Connect with us

Τι ψάχνεις;


News

Η Sony πιστεύει ότι η εξαγορά του Call of Duty από το Xbox «θα μπορούσε να επηρεάσει την επιλογή της κονσόλας των χρηστών»

call of duty Vanguard

Η Sony πιστεύει ότι το Call of Duty θα μπορούσε να εμπνεύσει τους χρήστες να στραφούν στο Xbox μετά την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Αυτό σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της εταιρείας σε ερωτήσεις του ρυθμιστικού φορέα της Βραζιλίας, ο οποίος, όπως σε πολλές περιοχές, μελετά επί του παρόντος την προτεινόμενη συμφωνία για έγκριση.

Μαζί με άλλες εταιρείες όπως η Ubisoft, η Amazon και η Google, οι απαντήσεις της Sony σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά έχουν δημοσιευτεί πλήρως από την κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Η απάντηση της Sony περιγράφει κυρίως την τρέχουσα κατάσταση ανάπτυξης παιχνιδιών triple-A για τη βραζιλιάνικη ρυθμιστική αρχή. Ωστόσο, μεγάλες μερίδες υπογραμμίζουν τη σημασία που δίνει η εταιρεία PlayStation στο Call of Duty, ένα franchise που ισχυρίζεται ότι «επηρεάζει την επιλογή κονσόλας των χρηστών».

Στις απαντήσεις της στο ερωτηματολόγιο, η Sony αποκαλεί το Call of Duty «ένα ουσιαστικό παιχνίδι: ένα blockbuster, ένα παιχνίδι τύπου AAA που δεν έχει αντίπαλο».

«Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019, Η σημασία του Call of Duty για την ψυχαγωγία, γενικά, είναι απερίγραπτη», δήλωσε η εταιρεία. «Η επωνυμία ήταν η μόνη IP βιντεοπαιχνιδιών που μπήκε στο top 10 όλων των εμπορικών σημάτων ψυχαγωγίας μεταξύ των θαυμαστών, προσχωρώντας σε ισχυρές εταιρίες όπως το Star Wars, το Game of Thrones, τον Χάρι Πότερ και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.»

«Το Call of Duty είναι τόσο δημοφιλές που επηρεάζει την επιλογή της κονσόλας από τους χρήστες και η κοινότητα των πιστών χρηστών του είναι αρκετά εδραιωμένη που ακόμα κι αν ένας ανταγωνιστής είχε τον προϋπολογισμό για να αναπτύξει ένα παρόμοιο προϊόν, δεν θα μπορούσε να το ανταγωνιστεί».

Η Sony συνέχισε εξηγώντας πώς οι τεράστιοι πόροι που διαθέτει η Activision πίσω από το Call of Duty είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πιστεύει ότι η σειρά FPS είναι απίθανο να έχει ανταγωνισμό.

«Κάθε ετήσια κυκλοφορία Call of Duty χρειάζεται περίπου 3-5 χρόνια για να αναπτυχθεί. Καθώς η Activision κυκλοφορεί ένα παιχνίδι Call of Duty ετησίως, αυτό ισοδυναμεί με μια ετήσια επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων», εξήγησε.

Πρόσθεσε: «Oι παίκτες θα ήταν απίθανο να στραφούν σε εναλλακτικά παιχνίδια, καθώς θα έχαναν αυτή την εξοικείωση, αυτές τις δεξιότητες και ακόμη και τους φίλους που έκαναν παίζοντας τα παιχνίδια Call of Duty.»

«Ακόμη και σε πιο αδύναμα χρόνια όπως το 2021, το Call of Duty κατάφερε να ξεπεράσει τα περισσότερα παιχνίδια με σημαντική διαφορά. Το Call of Duty: Vanguard (2021), για παράδειγμα, θεωρήθηκε ευρέως ως πιο αδύναμο από τους τίτλους των προηγούμενων ετών, αλλά εξακολουθούσε να είναι ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2021. Με άλλα λόγια, ακόμη και σε μια κακή χρονιά, οι παίκτες παραμένουν πιστοί στο brand και συνεχίζουν να αγοράζουν το παιχνίδι.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Koch Media έχει μετονομαστεί σε Plaion, όπως ανακοινώθηκε. Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο εκδότης, ανακοινώθηκε ότι με ισχύ αμέσως, όλες οι...

News

Η Electronic Arts παρείχε μια λεπτομερή ανάλυση του Career Mode του FIFA 23. Το επίσημο blog του FIFA 23 Pitch Notes δημοσίευσε ένα άρθρο...

News

Το YouTube ανακοίνωσε «το πρώτο διαδραστικό gaming live stream», “YouTube: Game On“. Το αυτοαποκαλούμενο «μεγαλύτερο special gaming» της πλατφόρμας θα μεταδοθεί το Σάββατο 27...

News

Η Electronic Arts δήλωσε ότι τα παιχνίδια για έναν παίκτη είναι «ένα πραγματικά, πολύ σημαντικό μέρος» του συνολικού συνδυασμού προϊόντων της. Αφού φάνηκε να...

News

Το Grand Theft Auto 6 θα «θέσει δημιουργικά σημεία αναφοράς για τη σειρά», σύμφωνα με τον εκδότη Take-Two. Μιλώντας ως μέρος της οικονομικής ενημέρωσης...

News

Η 2K παρουσίασε λεπτομερώς τις πρώτες βελτιώσεις του gameplay που έρχονται στο NBA 2K23. Σχεδόν κάθε πτυχή του gameplay έχει ανανεωθεί, σε μεγάλο βαθμό...

News

Δωρεάν θα μπορείτε να παίξετε το Far Cry 6 αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε η Ubisoft. Ολόκληρο το παιχνίδι και όλα τα δωρεάν DLC...