Connect with us

Τι ψάχνεις;


Previews

eFootball PES 2020 Preview

efootball pes 2020 preview

Η Konami πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε rebranding της σειράς Pro Evolution Soccer, προσθέτοντας το “eFootball” στον επίσημο τίτλο του νέου παιχνιδιού, ώστε ταυτόχρονα να δείξει και την πρόθεση της να εστιάσει στην eSports πλευρά του.

Ένα από τα σημαντικότερα νέα αυτής της περιόδου ήταν και η αποκλειστική της συμφωνία με την Juventus, η οποία ακόμα συζητιέται πολύ. Τι γίνεται όμως με το gameplay του νέου παιχνιδιού; Δοκιμάσαμε το demo του και σας παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις μας:

Φυσική κίνηση παιχτών και γρήγορος ρυθμός παιχνιδιού

Η σειρά PES είναι γνωστή για την γρήγορη ροή παιχνιδιού που προσφέρει και αυτό δεν αλλάζει ούτε στο eFootball PES 2020. Ο ρυθμός του παιχνιδιού παραμένει υψηλός και αυτό σίγουρα ευνοεί τις ομάδες με παίχτες που έχουν υψηλή ικανότητα ελέγχου της μπάλας αλλά και ακρίβειας πάσας.

pes 2020

Οι κινήσεις των παιχτών της ομάδας που επιτίθεται είναι συνεχείς και μια καλή πάσα μπορεί να “κόψει” την άμυνα στα δύο. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι πρωθημένες μπαλιές έχουν μεγάλο βαθμό επιτυχίας και ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση στην τελική έκδοση, αλλιώς θα πηγαίνουμε σε αφύσικα μεγάλα σκορ, με τις άμυνες να…”μπάζουν” και η στρατηγική των παιχτών να είναι μονοδιάστατη, αφού θα χρησιμοποιούν μόνο αυτό τον τρόπο για να επιτεθούν, κάτι που θα αδικεί τη δουλειά που έχει γίνει στις τακτικές και τις κινήσεις της A.I.

Αυτό όμως δεν σημαίνει γενικά ότι οι αμυντικοί απλά κοιτάνε, αλλά περισσότερο χρειάζεται να πάρουν την σωστή απόφαση τη κατάλληλη στιγμή, ώστε να ανακόψουν την επίθεση των αντιπάλων. Μάλιστα και οι τερματοφύλακες έχουν καθοριστική συμμετοχή στο παιχνίδι, αν και μερικά animations τους στο demo δεν μοιάζουν και τόσο ρεαλιστικά.

Από εκεί και πέρα, η συνεργασία με τον Andres Iniesta έχει φέρει έναν απολαυστικό νέο μηχανισμό στο παιχνίδι, που αφορά τον έλεγχο της μπάλας. Αυτός γίνεται πιο φυσικός από ποτέ και χρησιμοποιώντας τον σωστά μπορείτε να προστατέψετε την μπάλα όσο περιμένετε τους υπόλοιπους παίχτες της ομάδας σας να προωθηθούν.

Εκπληκτική νέα κάμερα αλλά με ένα μειονέκτημα

Η νέα κάμερα που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι είναι εξαιρετική, αφού με την χρήση της ευρυγώνιας λήψης μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε ολόκληρο το κομμάτι του γηπέδου στο οποίο βρίσκεται ολόκληρη η δράση χωρίς περιορισμούς, ώστε να κάνετε την πάσα που εσείς πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη για την κάθε φάση.

Θα σας πάρει λίγο χρόνο να την συνηθίσετε, αλλά μόλις το κάνετε, θα μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε και κατάλληλα.

Αυτό όμως που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι στις περιπτώσεις ξαφνικών αντεπιθέσεων, η κάμερα έχει μια μικρή καθυστέρηση, τόση ώστε να μην μπορείτε να δείτε τους παίχτες σας που τρέχουν μπροστά. Είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να διορθωθεί στην τελική έκδοση, γιατί  η νέα αυτή κάμερα, είναι πολύ χρήσιμη σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού.

Γραφικά – Ήχος

Στο demo του παιχνιδιού δεν υπήρχε περιγραφή, όμως η ατμόσφαιρα του γηπέδου ήταν αρκετά ικανοποιητική το ίδιο και τα μουσικά κομμάτια των menus.

pes 2020

Μιλώντας για τα menus αυτά φέτος έχουν επανασχεδιαστεί και δείχνουν καλύτερα από ποτέ.

Όσο για τα in-game γραφικά αυτά παραμένουν στα υψηλά επίπεδα της σειράς, και ειδικά για τις πλήρως αδειοδοτημένες ομάδες του παιχνιδιού, οι παίχτες είναι ρεαλιστικές αποτυπώσεις των πραγματικών παιχτών.

Συμπέρασμα

Τα πρώτα δείγματα του eFootball PES 2020 είναι ιδιαίτερα θετικά τόσο σε θέμα gameplay όσο και στα γραφικά.

Προσφέρει μια πολύ διασκεδαστική και χορταστική εμπειρία ποδοσφαίρου, όμως σίγουρα περισσότερα συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε με την τελική έκδοση του παιχνιδιού που αναμένεται στις 10 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ο επικεφαλής του τμήματος παιχνιδιών της Microsoft είπε ότι το Xbox θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να είναι μια παγκόσμια επιχείρηση, εάν η εταιρεία δεν...

News

Οι πωλήσεις της κυκλοφορίας του God of War Ragnarok στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερες από αυτές των Elden Ring, Modern Warfare 2 και Pokemon...

News

Το Warzone 2 κυκλοφόρησε την Τετάρτη με μια σειρά από νέες δυνατότητες, αλλά είναι η προσθήκη του proximity chat που φαίνεται να έχει γίνει...

News

Η Volition θα γίνει σύντομα μέρος της Gearbox μετά από μια απογοητευτική υποδοχή για το reboot του Saints Row, ανακοίνωσε η Embracer Group. Σε...

News

Μια νέα συνεργασία από τη Sony και τη Honda θα μπορούσε να δει τις δύο εταιρείες να κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ενσωματωμένα PS5. Οι...

News

Ο επικεφαλής παιχνιδιών της Microsoft δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στη δέσμευση έναντι της Sony και των ρυθμιστικών αρχών ότι το Call of Duty θα...

News

Ο σκηνοθέτης του God of War Ragnarök είπε ότι θα ήθελε να δουλέψει σε ένα παιχνίδι Castlevania, εάν η Konami είναι πρόθυμη να αναθέσει...