Connect with us

Τι ψάχνεις;

Marvel_s-Midnight-Suns

Reviews

Marvel’s Midnight Suns Review

Όταν η Firaxis, δημιουργός των XCOM και Civilization ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα παιχνίδι με θέμα το σύμπαν της Marvel, η ανυπομονησία για το τελικό αποτέλεσμα ήταν κάτι λογικό. Ποιος δεν θα ήθελε ένα παιχνίδι στρατηγικής στο MCU; Το Marvel’s Midnight Suns κυκλοφόρησε και παρακάτω θα δούμε τις εντυπώσεις μας από αυτό.

Μια δαιμονική οντότητα απειλεί τον κόσμο 

Στο Midnight Suns, ο κόσμος βρίσκεται σε κίνδυνο για άλλη μια φορά όταν η Hydra αποφασίζει να αναστήσει μια δαιμονική δύναμη γνωστή ως Λίλιθ, η οποία στη συνέχεια ξεκινά να υποδουλώσει την οργάνωση για να προωθήσει τους δικούς της στόχους για την απελευθέρωση του αρχαίου θεού Cthon. Καταφέρνει επίσης να κάνει πλύση εγκεφάλου σε μια σειρά από ήρωες και κακούς από το σύμπαν της Marvel, μετατρέποντάς τους σε δαιμονικές εκδοχές του εαυτού τους.

Αυτή η νέα απειλή συγκεντρώνει τους Avengers, όπως ο Iron Man και ο Captain America, και τους Midnight Suns, που αποτελούνται από μαγικούς και υπερφυσικούς ήρωες όπως ο Blade, ο Magik και ο Ghost Rider. Χρειάζονται όμως κάποιον να τους ενώσει.

Το Midnight Suns βλέπει τη δημιουργία ενός εντελώς νέου χαρακτήρα στο σύμπαν της Marvel, γνωστού ως The Hunter. Αυτός ο ήρωας, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να μοιάζει με τον ήρωα που θέλετε να είναι, είναι ο πολεμιστής απόγονος της Λίλιθ. Νίκησε τη μητέρα του τρεις αιώνες νωρίτερα και τώρα έρχεται να αναστηθεί από την παρένθετη μητέρα του και φύλακα των Midnight Suns, Caretaker. Έχει πλέον την ευθύνη να ηγηθεί μιας διαλυμένης ομάδας ηρώων σε έναν πόλεμο ενάντια στη δαιμονική απειλή.

Μάχες με κάρτες και RPG στοιχεία

Οι μάχες του Marvel’s Midnight Suns  αποτελούν μια απλοποιημένη έκδοση αυτών του XCOM, αλλά σίγουρα έχουν το δικό τους τακτικό βάθος όταν πραγματικά καταφέρετε να κατανοήσετε πλήρως τους κανόνες του Midnight Suns. Παίρνετε τρεις κάρτες ανά γύρο και σας μοιράζονται τυχαία φύλλα από τις τράπουλες που έχετε δημιουργήσει για κάθε χαρακτήρα της τριμελούς ομάδας σας. Ορισμένες κάρτες, όπως οι μεγάλες επιθέσεις, θα κοστίζουν πόντους δράσης που μπορείτε να κερδίσετε παίζοντας κάρτες που τις προσθέτουν στο σύνολο σας.

Στην αρχή αυτό κάνει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης καθώς προσπαθείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον μικρό αριθμό των γύρων σας, αλλά όσο περνάει ο καιρός, αποκαλύπτονται περισσότεροι τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο έναν γύρο, καθώς μπορείτε να ξοδέψετε πόντους δράσης σε περιβαλλοντικές επιθέσεις που δεν κοστίζουν κάποια κάρτα. Έτσι, ίσως μπορείτε να χτυπήσετε έναν εχθρό σε ένα εκρηκτικό βαρέλι ή να τον χτυπήσετε σε μια πέτρα για επιπλέον damage.

Καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, μπορείτε να βρείτε περισσότερες κάρτες για κάθε χαρακτήρα και οι υπάρχουσες μπορούν να αναβαθμιστούν συνδυάζοντας διπλότυπα, προσθέτοντας επιπλέον δύναμη. Υπάρχει επίσης μια επιλογή από κάρτες που μπορείτε να πάρετε στη μάχη που προσφέρουν δωρεάν εφάπαξ μπόνους, όπως επιπλέον κάρτες η bleed damage.

Διαβάστε επίσης:  The Lord of the Rings: Gollum Review

Σίγουρα όμως το μυστικό για να κερδίζετε κάθε μάχη, είναι να βρίσκετε τον τρόπο για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα κάθε κάρτας και κίνησης που έχετε στη διάθεσή σας.

Marvel's Midnight Suns Review

Οι μάχες έχουν τόσες πολλές μεταβλητές και αβεβαιότητες που ποτέ δεν έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία ( επιτυχή ή ανεπιτυχή), προσφέροντας μια ποικιλία από τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Και οι αποτυχίες πάντως κοστίζουν. Προφανώς οι ήρωες δεν σκοτώνονται, αλλά ουσιαστικά μπαίνουν σε μια κατάσταση αναμονής και δεν μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ή “κλειδώνουν” κάποιες ιδιότητες τους μέχρι να περάσουν κάποιες ημέρες εντός παιχνιδιού. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να είστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην φτάσετε στο σημείο να στερηθείτε την κάρτα ενός ήρωα την στιγμή που τον χρειάζεστε περισσότερο!

Η RPG πλευρά των πραγμάτων εκδηλώνεται σε ένα hub γνωστό ως The Abbey. Πρόκειται για το ιερό των Midnight Suns και λειτουργεί ως βάση επιχειρήσεων για την εκτόξευση επιθέσεων στις δαιμονικές δυνάμεις της Hydra και της Λίλιθ. Κάθε μέρα στο The Abbey προσφέρει δραστηριότητες εκτός της αποστολής που επιλέγετε να κάνετε εκείνη την ημέρα.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προπόνηση με τους συμμάχους σας για να εκπαιδεύσετε και τους δύο για τις μάχες που έρχονται ή να ερευνήσετε αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ζωτικής σημασίας κιτ γύρω από το The Abbey. Υπάρχουν επίσης μέρη για εξερεύνηση στους χώρους με αντικείμενα που μπορείτε να ξεθάψετε σε όλους τους χώρους. Ωστόσο, η ουσία του κόσμου του κέντρου του Midnight Suns είναι το να κάνετε παρέα με τους συμμαχητές σας.

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά του Midnight Suns είναι σε γενικές γραμμές αξιοπρεπή, με το πιο εντυπωσιακό σημείο τους να είναι τα εφέ που ακολουθούν τις κινήσεις των υπερηρώων.

Από την άλλη πλευρά το ίδιο ισχύει και με το κομμάτι του ήχου, αν και κάποιες από τις ατάκες των υπερηρώων καταντούν επαναλαμβανόμενες, αν και οι μεταξύ τους συζητήσεις είναι γενικά απολαυστικές.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Marvel’s Midnight Suns είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση παιχνιδιού στο MCU, που δεν έχουμε συναντήσει ξανά. Το στρατηγικό του βάθος, οι αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων και η ιστορία του θα ανταμείψουν τους fans τόσο των παιχνιδιών στρατηγικής όσο και εκείνους της Marvel.

Στο τέλος κάθε αποστολής και μέχρι την τελική νίκη, θα αισθάνεστε ότι οι αποφάσεις σας παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την σημαντική αποστολή για το μέλλον του πλανήτη!

*Για το review του παιχνιδιού μας παραχωρήθηκε Review Key από τη CD Media.

Recommended

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Μετά από περίπου 11 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Diablo III ο διάδοχος του είναι εδώ. Το Diablo IV φιλοδοξεί να βελτιώσει και...

Νεα

Τουλάχιστον ένας παίκτης έχει ήδη φτάσει στο μέγιστο δυνατό level ενός χαρακτήρα στο Diablo 4. Το RPG δράσης της Blizzard, κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, αλλά...

Νεα

Ο παρουσιαστής και παραγωγός του Summer Game Fest, Geoff Keighley, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ο ανταγωνισμός από την διοργάνωσή του ήταν εν μέρει υπεύθυνος...