Connect with us

Hi, what are you looking for?

Previews

Code Vein Preview

Code Vein

Η Bandai Namco Entertainment ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο anime dungeon RPG Code Vein το οποίο έχει «άρωμα» από παιχνίδια όπως το Dark Souls και το Bloodborne.

H εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα Demο σε PlayStation 4 και Xbox One το οποίο παίξαμε και παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας.

Μία ακόμη πρόκληση, σύστημα μάχης και customization

Το Code Vein έχει μία ιστορία φαντασίας όπου ο κόσμος καταστρέφεται από μυστήριες δυνάμεις. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο των revenants οι οποίοι δημιουργήθηκαν από παράσιτα τα οποία διείσδυσαν στη καρδιά ανθρώπινων πτωμάτων με αποτέλεσμα την αναγέννησή τους.

Σε αυτόν τον «αποκαλυπτικό κόσμο» οι εχθροί σας είναι διάφορα πλάσματα όπως δαίμονες και βαμπίρ οι οποίοι «διψούν» για ανθρώπινο αίμα και θα προσπαθήσουν να σας κατασπαράξουν δίχως να έχετε πολλές ευκαιρίες επιβίωσης.

Στo Code Vein πρόκειται να αντιμετωπίσετε πολλαπλά πλάσματα και bosses με την χρήση διάφορων όπλων όπως σπαθιά, ξιφολόγχες, δόρατα, τσεκούρια και άλλα. Επίσης οι παίκτες έχουν στη διάθεση τους μία πληθώρα από ικανότητες οι οποίες βελτιώνουν την δύναμή τους εναντίον των εχθρών τους αν προσαρμοστούν κατάλληλα στη μάχη. Στο παιχνίδι προσφέρονται και ισχυρές δυνάμεις Blood Veil που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες στρατηγικά ώστε να εκτελέσουν σημαντικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To σύστημα μάχης του παιχνιδιού είναι απολαυστικό και ταυτόχρονα αρκετά απαιτητικό και όπως παρατηρήσαμε θα χρειαστεί κάποιος παίκτης να ξοδέψει αρκετό χρόνο ώστε να μελετήσει τα όπλα και τις κλάσεις του ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός απέναντι στους εχθρούς οι οποίοι είναι αρκετά δυνατοί.

Αν χάσετε σε μάχες του Code Vein τότε το παιχνίδι θα σας γυρίσει στο κοντινότερο mistle το οποίο είναι το σημείο που μπορείτε να αναπαυτείτε και να συγκεντρώσετε δυνάμεις. Βέβαια, τα τέρατα τα οποία σας θέλουν νεκρούς κάνουν respawn μετά τον θάνατό σας και απαιτείται να τα αντιμετωπίσετε ξανά ώστε να συνεχίσετε την περιπέτειά σας.

Εκτός από τις μάχες θα έχετε επίσης την δυνατότητα να εξελίξετε τον χαρακτήρα σας και τις ικανότητες του και να συλλέξετε μία πλούσια γκάμα από εξοπλισμό μέσα από το περιβάλλον του παιχνιδιού.

Ο έλεγχος του χαρακτήρα και η διαχείριση των όπλων και των ικανοτήτων στις μάχες είναι αρκετά ανταποκρίσιμα και απολαυστικά από αυτό το πρώτο δείγμα που πήραμε.

To παιχνίδι προσφέρει επίσης και CO-OP όπου μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι με έναν συμπαίκτη Online. Αν δεν επιθυμείτε το Online τότε μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι μόνοι σας με συμπαίκτη την AI.

Η Bandai Namco δημιούργησε επίσης ένα λεπτομερές σύστημα customization όπου υπάρχουν διάφορες και αμέτρητες επιλογές για να φτιάξετε τον δικό σας χαρακτήρα στο Code Vein «από τα μαλλιά μέχρι και τα νύχια». Βέβαια υπήρχαν κάποιοι περιορισμοί στον τομέα των ρούχων, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το πλήρες παιχνίδι για να το κρίνουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γραφικά – Ήχος

Η εταιρεία ανάπτυξης χρησιμοποίησε την Unreal Engine για το Code Vein η οποία προσφέρει εντυπωσιακά και λεπτομερή anime γραφικά με όμορφα περιβάλλοντα, μοντέλα χαρακτήρων και εξαιρετικά εφέ. Το Demo αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα για το τι επιφυλάσσει το πλήρες παιχνίδι

Τις ίδιες γραμμές ακολουθεί και ο ήχος με μουσική η οποία είναι ενορχηστρωμένη από την Bandai Namco. Η μουσική «δένει αρμονικά» με το περιβάλλον και την δράση. Επίσης υπάρχουν και τα εφέ ήχου και οι ερμηνείες των ηθοποιών που αναλαμβάνουν τους χαρακτήρες και που ακούγονται ωραία στο Demo, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το πλήρες παιχνίδι για να τα κρίνουμε.

Συμπέρασμα

Το Code Vein είναι ένα RPG παιχνίδι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί αρκετά απαιτητικό για ορισμένους παίκτες, ενώ θα πρέπει να εξετάσουν τις κλάσεις τους και να είναι προσεκτικοί στην αντιμετώπιση των πλασμάτων.

Το παιχνίδι προσφέρει επίσης ένα πλούσιο πακέτο από όπλα και επιλογές στο gameplay, όσο και στην διαμόρφωση χαρακτήρα.

Η ιστορία φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά είναι αρκετά νωρίς για να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Περισσότερα συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε μετά την κυκλοφορία του Code Vein σε Xbox One, PlayStation 4 και PC την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ