Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

Hogwarts Legacy Review

Hogwarts Legacy

Το franchise του Harry Potter δεν είναι ένα ακόμη franchise. Είναι ένα franchise που έχει διαμορφώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίο περίμεναν το μαγικό γράμμα από το Hogwarts. Πρόκεται για ένα franchise με επιρροή σε δύο μέσα, τα βιβλία και φυσικά τον κινηματογράφο.

Στα video games, υπήρχαν κάποιες καλές κυκλοφορίες, αλλά είχαμε χρόνια ένα παιχνίδι να μας μεταφέρει στο σύμπαν του και να δημιουργήσει τόσο μεγάλο hype. Το Hogwarts Legacy από την Avalanche Software ήρθε για να το αλλάξει αυτό.

hogwarts

Η γνωστή και η άγνωστη πλευρά του Hogwarts

Πολλές γνώριμες τοποθεσίες και πρόσωπα θα βρείτε στο Hogwarts Legacy. Αλλά το ότι τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται το 1800 επέτρεψε στους δημιουργούς να σας συνδέσουν με πολλά από αυτά που ήδη γνωρίζετε ώστε να αισθανθείτε οικεία, έχοντας όμως τη δυνατότητα να αφηγηθούν μια εντελώς νέα ιστορία.

Αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός μάγου ή μιας μάγισσας ανάλογα την επιλογή σας, και φθάνετε στο Hogwarts ως μαθητές του πέμπτου έτους. Γρήγορα τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα αφού επικίνδυνοι καλικάντζαροι και μια αρχαία μορφή χαμένης μαγείας απειλούν τον κόσμο, και όχι μόνο αυτό τον μάγων.

Θα πρέπει να ισορροπήσετε ανάμεσα στα μαθήματα και όσα συμβαίνουν έξω από αυτά και να χρησιμοποιήσετε όσα μάθατε για να αντιμετωπίσετε τη μεγάλη αυτή απειλή.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι σαν μια καλογραμμένη ταινία, με εξαιρετικούς διαλόγους, μοναδική μουσική και δράση που θα σας βυθίσουν στον κόσμο του Hogwarts!

Hogwarts legacy

Η μαγεία της εξερεύνησης και ένας κόσμος γεμάτος μυστικά

Το Hogwarts είναι ένα μέρος που τα πάντα μπορούν να συμβούν, ένα πανέμορφο μέρος για να εξερευνήσεις και που έχει πολλά μυστικά για να ανακαλύψεις.

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην αποσπαστείτε από την πορεία σας προς το μάθημα. Μυστικές πόρτες και ανακαλύψεις είναι παντού, όπως και οι άφθονες σχέσεις με τους υπόλοιπους μαθητές και τους εκκεντρικούς καθηγητές.

Διαβάστε επίσης:  Mortal Kombat 1 Review

Αυτή η δυναμική εκτείνεται πέρα από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του κάστρου στον μεγάλο ανοιχτό κόσμο πέρα από το έδαφος του. Τα υπαίθρια περιβάλλοντα είναι γεμάτα με θηρία για να δαμάσεις, εχθρούς για να αντιμετωπίσεις και ευκαιρίες για να ανακαλύψεις

hogwarts legacy review

Εκπαίδευση, μάχες και ξόρκια

Το Hogwarts Legacy προσφέρει ένα πλούτο μοναδικών συστημάτων και μηχανισμών οδηγώντας σε έναν συνδυασμό εξερεύνησης, παζλ και μάχης. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των συστημάτων είναι καλά σχεδιασμένα και διασκεδαστικά, αλλά σημαίνει ότι συνεχώς θα λαμβάνετε μαθήματα για νέους μηχανισμούς παιχνιδιού, ακόμη και μετά από δεκάδες ώρες παιχνιδιού. Αυτό λειτουργεί εντός του πλαισίου της ιστορίας, αφού τελικά είστε ακόμα μαθητές.

Βέβαια από την άλλη, αυτό σημαίνει ότι θα σας πάρει πολλές ώρες ώστε να καταφέρετε να έχετε πρόσβαση στα πιο δυνατά ξόρκια. Παρόλα αυτά, καθώς προχωράτε την ιστορία, και ανεβαίνετε levels θα βρείτε τρόπους να αυξήσετε την δύναμη και την αποτελεσματικότητα του μάγου σας.

Οι μάχες είναι συναρπαστικές, γεμάτες με εντυπωσιακά εφέ και διασκεδαστικούς τρόπους για να εκμεταλλευτείτε μεμονωμένες αδυναμίες του κάθε εχθρού.  Ορισμένες φορές μάλιστα και με την βοήθεια του μαγικού φίλτρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο stealth προσέγγιση, ώστε να αποφύγετε τις μάχες.

hogwarts legacy

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Hogwarts Legacy είναι η ιδανική επιλογή για όσους θα ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία ενός μαθημετευόμενου μάγου στο Hogwarts, να περιπλανηθούν σε αυτό και τον μοναδικό κόσμο του.

Αλλά και ακόμα αν κάποιος δεν είναι φαν της σειράς Harry Potter, μπορεί να βρει στο παιχνίδι έναν κόσμο γεμάτο φαντασία, μυστικά και μυστήρια σε μια εμπειρία που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

 

 

Recommended

 

 

 

 

 

Για τις ανάγκες του review μας προσφέρθηκε Review Code από την CD Media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Sony αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει τρία νέα χρώματα για το DualSense και τα καλύμματα του PS5, αυτή τη φορά με “λείο μεταλλικό φινίρισμα”....

Νεα

Η έκδοση για Nintendo Switch του Mortal Kombat 1 δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους θαυμαστές και κριτικούς πριν από την κυκλοφορία της. Το παιχνίδι...

Νεα

Η Microsoft στοχεύει σε ένα παράθυρο κυκλοφορίας το 2028 για την επόμενη κονσόλα Xbox. Αν και τα σχέδιά της μπορεί να έχουν αλλάξει, το...

Νεα

Το One Piece του Netflix έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας streaming, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για όλη την...