Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Final Fantasy XVI Review

Final Fantasy XVI Review

Ξεκινώντας από το πιο σημαντικό κομμάτι που αφορά το Final Fantasy XVI, το παιχνίδι είναι μια “επανεφεύρεση” ολόκληρης της σειράς. Απομακρύνεται από την παραδοσιακή turn based μάχη, γίνεται πιο γρήγορο, πιο έντονο, πιο σκοτεινό και περισσότερο βίαιο, υιοθετώντας στοιχεία από action και role playing games.

Η κληρονομιά των κρυστάλλων 

«Η κληρονομιά των κρυστάλλων έχει διαμορφώσει την ιστορία μας για αρκετό καιρό», αναφέρει το tagline του FFXVI. Είναι ένα θέμα το οποίο θα δείτε να συζητιέται γύρω σας σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Εμπνευσμένο από τη μεσαιωνική Ευρώπη, η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινά ως μια ιστορία εκδίκησης και αντίδρασης απέναντι στην σκλαβιά.

Στη Valisthea, όσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαγεία, υποδουλώνονται, ανταλλάσσονται και πωλούνται σε όποιον και όπου χρειάζονται. Έτσι ο Clive Rosfield και η συμμορία των παρανόμων του, που περιλαμβάνει τον Cid, την Jill και πολλούς άλλους αναλαμβάνουν τον ρόλο των επαναστατών. Με περισσότερους από έναν τρόπους, ξεκίνησαν να ανατρέψουν τους πυλώνες της Βαλισταϊκής κοινωνίας προσπαθώντας να αναδιαμορφώσουν τη ζωή στην ήπειρο.

Η γραφή του δείχνει συχνά την κατανόηση της περίπλοκης δυναμικής που συνοδεύει την επικράτεια και λάμπει ενδυναμώνοντας χαρακτήρες, αφήνοντάς αυτούς και τις εμπειρίες τους να είναι το επίκεντρο σε αιχμηρές σκηνές και διαλόγους. Όσο αποτρόπαιες κι αν είναι οι πιο σκοτεινές στιγμές, είναι επίσης καθοριστικές για την κατανόηση του εχθρικού κόσμου στον οποίο υπάρχει κάθε χαρακτήρας.

Final Fantasy XVI Review

Στοιχεία RPG και εντυπωσιακές μάχες

Το FFXVI διατηρεί κάποιες χαλαρές αρχές σχεδιασμού ενός RPG, με skill trees, levels, αναβαθμίσιμο εξοπλισμό και στατιστικά που δημιουργούν μια αίσθηση προόδου. Αλλά όταν είστε σε μάχη, ο χειρισμός των τεχνικών δυνατοτήτων του Clive και των Eikon δυνάμεων του είναι αυτά που θα κερδίσουν ή όχι μια μάχη.

Μπορείτε να εξοπλίσετε τρία Eikons και να τα αλλάξετε εν κινήσει στη μάχη — το καθένα έχει δύο δυνάμεις κατά το cooldown και μια μοναδική κίνηση που μπορείτε να εκτελέσετε ανά πάσα στιγμή. Είναι αυτές οι δυνάμεις όπου οι μηχανισμοί RPG του FFXVI μπαίνουν στο παιχνίδι. Καθώς ο Clive αποκτά τις δυνάμεις περισσότερων Eikons σε όλη την ιστορία, αποκτάτε πρόσβαση σε νέες ικανότητες, επιτρέποντάς σας να επεξεργαστείτε ξανά το build σας, ώστε να το κάνετε πιο αποτελεσματικό. Και επειδή όλες αυτές οι ικανότητες έχουν διαφορετικές ιδιότητες, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τους συνδυασμούς τους.

Διαβάστε επίσης:  Mortal Kombat 1 Review

Εκεί που το σύστημα μάχης του Final Fantasy XVI πραγματικά λάμπει είναι τα εξαιρετικά σχεδιασμένα boss fights που αναδεικνύουν τα καλύτερα στοιχεία της δράσης. Η πιο συνήθης στρατηγική είναι να προσπαθήσετε να κατεβάσετε το stagger meter και, στη συνέχεια, να τους χτυπήσετε με ό,τι έχετε, σχεδιάζοντας προσεκτικά τη σειρά επίθεσης για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το damage multiplier. Όμως αυτές οι μάχες προκαλούν επίσης τις δεξιότητές σας στην αποφυγή, την τοποθέτηση, την ανάγνωση των εισερχόμενων επιθέσεων και την αντίδραση με ακρίβεια και ταχύτητα σε όσα συμβαίνουν στην οθόνη σας κάθε στιγμή.

Γραφικά – Ήχος

Το γραφικά του FFXVI είναι στα περισσότερα σημεία του υπέροχα. Όταν τα οπτικά κομμάτια, όπως το UI, τα περιβάλλοντα και τα εντυπωσιακά εφέ μάχης, συνδυάζονται, ολόκληρη η οπτική παρουσίαση λάμπει. Αν και υπάρχουν τομείς όπως τα μοντέλα των NPCs, ειδικά αυτά των μη βασικών χαρακτήρων, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη συνολική οπτική ποιότητα.

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τη σειρά σίγουρα ξέρουν ότι περιμένουν ένα εντυπωσιακό soundtrack. Αλλά η μουσική του FFXVI από τον συνθέτη Masayoshi Soken ξεπερνά σχεδόν κάθε άλλο στοιχείο του παιχνιδιού. Το soundtrack περιλαμβάνει από απαλές μελωδίες μέχρι και επική μουσική που συνοδεύει τις μάχες και τις κάνει αξέχαστες.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το FFXVI είναι πολύ διαφορετικό από τους προκατόχους του, αλλά από πολλές απόψεις, ταυτόχρονα και πολύ οικείο. Προσφέρει μια δυνατή και επική εμπειρία για παλιούς παίχτες της σειράς αλλά και νεοεισερχόμενους και το κάνει με έναν τρόπο που κανένα άλλο παιχνίδι της σειράς δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Recommended

 

 

 

 

 

 

* Για το review μας παραχωρήθηκε αντίτυπο του παιχνιδιού από την CD Media που κάνει την διανομή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Sony αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει τρία νέα χρώματα για το DualSense και τα καλύμματα του PS5, αυτή τη φορά με “λείο μεταλλικό φινίρισμα”....

Νεα

Η έκδοση για Nintendo Switch του Mortal Kombat 1 δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους θαυμαστές και κριτικούς πριν από την κυκλοφορία της. Το παιχνίδι...

Νεα

Η Microsoft στοχεύει σε ένα παράθυρο κυκλοφορίας το 2028 για την επόμενη κονσόλα Xbox. Αν και τα σχέδιά της μπορεί να έχουν αλλάξει, το...

Νεα

Η Warner Bros. Pictures αναμένεται να διεκδικήσει στην κατηγορία καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου στα βραβεία Όσκαρ την ερμηνεία του Ryan Gosling ως Ken στην...