Connect with us

Τι ψάχνεις;


Features

Η Ubisoft, τα NFT στα παιχνίδια της και οι αντιδράσεις

ubisoft-quartz

Πριν λίγες μέρες, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer στο Axios, είχε απαντήσει σε μια ερώτηση που βασιζόταν σε φήμες, ότι η Ubisoft και η EA έκαναν έρευνα και επενδύσεις προς την κατεύθυνση των NFT, των μοναδικών μη εναλλάξιμων μονάδων δεδομένων που είναι αποθηκευμένες σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν. Τα NFT είναι το νέο trend στις επενδύσεις, και σίγουρα οι κολοσσοί της βιομηχανίας του gaming δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι.

Ο Spencer πάντως σε αυτή του συνέντευξη απέρριψε την ιδέα των NFT στο gaming χαρακτηρίζοντας τα ως περισσότερο “εκμετάλλευση” παρά ως “ψυχαγωγία”.

Δεν πέρασε και πολύς χρόνος και η Ubisoft ανακοίνωσε σχέδια να προσθέσει μη ανταλλάξιμα tokens (NFT) στα παιχνίδια της, ξεκινώντας με το Ghost Recon Breakpoint, απόφαση όμως που προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των παιχτών.

Η Ubisoft εισάγει NFT στα παιχνίδια της μέσω της Ubisoft Quartz, την οποία χαρακτηρίζει ως «την πρώτη πλατφόρμα για παιχνίδια και ενεργειακώς αποδοτικά NFT σε παιχνίδια AAA».

Κυκλοφορώντας αυτή την εβδομάδα σε beta με την έκδοση για υπολογιστή του Tom Clancy’s Ghost Recon, θα επιτρέψει στους παίκτες να αποκτήσουν τα «Digits», τα οποία είναι συλλεκτικά οχήματα εντός του παιχνιδιού, όπλα και κομμάτια εξοπλισμού.

Τα Digits θα κυκλοφορήσουν ως μέρος περιορισμένων «Εκδόσεων», καθεμία από τις οποίες αποτελείται από έναν σταθερό αριθμό cosmetics.

Η Ubisoft είπε: «Τα Digits είναι ένας νέος τρόπος για να βιώσετε τα cosmetic items, συνδυάζοντας τη διασκέδαση του παιχνιδιού με στοιχεία ποιότητας AAA και τη συγκίνηση της κατοχής NFT που αντιπροσωπεύουν μοναδικά, συλλεκτικά κομμάτια από κόσμους παιχνιδιών της Ubisoft».

Κάθε Digit έχει τον δικό του σειριακό αριθμό, τον οποίο μπορούν να δουν άλλοι παίκτες στο παιχνίδι και συνοδεύεται από πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Οι παίκτες θα μπορούν να πουλούν Digits σε πλατφόρμες τρίτων εκτός του οικοσυστήματος της Ubisoft.

«Οι μακροπρόθεσμες προσπάθειές μας μάς οδήγησαν να καταλάβουμε πώς η αποκεντρωμένη προσέγγιση του blockchain θα μπορούσε να κάνει τους παίκτες πραγματικά μετόχους των παιχνιδιών μας, με τρόπο που είναι επίσης βιώσιμος για τον κλάδο μας, επαναφέροντας στα χέρια τους την αξία που παράγουν μέσω του χρόνου που ξοδεύουν. αντικείμενα που αγοράζουν ή το περιεχόμενο που δημιουργούν στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Nicolas Pouard, Αντιπρόεδρος του Strategic Innovation Lab της Ubisoft.

«Η Ubisoft Quartz είναι το πρώτο δομικό στοιχείο στο φιλόδοξο όραμά μας για την ανάπτυξη ενός αληθινού μετασύμπαντος. Και δεν μπορεί να ζωντανέψει χωρίς να ξεπεράσει τους πρώιμους περιορισμούς του blockchain για gaming, συμπεριλαμβανομένης της επεκτασιμότητας και της κατανάλωσης ενέργειας».

Η Ubisoft Quartz χρησιμοποιεί το Tezos, ένα blockchain για το οποίο ο εκδότης λέει ότι λειτουργεί χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερη ενέργεια από άλλα όπως το Ethereum.

Τα σχέδια της Ubisoft να προσθέσει μη ανταλλάξιμα tokens (NFT) στα παιχνίδια της έχουν αντιμετωπιστεί με δυσπιστία και αντίδραση αποδοκιμασίας από το κοινό.

Το τρέιλερ της ανακακοίνωσης για την πλατφόρμα Ubisoft Quartz δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι της Ubisoft Βόρειας Αμερικής στο YouTube, δεχόμενο καταιγισμό από dislikes, με πάνω από 22.000.

Μετά από μερικές ώρες, η εταιρεία έκανε “delist” το βίντεο και μένει να δούμε τι θα συμβεί…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ένα νέο παιχνίδι Mafia βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ανάπτυξη, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα το Kotaku αναφέρει ότι το studio της Hangar 13 στο...

News

Η Crytek ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του Crysis 4 καθοδηγείται πλέον από τον Mattias Engström, ο οποίος προσελήφθη από την IO Interactive. Πιο πρόσφατα,...

Features

Εάν θυμάστε την οθόνη εκκίνησης του PS2, ίσως μπορείτε να φέρετε στη μνήμα σας ότι αρκετοί πύργοι εμφανίζονταν κάτω από το κείμενο “Sony Computer...

News

Η οικογένεια Guillemot που ίδρυσε την Ubisoft φέρεται να θέλει να συνεργαστεί με μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων για να κανονίσει μια επίσημη εξαγορά της...

News

Το Apex Legends έχει φέρει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά κέρδη από την κυκλοφορία του τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με την...

News

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Electronic Arts δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στο Battlefield 2042 μακροπρόθεσμα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τριμηνιαίων κερδών του...

News

Η EA αποκάλυψε τον κατάλογο των παιχνιδιών της που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο οικονομικό έτος, καθώς ο εκδότης έχει τέσσερις μη ανακοινωμένους τίτλους που...