Connect with us

Τι ψάχνεις;

gabe newell

Νεα

Η Valve λέει ότι η μακροπρόθεσμη συμφωνία για το Call of Duty στο Steam δεν χρειάζεται, καθώς «το Xbox τηρεί πάντα τις υποσχέσεις του»

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Valve, Gabe Newell, πρόσφερε στη Microsoft μια έγκαιρη επίδειξη υποστήριξης, καθώς ο κατασκευαστής του Xbox προσπαθεί να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η CMA του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησαν πρόσφατα σε βάθος έρευνες για τη συμφωνία των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα στελέχη της Microsoft πρόκειται να συναντήσουν την πρόεδρο της FTC των ΗΠΑ Lina Khan και άλλους επιτρόπους την Τετάρτη, προκειμένου να υποστηρίξουν γιατί δεν θα έπρεπε να μπλοκαριστεί η εξαγορά.

Το μέλλον της σειράς Call of Duty ως προϊόντος πολλαπλών πλατφορμών είναι ένας από τους βασικούς τομείς που εξετάζουν οι ρυθμιστικές αρχές κατά των μονοπωλίων που εξετάζουν ενδελεχώς τη σχεδιαζόμενη εξαγορά.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει ορισμένες ανησυχίες, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Microsoft είπε ότι πρόσφερε στη Sony ένα 10ετές, νομικά εκτελεστό συμβόλαιο για να κάνει κάθε νέο παιχνίδι Call of Duty διαθέσιμο στο PlayStation την ίδια ημέρα που έρχεται στο Xbox.

Την Τετάρτη είπε ότι είχε συνάψει παρόμοια συμφωνία με τη Nintendo και πρόσφερε επίσης στη Valve, τον ιδιοκτήτη της κορυφαίας πλατφόρμας διανομής ψηφιακών παιχνιδιών για PC, Steam.

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι Call of Duty, Modern Warfare 2, είναι η πρώτη είσοδος νέας σειράς που κυκλοφορεί στο Steam μετά το Call of Duty: WWII του 2017.

Απαντώντας στην προσφορά Steam της Microsoft, η Valve επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει ένα προσχέδιο συμφωνίας για μια «μακροπρόθεσμη» συμφωνία Call of Duty, αλλά ότι ήταν περιττό για διάφορους λόγους.

Διαβάστε επίσης:  Νέο τρέιλερ για το Final Fantasy 7 Rebirth που θα κυκλοφορήσει το 2024

«Είμαστε χαρούμενοι που η Microsoft θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Steam για να προσεγγίζει πελάτες με το Call of Duty όταν κλείσει η εξαγορά της Activision», έγραψε ο επικεφαλής της Valve, Newell, σε δήλωση που δόθηκε στο Kotaku.

«Η Microsoft είναι στο Steam εδώ και πολύ καιρό και το θεωρούμε ως ένδειξη ότι είναι ευχαριστημένοι με την υποδοχή των παικτών για αυτό και τη δουλειά που κάνουμε. Η δουλειά μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε πολύτιμες λειτουργίες όχι μόνο για τη Microsoft αλλά για όλους τους πελάτες και συνεργάτες του Steam.»

«Η Microsoft πρόσφερε και μάλιστα μας έστειλε ένα προσχέδιο συμφωνίας για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση Call of Duty, αλλά δεν ήταν απαραίτητο για εμάς γιατί α) δεν πιστεύουμε στο να απαιτήσουμε από οποιονδήποτε συνεργάτη να έχει μια συμφωνία που θα τους κλειδώνει για την αποστολή παιχνιδιών στο Steam στο μακρινό μέλλον β) Ο Phil και η ομάδα παιχνιδιών της Microsoft ακολουθούσαν πάντα αυτό που μας είπαν ότι θα έκαναν, έτσι εμπιστευόμαστε τις προθέσεις τους και γ) πιστεύουμε ότι η Microsoft έχει όλα τα κίνητρα που χρειάζονται για να είναι στις πλατφόρμες και τις συσκευές εκεί που θέλουν να βρίσκονται οι πελάτες του Call of Duty».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Μετά από περίπου 11 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Diablo III ο διάδοχος του είναι εδώ. Το Diablo IV φιλοδοξεί να βελτιώσει και...

Νεα

Τουλάχιστον ένας παίκτης έχει ήδη φτάσει στο μέγιστο δυνατό level ενός χαρακτήρα στο Diablo 4. Το RPG δράσης της Blizzard, κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, αλλά...

Νεα

Ο παρουσιαστής και παραγωγός του Summer Game Fest, Geoff Keighley, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ο ανταγωνισμός από την διοργάνωσή του ήταν εν μέρει υπεύθυνος...