίνησης, εντυπωσιακά γραφικά και απόδοση.

Στην Beta, ήταν ανησυχητικό το γεγονός ότι υπήρχαν λίγα οχήματα στο πεδίο μάχης κάτι που δεν μας συνηθίζει η σειρά. Η DICE πρέπει να εξετάσει αυτόν τον τομέα σοβαρά για το πλήρες παιχνίδι.

Το Battlefield V είναι ένα αρκετά υποσχόμενο shooter από αυτό το λίγο που μας προσέφερε και περισσότερα συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ένας παίκτης αγόρασε κάθε παιχνίδι από τα Wii U και 3DS eShops, πριν από το κλείσιμο και των δύο καταστημάτων. Ο δημοφιλής δημιουργός περιεχομένου...

News

Ο Lance Reddick, ο ηθοποιός που είναι γνωστός στον κόσμο του gaming για τους ρόλους του στα Destiny 2, Horizon Forbidden West και Quantum Break,...

News

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε δείχνει ότι η Sony Interactive Entertainment διερευνά τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα NFTs και...

News

Η Ubisoft αποκάλυψε ένα νέο εργαλείο AI που ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει για να βοηθήσει τους σεναριογράφους της. Σύμφωνα με τον εκδότη, το «Ubisoft Ghostwriter»...

News

Η Lego και η 2K θα αποκαλύψουν επίσημα ένα νέο παιχνίδι racing στις 23 Μαρτίου. Μετά από μια σειρά διαρροών, το παιχνίδι επιβεβαιώθηκε με...

News

Η Electronic Arts κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Jedi: Survivor, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Συνεχίζοντας την ιστορία του...

News

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) δημοσίευσε τις απόψεις έξι στούντιο ανάπτυξης που όλα πιστεύουν ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision...