Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

Hitman 3 Review

hitman 3 cover
Release Date
20 Ιανουάριος 2021
Πλατφορμες
PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia
Δημιουργος (Εκδοτης)
IO Interactive
Διανομη
CD MEDIA

Εκεί που εμφανίζεται ο Agent 47 το σίγουρο είναι ότι κάποιος θα πεθάνει. Η σύγχρονη τριλογία της IO Interactive φτάνει στο τέλος της με το Hitman 3, που μας μεταφέρει σε ξεχωριστές τοποθεσίες, σε ένα ακόμα παιχνίδι της σειράς που οι αποστολές του ζητούν από το παίχτη παραπάνω από το να τραβήξει απλώς την σκανδάλη.

Παραπάνω από ένας δρόμοι

Βασική αρχή του Hitman ήταν πάντα να ρίξει τους παίκτες σε άγνωστες τοποθεσίες, να τους δώσει έναν στόχο και να τους αφήσει να σχεδιάσουν την εκτέλεσή του. Ο σχεδιασμός των περιοχών αλλά και τα παρεχόμενα gadgets στον παίχτη του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει διαφορετικές στρατηγικές για να πετύχει τον σκοπό του. Τόσες πολλές που το παιχνίδι έχει πολύ υψηλό βαθμό replayability, αφού μπορεί ο στόχος και η τοποθεσία να είναι τα ίδια, αλλά η εκτέλεση μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά.

Εδώ, το Hitman 3 πατάει σε αυτές τις βάσεις, αλλά ταυτόχρονα εισάγει και νέα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας κάμερας , αλλά και των νέων σύντομων διαδρομών που αν τις βρείτε μια φορά τις κρατάτε για κάθε φορά που παίζετε την συγκεκριμένη αποστολή. Αυτές οι νέες σύντομες διαδρομές (ή παρακάμψεις αν προτιμάτε) δίνουν νέα τροπή στο παιχνίδι σας, αφού μπορείτε να γλιτώσετε από πολλές καταστάσεις και να φτάσετε πιο γρήγορα στο θύμα σας. Φυσικά η διαδικασία για να τις βρείτε δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις απλή, ούτε εύκολη, αλλά η ανταμοιβή σας είναι πολύ καλή για να τις αγνοήσετε.

hitman 3 review

Μαζεύοντας τα στοιχεία

Παραμένοντας στο κομμάτι των αποστολών, το Hitman 3 αποδεικνύει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για περισσότερη ποικιλία για το πως μπορείτε να προσεγγίσετε μια αποστολή και να σκοτώσετε τον στόχο σας. Στο νέο παιχνίδι μπορείτε ακόμα και να μπείτε στον ασυνήθιστο ρόλο του detective για την εξυχνίαση μιας μυστηριώδους δολοφονίας. Φυσικά ακόμα και αυτό, είναι κομμάτι της διαδικασίας για να καταστρώσετε το δικό σας απόλυτο σχέδιο δολοφονίας.

hitman 3 review

Όσοι είστε βετεράνοι της σειράς γνωρίζετε τον σημαντικό ρόλο των πληροφοριών και το πόσο κρίσιμα είναι τα στοιχεία για να οργανώσετε το σχέδιο σας. Ακόμα όμως και να μην έχετε αρκετές πληροφορίες μπορείτε να “κρυφακούσετε” το τι λένε οι άλλοι χαρακτήρες καθώς υποδύεστε κάποιον άλλον. Η υπομονή είναι αρετή στο Hitman 3 (όπως και σε κάθε άλλο Hitman) και όσο πιο προετοιμασμένοι είστε τόσο μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας θα έχετε στην αποστολή σας.

Η ίδια Hitman αίσθηση

Όσοι έχετε παίξει τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της τριλογίας στο Hitman 3 θα νιώσετε κατευθείαν σαν στο σπίτι σας. Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στο gameplay, αφού η IO θεωρεί (και δίκαια) ότι αν κάτι λειτουργεί δεν υπάρχει κανένας λόγος για να το αλλάξεις.

Πάντως, ακόμα και αν δεν έχετε παίξει προηγουμένως κανένα παιχνίδι της σειράς μπορείτε να παίξετε κατευθείαν το Hitman 3 όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: μεγάλο μέρος του συναισθηματικού και αφηγηματικού βάρους του παιχνιδιού εξαρτάται από το ότι έχετε βιώσει στα προηγούμενα παιχνίδια.

hitman 3 review 3

Γραφικά – Ήχος

Με τα απαραίτητα upgrades στο κομμάτι των γραφικών το Hitman 3 δεν ξεχωρίζει μόνο για τα λεπτομερή τοπία και τους εσωτερικούς του χώρους, αλλά κυρίως για αυτή την καθαρότητα που σου επιτρέπει να ξεχωρίσεις χαρακτήρες και αντικείμενα όσο “γεμάτη” και αν είναι η οθόνη σου.

Το μινιμαλιστικό soundtrack που συνοδεύει τις αποστολές σας δεν θα σας αποσπάσει από τον στόχο σας, ενώ οι ψίθυροι την ώρα που κατασκοπεύετε και τα ηχητικά σήματα των φρουρών θα σας βοηθήσουν στο έργο σας.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Hitman 3 ολοκληρώνει μια μεγαλειώδη τριλογία Hitman, αλλά δεν μοιάζει σαν “τέλος”. Υπάρχει πληθώρα περιεχομένου που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Το παιχνίδι επιβραβεύει τον πειραματισμό των παικτών, διαθέτει λεπτομερή σχεδιασμό περιοχών που ο καθένας από αυτούς μοιάζει με ένα παζλ, του οποίου η λύση του θα σας προσφέρει ένα μοναδικό συναίσθημα ικανοποίησης.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Koch Media έχει μετονομαστεί σε Plaion, όπως ανακοινώθηκε. Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο εκδότης, ανακοινώθηκε ότι με ισχύ αμέσως, όλες οι...

News

Η Electronic Arts παρείχε μια λεπτομερή ανάλυση του Career Mode του FIFA 23. Το επίσημο blog του FIFA 23 Pitch Notes δημοσίευσε ένα άρθρο...

News

Το YouTube ανακοίνωσε «το πρώτο διαδραστικό gaming live stream», “YouTube: Game On“. Το αυτοαποκαλούμενο «μεγαλύτερο special gaming» της πλατφόρμας θα μεταδοθεί το Σάββατο 27...

News

Η Sony πιστεύει ότι το Call of Duty θα μπορούσε να εμπνεύσει τους χρήστες να στραφούν στο Xbox μετά την εξαγορά της Activision Blizzard...

News

Η Electronic Arts δήλωσε ότι τα παιχνίδια για έναν παίκτη είναι «ένα πραγματικά, πολύ σημαντικό μέρος» του συνολικού συνδυασμού προϊόντων της. Αφού φάνηκε να...

News

Το Grand Theft Auto 6 θα «θέσει δημιουργικά σημεία αναφοράς για τη σειρά», σύμφωνα με τον εκδότη Take-Two. Μιλώντας ως μέρος της οικονομικής ενημέρωσης...

News

Η 2K παρουσίασε λεπτομερώς τις πρώτες βελτιώσεις του gameplay που έρχονται στο NBA 2K23. Σχεδόν κάθε πτυχή του gameplay έχει ανανεωθεί, σε μεγάλο βαθμό...