Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

Far Cry 6 Review

far cry 6

Ο/η Dani Rojas είναι πρώην αξιωματικός με μεγάλη ικανότητα σε όλα τα όπλα και τα οχήματα και ένας φυσικός μεν αλλά απρόθυμος ηγέτης δε. Το Far Cry 6 συνεχίζει την πρόσφατη παράδοση της σειράς, που στοχεύει στην δημιουργία πληθωρικών και δυναμικών χαρακτήρων και πάμε να δούμε τι έχει να σας προσφέρει..

Χάος και εκρήξεις στην τεράστια Yara

Οι developers της Ubisoft θέλουν να σας κάνουν να νιώθετε δυνατοί οπότε έχουν δώσει έμφαση στο χάος στις εκρήξεις και στις μάχες.

Πλέον ο ανοιχτός κόσμος φαίνεται πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Το μέρος που διαδραματίζεται το παιχνίδι ,η Yara, είναι τεράστια και όμορφη και η εξερεύνηση της στην αρχή είναι τρομακτική και εντυπωσιακή. Όμως  όταν προχωρήσετε το παιχνίδι σιγά σιγά θα καταλάβετε ότι είναι ίδια με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Πηγαίνετε σε checkpoints , σώζετε ομήρους ,και μαζεύετε αντικείμενα. Δεν διαφέρει δηλαδή πολύ απ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από την σειρά, σε μια αλληλουχία καταστάσεων, που μάλλον καταντά επαναλαμβανόμενη. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας αυτό μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό.

Πολλοί παίκτες περιμέναν την ελευθερία που τους έδινε ο τεράστιος χάρτης του παιχνιδιού και μέχρι ένα σημείο, αυτός δεν απογοήτευσε.

Ο Anton Castillo

Ο κακός του Far Cry 6 και προφανώς μεγάλος ανταγωνιστής σας στο παιχνίδι, λέγεται Anton Castillo και τον υποδύεται ο Giancarlo Esposito. Δυστυχώς όμως χρησιμοποιείται λίγο, μένει μακριά από την δράση και δεν γνωρίζουμε πολλά για τον τρόπο που απέκτησε την φήμη του. Συνήθως τον δείχνει να μιλάει στον ευαίσθητο μικρότερο γιο του, Diego , μια σχέση όχι τόσο ζωτικής σημασίας όσο ήταν αναμενόμενη.

Οι υπόλοιποι NPCs που δεν έχουν σχέση με την κεντρική ιστορία φαίνονται καλύτεροι. Είναι λίγο εκκεντρικοί, περισσότερο ασεβείς και συχνά επιθετικοί. Γενικά οι ανεξάρτητες αποστολές του φαίνεται να είναι πιο διασκεδαστικές από αυτές τις ιστορίας καθώς διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους.

far cry 6 review

Η μάχη, τα όπλα και το co-op

Στο Far Cry 6 δεν υπάρχει skill tree. Αντίθετα θα βάζετε ρούχα και εξοπλισμό που θα αναβαθμίζουν συγκεκριμένες ικανότητες σας.

Η πιο χρήσιμη από αυτές τις ικανότητες είναι να αλλάζει ο παίκτης όπλο στον αέρα. Καθώς ο παίκτης θα αποκτά μεγάλο αριθμό όπλων κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αυτή η ικανότητα θα είναι πολύ σημαντική. Το κέντρο των μαχών είναι τα supremos ένα είδος επιθέσεων που θα παίρνει πολύ ώρα να φορτώσει αλλά όταν είναι έτοιμο θα είναι ένα πολύ χρήσιμο όπλο για τους παίκτες. Το αρχικό  σας supremo θα είναι η εκτόξευση πυραύλων που μπορούν να διαλύσουν ένα τανκ ή ένα ελικόπτερο με μία επίθεση αλλά καθώς προχωράτε θα ξεκλειδώνετε και άλλα supremos.

Γνωρίζοντας ότι ο/η Dani είναι μέλος ενός υπόγειου κινήματος ο εξοπλισμός σας βασίζεται στα καθημερινά υλικά που βρίσκονται διάσπαρτα στην Yara. Για αυτό, η εμπειρία σας στην βελτίωση των όπλων βασίζεται στα customization mechanics του παιχνιδιού. Μπορείτε να μαζέψετε λεφτά για να αγοράσετε όπλα αλλά μαζεύοντας υλικά μπορείτε να ξεκλειδώσετε μέρη που βελτιώνουν / αλλάζουν τα όπλα σας. Και υπάρχουν πολλές επιλογές για να πειραματιστείτε.

Τέλος στο παιχνίδι δεν υπάρχει multiplayer και map editor κάτι, υπάρχει όμως  το cooperative mode στο οποίο με έναν φίλο σας θα μπορείτε να κάνετε 8 αποστολές που ονομάζονται Special Operations και λαμβάνουν μέρος σε μικρότερα κομμάτια του χάρτη.

Γραφικά – Ήχος

Το Far Cry 6 προσφέρει υπέροχα, καταπράσινα περιβάλλοντα και εκπληκτικές τοποθεσίες που τραβούν το μάτι και σας προσκαλούν να τις επισκεφθείτε.

Το voice acting του παιχνιδιού είναι ( όπως πάντα) πολύ υψηλής ποιότητας και σε συνδυασμό με το υπέροχο soundtrack συνοδεύουν το ταξίδι σας στο έθνος της Yara.

far cry 6 review

Συμπέρασμα

Το Far Cry 6 είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι δράσης ανοιχτού κόσμου από τις πρώτες στιγμές μέχρι την τελική αναμέτρηση. Η κύρια ιστορία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, με τις αποστολές πάντως να ακολουθούν την ίδια φόρμουλα με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Αν ψάχνετε ένα δυνατό sequel που θα ταράξει τα νερά και θα έχει επαναστατικό gameplay τότε ίσως να απογοητευτείτε. Αν όμως προτιμάτε το κλασσικό στυλ παιχνιδιού που προσφέρει το Far Cry καθώς και να εξερευνείτε και ανατινάσσετε πράγματα τότε το Far Cry 6 σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει!

*Για το review μας παραχωρήθηκε review code από τη CD Media που κάνει και τη διανομή του παιχνιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Ubisoft αυτή τη στιγμή αναπτύσσει το Far Cry 7 και ένα αυτόνομο multiplayer παιχνίδι Far Cry. Αυτό σύμφωνα με αναφορές από το Kotaku...

News

Τα παιχνίδια PlayStation Plus Essential του Φεβρουαρίου 2023 αποκαλύφθηκαν πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Ο χρήστης του Dealabs, ο billbil-kun, ο οποίος διαρρέει με...

News

Η 2K ανακοίνωσε ότι το WWE 2K23 θα κυκλοφορήσει για κονσόλες και PC στις 17 Μαρτίου, με όσους αγοράσουν premium εκδόσεις να αποκτούν πρόσβαση...

News

Το Studio Gobo ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Guerrilla Games για να δουλέψει ως συν-προγραμματιστής στο franchise Horizon της Sony. Το στούντιο με έδρα...

News

Η Electronic Arts καθυστέρησε την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Survivor λίγο περισσότερο από ένα μήνα έως τις 28 Απριλίου. Σε μια δήλωση που...

News

Το Forza Motorsport θα είναι “το πιο προηγμένο τεχνικά παιχνίδι αγώνων που έχει γίνει ποτέ“, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης Turn 10 Studios. Η...

News

Η Warner Bros. Games δημοσίευσε το επίσημο launch trailer του Hogwarts Legacy, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, το Hogwarts...