Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

Dying Light 2 Stay Human Review

Dying Light 2 Stay Human Review

Μετά από χρόνια μέσα σε αυτόν τον εφιάλτη της αποκάλυψης, οι δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις, τα ζόμπι και οι άνθρωποι εξελίσσονται. Μέσα στην Πόλη, η τεχνολογία προχωρά και πλέον οι άνθρωποι έχουν σχεδόν τα όπλα για να κερδίσουν αυτόν το πόλεμο. Αν θα καταφέρουν ή όχι, εξαρτάται και από τις σχέσεις μεταξύ των φατριών που έχουν δημιουργηθεί.

Επιλογές και ανακαλύψεις

Στο Dying Light 2 συνδυάζονται οι ανακαλύψεις με τις επιλογές. Καθώς συνηθίζετε τον κόσμο γύρω σας και ανακαλύπτετε νέα πράγματα, γρήγορα θα καταλάβετε ότι όλα είναι σημαντικά τόσο για την εξέλιξη της ιστορίας όσο και για τον χαρακτήρα σας.

Ο Aiden, είναι ένας επιζών, με αρκετά σκοτεινό παρελθόν, όμως τώρα, έχει βρεθεί σε μια θέση από την οποία αποφασίζει ποιος ζει, ποιος πεθαίνει και ποιες φατρίες αποκτούν δύναμη και πλούτο. Οι επιλογές του μπορούν να οδηγήσουν στην εξαφάνιση ή στην ευημερία μιας ομάδας ανθρώπων, και οι αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε δεν είναι σχεδόν ποτέ εύκολες. Θα έχουν επιπτώσεις, όχι μόνο στην ομάδα που θα ευνοήσει και σε αυτή που θα αδικήσει αλλά ακόμη και στον ίδιο.

Ανάλογα με τις ομάδες στις οποίες διανέμετε τον πλούτο, νέα διαδραστικά στοιχεία και άλλα εύχρηστα εργαλεία ξεκλειδώνουν σε περιοχές της πόλης. Όμως σίγουρα, κάποιες φορές θα βρεθείτε στην δύσκολη θέση οι ανάγκες του Aiden να υπερτερούν αυτές μιας ομάδας ανθρώπων, και μπορεί την στιγμή εκείνη να σας ξενίζουν και να θεωρείτε ότι αδικήσατε κάποιους, όμως ταυτόχρονα θα δείτε τα ωφέλη τους στο πρωταγωνιστή, κάνοντας τη μάχη σας ή τη μετάβαση σε μια περιοχή πιο εύκολη.

Dying Light 2 Stay Human Review 2

Parkour και μάχη

Το σύστημα parkour του Dying Light 2 είναι μια σοβαρή εξέλιξη του σίγουρα πιο ξεχωριστού χαρακτηριστικού του προκατόχου του. Η The City είναι υπέροχα σχεδιασμένη και ευνοεί το parkour, επιτρέποντάς σας να φτάσετε σε οποιαδήποτε τοποθεσία απλά τρέχοντας, πηδώντας ή χρησιμοποιώντας μερικά από τα gadgets που θα ανακαλύψετε κατά την διάρκεια της περιπέτειάς. Η πόλη του παιχνιδιού εκτός από τη γενική έκταση της, έχει έναν μοναδικό καταφόρυφο σχεδιασμό και οι στέγες που μπορείτε να φτάσετε γίνονται ολοένα και πιο ψηλές!

Οι αποστολές του παιχνιδιού προσφέρουν ποικιλία μαχών και παζλ, ενώ δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα σε main και sub quests. Οι δευτερεύουσες αποστολές, δεν είναι ακριβώς “δευτερεύουσες”, αφού περιέχουν μυστικά και ιστορίες, που βοηθούν τον Aiden να βρει επιπλέον εξοπλισμό, αλλά και εσάς να καταλάβετε καλύτερα την κύρια ιστορία και να μάθετε περισσότερα για τον κόσμο και τα πρόσωπα του παιχνιδιού.

Αν μπορούμε να βρούμε ένα μείον στο παιχνίδι, αυτό είναι το σύστημα μάχης. Οι melee μάχες πάντα είναι εντυπωσιακές και απολαυστικές, αλλά εδώ δεν φαίνεται να υπάρχει η εξέλιξη που συναντάμε στους υπόλοιπα σημεία του παιχνιδιού.

Dying Light 2 Stay Human Review 3

Τα τεχνικά προβλήματα της κυκλοφορίας

Γνωρίζουμε για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλοί χρήστες ( κυρίως PS4 | Xbox One) κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Η Techland είχε τονίσει ότι το παιχνίδι είναι καλύτερο να παιχτεί με εγκατεστημένο το Day One patch, το οποίο είχε σκοπό να τα λύσει. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει δύο patches ( το day one και ένα για ζητήματα απόδοσης).

Αυτό το review γράφτηκε μετά την εγκατάσταση του Day One patch και δεν συναντήσαμε σημαντικά τεχνικά προβλήματα, ή άλλα bugs και glitches.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Dying Light 2 Stay Human είναι μια “γεμάτη” εμπειρία που πατάει στην σταθερή και επιτυχημένη βάση του Dying Light και την πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα.

Το παιχνίδι και ο κόσμος του είναι εκεί και σας περιμένει να τον ανακαλύψετε, με μια πληθώρα επιλογών, χορταστικού gameplay και εντυπωσιακού parkour. Μάλιστα, γίνεται ακόμα καλύτερο, αν παίξετε με φίλους σε co-op!

*Για το review του παιχνιδιού μας παραχωρήθηκε PS5 review code από την Enarxis Dynamic Media.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Koch Media έχει μετονομαστεί σε Plaion, όπως ανακοινώθηκε. Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο εκδότης, ανακοινώθηκε ότι με ισχύ αμέσως, όλες οι...

News

Η Electronic Arts παρείχε μια λεπτομερή ανάλυση του Career Mode του FIFA 23. Το επίσημο blog του FIFA 23 Pitch Notes δημοσίευσε ένα άρθρο...

News

Το YouTube ανακοίνωσε «το πρώτο διαδραστικό gaming live stream», “YouTube: Game On“. Το αυτοαποκαλούμενο «μεγαλύτερο special gaming» της πλατφόρμας θα μεταδοθεί το Σάββατο 27...

News

Η Sony πιστεύει ότι το Call of Duty θα μπορούσε να εμπνεύσει τους χρήστες να στραφούν στο Xbox μετά την εξαγορά της Activision Blizzard...

News

Η Electronic Arts δήλωσε ότι τα παιχνίδια για έναν παίκτη είναι «ένα πραγματικά, πολύ σημαντικό μέρος» του συνολικού συνδυασμού προϊόντων της. Αφού φάνηκε να...

News

Το Grand Theft Auto 6 θα «θέσει δημιουργικά σημεία αναφοράς για τη σειρά», σύμφωνα με τον εκδότη Take-Two. Μιλώντας ως μέρος της οικονομικής ενημέρωσης...

News

Η 2K παρουσίασε λεπτομερώς τις πρώτες βελτιώσεις του gameplay που έρχονται στο NBA 2K23. Σχεδόν κάθε πτυχή του gameplay έχει ανανεωθεί, σε μεγάλο βαθμό...