Connect with us

Τι ψάχνεις;

Previews

FIFA 20 Preview

fifa 20

Περίπου δέκα μέρες απομένουν για την κυκλοφορία του FIFA 20 και όπως κάθε χρόνο, η EA κυκλοφόρησε το demo του παιχνιδιού για να μας δώσει μια πρώτη εικόνα για το τι να περιμένουμε από το τελικό παιχνίδι.

Σε αυτό έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε φιλικά παιχνίδια μεταξύ ομάδων, αλλά και ένα ματς από το νέο mode του παιχνιδιού, του VOLTA.

Ας δούμε αναλυτικά:

Gameplay

Μεγάλες αλλαγές υπάρχουν στο gameplay του παιχνιδιού σε σχέση με το περσινό. Αρχικά η άμυνα της AI έχει αναβαθμιστεί.

Πλέον οι αμυντικοί μπορούν να καλύπτουν τους παίκτες και τα κενά της άμυνας δίνοντας λιγότερες επιλογές για πάσα στους επιθετικούς. Επιπλέον το controlled tackling είναι πολύ αποτελεσματικό και δείχνει ότι θα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που θα κρίνουν την έκβαση των αποτελεσμάτων.

Μεγάλη αλλαγή βλέπουμε και στους τερματοφύλακες, η ικανότητα των οποίων επιστρέφει σε “φυσιολογικά” επίπεδα. Πλέον μπορούν να δέχονται γκολ πιο εύκολα ενώ και οι έξοδοι τους δεν είναι πάντα καλές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν οι “υπεράνθρωπες” επεμβάσεις στα τετ α τετ και οι πάντα σωστές έξοδοι που κάνουν. Έτσι η ικανότητα του παίχτη που κάθεται κάτω από δοκάρια της ομάδας σας έχει σημασία, αφού καθορίζει το πόσο αποτελεσματικός αυτός θα είναι.

Στην επίθεση οι πάσες είναι πιο ακριβείς. Με αυτή την βελτίωση οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν πιο εύκολα το ποδόσφαιρο κατοχής που έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Επίσης το strife dribbling φαίνεται να είναι και αυτό ένα χρήσιμο εργαλείο σε όσους αρέσει να παίζουν από τα άκρα. Για το ωραίο παιχνίδι οι παίκτες θα επιβραδεύονται με γκολ χάρη στο composed finishing όπου έχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουν σε τετ α τετ.

Όμως υπάρχει ακόμα η εντύπωση ότι μερικές φορές ο παίκτης δεν…”στρίβει”.

VOLTA Mode

Το VOLTA Mode προσπαθεί να αναβιώσει την εμπειρία του FIFA Street, μια εμπειρία δηλαδή ποδοσφαίρου αλάνας.

Τα κόλπα και οι περίτεχνες τρίπλες είναι ο πυρήνας του gameplay και η απλότητα με την οποία εκτελούνται αυτά, είναι απολαυστική και χορταστική στο μάτι.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές από το συγκεκριμένο mode, για αυτό που θέλει να κάνει.

Γραφικά – Ήχος

Το γνωστό στυλ του FIFA, με την υψηλή ποιότητα γραφικών και ήχου.

Για ακόμα μια χρονιά η EA έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τα πρόσωπα και τα σώματα των παικτών ενώ έχει βελτιώσει και τις αντιδράσεις των οπαδών.

Συμπέρασμα

Η EA με το φετινό τίτλο της σειράς FIFA αποφάσισε να δουλέψει σε διορθώσεις που αφορούν το gameplay του παιχνιδιού, διατηρώντας τους μηχανισμούς που δούλευαν σωστά, και προσπαθώντας να αλλάξει αυτά που η κοινότητα και η ίδια η εταιρία θεωρούσαν ότι ήταν λάθος.

Το demo έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο, αν και πρέπει να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας για δυο λόγους: ο πρώτος είναι ότι το demo είναι μια πρώιμη έκδοση και ο δεύτερος ότι είναι offline, και συνήθως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του offline και το online gameplay, με το δεύτερο να είναι αρκετά πιο γρήγορο.

Περισσότερα συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε μετά την κυκλοφορία του στις 27 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Sony αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει τρία νέα χρώματα για το DualSense και τα καλύμματα του PS5, αυτή τη φορά με “λείο μεταλλικό φινίρισμα”....

Νεα

Η έκδοση για Nintendo Switch του Mortal Kombat 1 δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους θαυμαστές και κριτικούς πριν από την κυκλοφορία της. Το παιχνίδι...

Νεα

Η Microsoft στοχεύει σε ένα παράθυρο κυκλοφορίας το 2028 για την επόμενη κονσόλα Xbox. Αν και τα σχέδιά της μπορεί να έχουν αλλάξει, το...

Νεα

Το One Piece του Netflix έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας streaming, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για όλη την...