Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

Halo Infinite Review

Η τελευταία περιπέτεια του Master Chief ξεκινά με την ήττα του στα χέρια ενός Brute πολέμαρχου και την καταστροφή του UNSC Infinity.

Είναι μια επαναφορά των προσδοκιών για το πού πήγαινε η ιστορία μετά το τελευταίο παιχνίδι και μια εικονική κατάρρευση του περίπλοκου φανταστικού πλαισίου που καθόρισαν τα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Master Chief ξυπνά έξι μήνες αργότερα, με έναν νέο, πιο αφελή σύντροφο AI στο πλευρό του, και εργάζεται κάνοντας αυτό που κάνει καλύτερα : αψηφώντας τις πιθανότητες για να πετύχει τον στόχο του.

halo infinite review

Τα κενά της ιστορίας

Η ιστορία που προκύπτει είναι σχετικά απλή, καθώς ξετυλίγει το μυστήριο του τι συνέβη κατά τη διάρκεια της απουσίας του, αλλά η αφήγηση είναι χρωματισμένη με προεκτάσεις που αφορούν την απουσία της Cortana και τα ξεχασμένα μυστικά του Halo. Ενώ ορισμένες ερωτήσεις παίρνουν απαντήσεις, το Infinite απολαμβάνει να δημιουργεί απορίες και εκπλήξεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα εκπληκτικό σκηνικό, με υπέροχες φοτουριστικές τοποθεσίες και επιβλητικούς εσωτερικούς χώρους που μοιάζουν με καθεδρικούς ναούς.

Επιστροφή στο μέλλον

Το Halo Infinite περπατά σε μια στενή γραμμή μεταξύ παλιού και νέου, προσπαθώντας να συνδυάσει παραδοσιακά κομμάτια προηγούμενων τίτλων, με καινοτομίες στη σειρά και το κάνει με μεγάλη επιτυχία τελικά.

Η γνωστή αίσθηση gameplay παραμένει ώστε να μπορείς να αντιληφθείς αμέσως την βαρύτητα και την ικανότητα ενός επίλεκτου στρατιώτη, ενώ ταυτόχρονα, το νέο παιχνίδι της 343 Industries διαγράφει τη δική του πορεία. Εξοπλισμός όπως το απίστευτα ικανοποιητικό grappleshot, στοιχεία ανοιχτού κόσμου που δίνουν αυξημένες ευκαιρίες για εξερεύνηση και προκαλούν τους παίκτες να σκεφτούν δημιουργικά, λειτουργούν αρμονικά σε έναν ιδανικό συνδυασμό παλιού και νέου.

Η μάχη κρατά τον παίχτη απασχολημένο και κάθε νέο όπλο φέρνει κάτι νέο από άποψη αίσθησης και στρατηγικής, ειδικά απέναντι σε εχθρούς που αποτελούν μόνιμα μια πρόκληση, αφού βρίσκουν απαντήσεις στις προκλήσεις που τους θέτετε.

halo infinite review

Multiplayer με ελλείψεις

Το multiplayer του Halo Infinite προσφέρεται και δωρεάν και σε επίπεδο gameplay δικαιολογεί ένα παρόμοιο επίπεδο ενθουσιασμού με το campaign.

Αν πρέπει να βρούμε αρνητικά, αυτά είναι το αργό σύστημα προόδου, η προσπάθεια για microtransactions, και η περιορισμένη προσαρμογή των χαρακτήρων. Οι εταιρείες του έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν σε διορθώσεις, κάτι αναγκαίο, ειδικά για κάποια κομμάτια που αφορούν την ισορροπία της δύναμης των όπλων και των χειροβομβίδων. Ήδη οι πρώτες αλλαγές έχουν γίνει και αναμένονται και άλλες.

Γραφικά – Ήχος

Το Halo Infinite είναι ίσως από τα πρώτα πραγματικά next-gen παιχνίδια με εκπληκτικά περιβάλλοντα, εντυπωσιακά εφέ και μια αισθητική που εντυπωσιάζει τον παίχτη σε κάθε στιγμή.

Φυσικά, η μουσική είναι όσο επική χρειάζεται για μια τέτοια εμπειρία, ενώ και τα voice overs προσθέτουν την απαραίτητη ανθρώπινη πινελιά, σε έναν κατά τ άλλα σκληρό κόσμο.

Αξίζει να το αγοράσω;

Είτε θέλετε μια μεγάλη, μυστηριώδη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας είτε μια ευκαιρία να ασχοληθείτε με κάποιο έντονο PvP, το Halo Infinite καλύπτει κάθε σας ανάγκη και βάζει τον εαυτό του, αλλά και ολόκληρη τη σειρά σε νέα επίπεδα ποιότητας.

Essential

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ο επικεφαλής του τμήματος παιχνιδιών της Microsoft είπε ότι το Xbox θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να είναι μια παγκόσμια επιχείρηση, εάν η εταιρεία δεν...

News

Οι πωλήσεις της κυκλοφορίας του God of War Ragnarok στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερες από αυτές των Elden Ring, Modern Warfare 2 και Pokemon...

News

Το Warzone 2 κυκλοφόρησε την Τετάρτη με μια σειρά από νέες δυνατότητες, αλλά είναι η προσθήκη του proximity chat που φαίνεται να έχει γίνει...

News

Η Volition θα γίνει σύντομα μέρος της Gearbox μετά από μια απογοητευτική υποδοχή για το reboot του Saints Row, ανακοίνωσε η Embracer Group. Σε...

News

Μια νέα συνεργασία από τη Sony και τη Honda θα μπορούσε να δει τις δύο εταιρείες να κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ενσωματωμένα PS5. Οι...

News

Ο επικεφαλής παιχνιδιών της Microsoft δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στη δέσμευση έναντι της Sony και των ρυθμιστικών αρχών ότι το Call of Duty θα...

News

Ο σκηνοθέτης του God of War Ragnarök είπε ότι θα ήθελε να δουλέψει σε ένα παιχνίδι Castlevania, εάν η Konami είναι πρόθυμη να αναθέσει...