Ο πωλητής cheats του Destiny 2, AimJunkies, τον οποίο μήνυσε η Bungie πέρυσι, τώρα ασκεί αγωγή αφού ισχυρίστηκε ότι το στούντιο είχε παράνομη πρόσβαση σε έναν από τους υπολογιστές του.
Η Bungie υπέβαλε καταγγελία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σιάτλ πέρυσι, κατηγορώντας την AimJunkies και την Phoenix Digital (η οποία φέρεται να δημιούργησε το λογισμικό cheating) για, μεταξύ άλλων, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων.
Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το έτος, ένας αμερικανός δικαστής τάχθηκε εν μέρει με τον AimJunkies, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η αρχική καταγγελία δεν παρείχε επαρκή στοιχεία ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει οποιαδήποτε πνευματικά δικαιώματα.
Τώρα, όπως αναφέρθηκε από το TorrentFreak, ο AimJunkies αντεπιτίθεται την Bungie, υποστηρίζοντας ότι ο προγραμματιστής του Destiny είχε παράνομη πρόσβαση στον υπολογιστή του με την ελπίδα να βρει αποδεικτικά στοιχεία για τη δική της αγωγή εναντίον της εταιρείας.
Ο AimJunkies ισχυρίζεται ότι η Bungie παραβίασε τον Νόμο για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή (DMCA) παρακάμπτοντας τα τεχνολογικά μέτρα προστασίας του λογισμικού απάτης της.
Το TorrentFreak σημειώνει επίσης ότι ενώ η Bungie διατηρεί πλέον το δικαίωμα πρόσβασης στους υπολογιστές των παικτών για σκοπούς κατά του cheating, η παλαιότερη Συμφωνία Άδειας Χρήσης Περιορισμένου Λογισμικού (LSLA) που υπογράφηκε τον Μάιο το 2019 —και αυτή που παρουσιάστηκε από την Bungie ως αποδεικτικό στοιχείο— δεν της επέτρεπε να να το κάνει.
«Η LSLA (Limited Software License Agreement) που ισχύει ανά πάσα στιγμή δεν παρέχει στην Bungie, Inc. εξουσιοδότηση για κρυφή πρόσβαση σε αρχεία στον προσωπικό υπολογιστή του κ. May ή/και λήψη πληροφοριών από αυτά τα αρχεία χωρίς την άμεση γνώση και ρητή εξουσιοδότηση του», αναφέρεται στην αγωγή.
Υποστηρίζεται επίσης ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, η Bungie είχε πρόσβαση στον υπολογιστή του May κατά παράβαση του νόμου περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως πειρατεία.
Ο AimJunkies ισχυρίζεται επίσης ότι η Bungie παραβίασε τους όρους παροχής υπηρεσιών του λογισμικού cheating της Phoenix Digital, αποκτώντας άδεια με το ψευδώνυμο «Martin Zeniu» και στη συνέχεια αναστρέφοντας μηχανικά το πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει στοιχεία.
