Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

Call of Duty: Modern Warfare II Review

Τι γεύση έχει ένας σύγχρονος πόλεμος; Τώρα που οι περισσότερες διαμάχες (με εξαίρεση τον πόλεμο της Ουκρανίας) λήγουν με μικρές και ευέλικτες δυνάμεις, έχει περισσότερο σημασία από ποτέ η σωστή στρατηγική, η κάλυψη και τελικά η εξουδετέρωση του εχθρού. Σε αυτή τη συνθήκη μας μεταφέρει το Call of Duty: Modern Warfare 2 σε ένα ταξίδι που μας φέρνει σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία

Το Modern Warfare II χρησιμοποιεί σαν βασικό γεγονός της ιστορίας με μια ελαφρώς διασκευασμένη εκδοχή της πραγματικής δολοφονίας του Ιρανού διοικητή της δύναμης Quds, ταγματάρχη Qasem Soleimani. Όπως και στην πραγματική δολοφονία του Soleimani, ο φανταστικός διοικητής της Quds Force του Call of Duty «Major Ghorbrani» δολοφονείται από τις αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας ένα drone, που ελέγχεται εδώ από τον παίκτη.

Σε μια απόκλιση από την πρόσφατη ιστορία, αυτή η προσβολή σε ένα άλλο έθνος αντιμετωπίζεται με μια συνωμοσία για αντίποινα που επινοήθηκε από τον διάδοχο του νεκρού στρατηγού, ταγματάρχη Hassan Zyani. Ο Zyani συνεργάζεται με τους Ρώσους και το καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικό για να καταφέρει να χτύπημα που θα σοκάρει τον κόσμο.

modern warfare 2 review

Το όλο σκηνικό δημιουργεί ένα δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ιστορίας, όμως η έλλειψη cutscenes και ανάπτυξης των χαρακτήρων, ώστε να μάθουμε τα κίνητρα, τις φιλοδοξίες και τις αγωνίες τους – εκτός φυσικά από το ότι θέλουν να σώσουν τον κόσμο, αφήνουν μια απόσταση με τους πρωταγωνιστές. Προφανώς οι ανατροπές στην ιστορία δεν λείπουν, αλλά μοιάζουν να είναι διεκπεραιωτικές.

Και αν το Modern Warfare αφήνει εκεί ένα κενό, δεν συμβαίνει το ίδιο με το gameplay του. Η πλοκή εκτυλίσσεται με αναμενόμενα αιματηρό τρόπο. Το γρήγορο και κατά μέτωπον gun fight εναλλάσετται με τακτικές stealth, ενώ υπάρχουν και αποστολές στις οποίες θα κριθείτε από την ικανότητα σας στην επιβίωση, το crafting και τη σωστή χρήση απλοικών εργαλείων.

call-of-duty-modern-warfare-2-multiplayer

Multiplayer για όλα τα γούστα

Εκεί που πραγματικά λάμπει το Modern Warfare II είναι στα multiplayer modes του. Οι μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο gameplay ( TTK, προσαρμογές στα όπλα και τα load outs, κίνηση των παιχτών) προσφέρουν την μέγιστη δυνατή απόλαυση, διατηρώντας ακέραιους μηχανισμούς που γνωρίζουν οι φανατικοί παίχτες και στους οποίους μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν οι νεοεισερχόμενοι στην σειρά.

Η ποικιλία των modes χωρίζονται αρχικά στα διαφορετικά objectives, όμως το Ground War δίνει την αίσθηση ενός πολέμου μεσαίας κλίμακας, σε ένα χαοτικό σκηνικό, που κάθε βήμα μπορεί να αποφέρει τον θάνατο. Ποικιλία φυσικά προσφέρουν και τα 3rd person modes, αλλάζοντας την οπτική του παιχνιδιού, αλλά μέχρι τώρα δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή.

Οι μέχρι στιγμής χάρτες (ειδικά ξεχωρίζει εκείνος που εξελίσσεται σε μια πίστα της F1) ευνοούν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και η προσαρμογή σε αυτόν, είναι σημαντική ώστε να βοηθήσετε την ομάδα σας να φτάσει στη νίκη!

modern warfare 2 review

Γραφικά – Ήχος

Παίζοντας το παιχνίδι στο PS5, η Infinity Ward δείχνει να έχει εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό την δύναμη τον κονσολών της νέας γενιάς. Τα γραφικά είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα, και μοιάζουν σαν από ταινία, ίσως μόνο λίγο πιο κάτω.

Το ίδιο ισχύει και στο κομμάτι του ήχου, αφού γενικά δύσκολα να βρεθεί κάποιος που θα έχει παράπονο από την οπτική παρουσίαση του Modern Warfare II.

Αξίζει να το αγοράσω; 

Η γνωστή, χορταστική εμπειρία Call of Duty με μια νέα, ενδιαφέρουσα -αλλά με αδυναμίες ιστορία και ένα multiplayer όσο πιο γεμάτο γίνεται και με μεγάλη ποικιλία. Το Call of Duty : Modern Warfare II είναι ένα δυνατό πακέτο δράσης για οποιοδήποτε τύπου παίχτη και αν είστε!

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ο επικεφαλής του τμήματος παιχνιδιών της Microsoft είπε ότι το Xbox θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να είναι μια παγκόσμια επιχείρηση, εάν η εταιρεία δεν...

News

Οι πωλήσεις της κυκλοφορίας του God of War Ragnarok στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερες από αυτές των Elden Ring, Modern Warfare 2 και Pokemon...

News

Το Warzone 2 κυκλοφόρησε την Τετάρτη με μια σειρά από νέες δυνατότητες, αλλά είναι η προσθήκη του proximity chat που φαίνεται να έχει γίνει...

News

Η Volition θα γίνει σύντομα μέρος της Gearbox μετά από μια απογοητευτική υποδοχή για το reboot του Saints Row, ανακοίνωσε η Embracer Group. Σε...

News

Μια νέα συνεργασία από τη Sony και τη Honda θα μπορούσε να δει τις δύο εταιρείες να κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ενσωματωμένα PS5. Οι...

News

Ο επικεφαλής παιχνιδιών της Microsoft δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στη δέσμευση έναντι της Sony και των ρυθμιστικών αρχών ότι το Call of Duty θα...

News

Ο σκηνοθέτης του God of War Ragnarök είπε ότι θα ήθελε να δουλέψει σε ένα παιχνίδι Castlevania, εάν η Konami είναι πρόθυμη να αναθέσει...