Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου και η Microsoft διακόπτουν τη δικαστική διαμάχη σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για την εξαγορά της Activision

UK regulator and Microsoft pause litigation in bid to reach agreement on Activision deal

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) συμφώνησε να σταματήσει τις νομικές διαδικασίες με τη Microsoft και την Activision Blizzard με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση των εταιρειών παιχνιδιών.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την είδηση ​​ότι η Microsoft έλαβε άδεια για την εξαγορά της Activision Blizzard στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού κέρδισε τη δικαστική της μάχη με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε οποιεσδήποτε προτάσεις από τη Microsoft για την αναδιάρθρωση της συναλλαγής με τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που αναφέρονται στην Τελική μας Έκθεση», δήλωσε εκπρόσωπος της CMA.

«Για να μπορέσουν να δώσουν προτεραιότητα στις εργασίες για αυτές τις προτάσεις, η Microsoft και η Activision συμφώνησαν με την CMA ότι η αναστολή της δικαστικής διαδικασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον και όλα τα μέρη υπέβαλαν κοινή υποβολή στο Competition Appeal Tribunal για αυτό αποτέλεσμα.»

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία είχε συμφωνήσει με την CMA ότι η παύση της δίκης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει.

«Μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ, η εστίασή μας τώρα στρέφεται πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε. «Ενώ τελικά διαφωνούμε με τις ανησυχίες της CMA, εξετάζουμε πώς θα μπορούσε να τροποποιηθεί η συναλλαγή προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες με τρόπο αποδεκτό από την CMA.»

Διαβάστε επίσης:  Το Netflix ανακοίνωσε ένα showcase κινουμένων σχεδίων που περιλαμβάνει πολλές σειρές βιντεοπαιχνιδιών

Τον Απρίλιο, η CMA δήλωσε ότι εμπόδιζε την υλοποίηση της συμφωνίας των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπό της στην αναδυόμενη αγορά παιχνιδιών cloud. Ισχυρίστηκε ότι η απόφασή της θα εμπόδιζε την εξαγορά να συμβεί παγκοσμίως.

Η προσφυγή της Microsoft κατά της απόφασης της εποπτείας του ανταγωνισμού είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί σε δικαστική υπόθεση που θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου.

Από την πλευρά της, η Microsoft θέλει να προσπαθήσει να προωθήσει τη συμφωνία πριν από τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας συγχώνευσης στις 18 Ιουλίου, μετά την οποία η Activision Blizzard θα μπορούσε να αποχωρήσει με τέλος τερματισμού 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν δεν συμφωνηθεί επέκταση.

Επικαλούμενος πηγές, ο David Faber του CNBC ισχυρίστηκε ότι η Microsoft προσφέρει μια «μικρή και διακριτή» εκχώρηση στην CMA την οποία πιστεύει ότι θα αποδεχθεί.

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα προς τους επενδυτές, οι αναλυτές της Wedbush Securities Nick McKay και Michael Pachter προέβλεψαν ότι η Microsoft θα ολοκληρώσει τη συμφωνία πριν από την προθεσμία της επόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Sony αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει τρία νέα χρώματα για το DualSense και τα καλύμματα του PS5, αυτή τη φορά με “λείο μεταλλικό φινίρισμα”....

Νεα

Η έκδοση για Nintendo Switch του Mortal Kombat 1 δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους θαυμαστές και κριτικούς πριν από την κυκλοφορία της. Το παιχνίδι...

Νεα

Η Microsoft στοχεύει σε ένα παράθυρο κυκλοφορίας το 2028 για την επόμενη κονσόλα Xbox. Αν και τα σχέδιά της μπορεί να έχουν αλλάξει, το...

Νεα

Η Warner Bros. Pictures αναμένεται να διεκδικήσει στην κατηγορία καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου στα βραβεία Όσκαρ την ερμηνεία του Ryan Gosling ως Ken στην...