Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Dead Rising 3 Review

Το Dead Rising 3 μετά την παρουσίαση του ως launch τίτλος του Xbox One κατέφθασε και στο PC. Και μαζί ήρθε και το review μας!

Παντού ζόμπι!

Στο Los Perdidos τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι πολύ καλά. Βασικά καθόλου καλά. Η πόλη έχει γεμίσει από πεινασμένα ζόμπι που κυκλοφορούν στους δρόμους για να βρουν κάτι να φάνε. Πάντα είχα την απορία γιατί ένα ζόμπι δεν τρώει ποτέ κάποιο άλλο. Τέλος πάντων πάμε παρακάτω. Το «κάτι» αυτό είναι οι τελευταίοι φυσιολογικοί άνθρωποι.

Ένας από αυτούς είστε και εσείς ο Nick Ramos, ένας μηχανικός που βρίσκεται παγιδευμένος στο Los Perdidos με μερικούς ακόμα επιζήσαντες. Η κυβέρνηση θα βομβαρδίσει την πόλη σε πέντε μέρες, επομένως τόσο είναι το διάστημα που έχετε για να δραπετεύσετε.

Ο χρόνος δεν έχει σημασία. Τα όπλα όμως έχουν!

Και αν το χρονικό αυτό διάστημα σας μοιάζει λίγο, θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Στην ουσία το ίδιο το παιχνίδι αφήνει σε δεύτερη μοίρα το χρόνο, ώστε να σας δώσει την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάθε γωνιά του Los Perdidos, να ολοκληρώσετε story αλλά και side quests, αλλά και να βρείτε νέα όπλα.
Μιλώντας για όπλα αυτός είναι ο πυρήνας του παιχνιδιού. Με πάνω από 300 αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν όπλο, το Dead Rising 3 σας δείχνει το δρόμο.  Όμως δεν είναι μόνο αυτό: κάθε όπλο μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο άλλο και να σας δώσουν ένα combo weapon.  Ή με ακόμα ένα εξάρτημα μπορείτε να κάνετε ένα super combo weapon.  Ας μην ξεχάσουμε εδώ, ότι μπορείτε να φτιάξετε και combo vehicles συνδυάζοντας οχήματα!
Κάθε όπλο έχει διαφορετική αίσθηση, είτε κρατάτε ένα πριόνι και «πετσοκόβετε» τα ζόμπι, είτε τα χτυπάτε με κάποιο μπαστούνι, είτε τα χαστουκίζεται κρατώντας ένα κομμένο χέρι! Ο μεγάλος αριθμός των τρόπων που μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σας είναι εντυπωσιακός και σε αυτή την αίσθηση βοηθά και το στιβαρό combat system.
Γραφικά- Ήχος

Το Dead Rising 3 ήταν μέχρι πρόσφατα ένα Xbox One exclusive και είναι αρκετά εμφανές ότι οι προγραμματιστές δεν είχαν το PC σαν κύρια πλατφόρμα ανάπτυξης. Δεν είναι από τα καλύτερα port της Capcom.Παράλληλα θα χρειαστείτε ένα αρκετά καλό PC για να καταφέρετε να το τρέξετε σε high settings. Όπως σωστά μαντεύετε η πτώση των frames (είναι «κλειδωμένα» στα 30) όταν η οθόνη γεμίζει ζόμπι είναι ιδιαίτερα αισθητή.
Όσο αναφορά το ηχητικό κομμάτι η δουλειά είναι εξαιρετική, με τον Andrew Lawrence να υποδύεται το Nick Ramos. Τα ηχητικά εφέ είναι υψηλού επιπέδου ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία ακόμα και στις φωνές των ζόμπι.

Αξίζει η αγορά του;
Πριν σκεφθείτε την αγορά του θα πρέπει να τσεκάρετε αν ο υπολογιστής σας το «σηκώνει». 
Εκτός από αυτό πάντως το Dead Rising 3 είναι ένα παιχνίδι που πολύ απλά θέλει να σας κάνει να διασκεδάσετε.  Το εθιστικό gameplay του θα σας κάνει να κολλήσετε και να θέλετε να σκοτώνετε όλο και περισσότερα ζόμπι κάθε φορά, μέχρι να καθαρίσετε τελείως την πόλη!
Η έκδοση για PC κυκλοφορεί σήμερα. Δείτε το launch trailer:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η CD Projekt Red επιβεβαίωσε ότι περίπου η μισή εταιρεία έχει πλέον αφιερωθεί και εργάζεται στο The Witcher 4, που επί του παρόντος είναι...

Νεα

Η κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, αναδιαρθρώνει το τμήμα της για τα βιντεοπαιχνίδια και φέρεται να σταματά τις εργασίες σε όλα τα παιχνίδια...

Νεα

Σε μια πρόσφατη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της σειράς The Last of Us του HBO, αναφέρεται ότι τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης δεύτερης σεζόν...

Νεα

Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο δελτίο τύπου, αποκαλύφθηκε ότι η Sony Interactive Entertainment και η NCSOFT ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια “στρατηγική παγκόσμια επιχειρηματική...