Connect with us

Τι ψάχνεις;

nintendo switch nba 2k18

Features

Το NBA 2K18 στο Nintendo Switch είναι η ιδανική έκδοση για φορητή κονσόλα

Τα τελευταία χρόνια οι ΑΑΑ τίτλοι για τις κονσόλες της Nintendo, προέρχονταν αποκλειστικά από την ίδια την εταιρία. Οι third party developers λόγω της πολυπλοκότητας των συστημάτων της Nintendo, έμεναν μακριά και ουσιαστικά καταδίκασαν μια ολόκληρη κονσόλα σε αποτυχία. Μιλάμε φυσικά για το Wii-U.

Η Nintendo κατάλαβε το λάθος της και το Nintendo Switch είναι πιο φιλικό προς τους developers, και ήδη πολλά σπουδαία παιχνίδια κυκλοφόρησαν ή θα κυκλοφορήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο πρώτος μεγάλος multiplatform τίτλος που συμπεριέλαβε στις εκδόσεις του το Nintendo Switch ήταν το NBA 2K18. Γενικά από τα αθλητικά παιχνίδια το κοινό ζητά την καλύτερη δυνατή απεικόνιση σε γραφικά και υψηλής ποιότητας ήχο, αλλά και όσο το δυνατό περισσότερο ρεαλιστικό gameplay.

Η έκδοση του NBA 2K18 για το Nintendo Switch είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες πλατφόρμες, αλλά αυτό δεν σημαίνει και λιγότερη διασκέδαση, κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω:

NBA-2k18-Nintendo-Switch

Το περιεχόμενο

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι developers βλέπουν το Nintendo Switch περισσότερο σαν φορητή κονσόλα, χωρίς όμως να παραλείπουν και την docked κατάστασή της. Με το Nintendo Switch να μην διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, αλλά και το harware του να μην είναι ισότιμο με αυτό των υπόλοιπων συστημάτων, κάποιες “εκπτώσεις” από τις υπόλοιπες εκδόσεις είναι λογικές.

Η 2K όμως φρόντισε αυτές οι “εκπτώσεις” να είναι ελάχιστες. Στη Nintendo Switch έκδοση του NBA 2K18, όλα όσα περιμένετε από έναν NBA 2K τίτλο είναι εκεί. My Career, MyGM, MyTeam, Play Now, είναι όλα διαθέσιμα για να τα παίξετε.

Η μόνη έλλειψη είναι η απουσία δυνατότητας κατεβάσματος custom σημάτων και εμφανίσεων.

Επιπλέον η εφαρμογή MyNBA 2K18 δεν προσφέρει την δυνατότητα σύνδεσης μέσω λογαριασμού Nintendo Switch, αφαιρώντας την δυνατότητα απόκτησης των πολύτιμων VC από χρήστες της κονσόλας της Nintendo.

Ένα φαινόμενο που δεν μπορούμε να μην καταγράψουμε εδώ είναι η απουσία πολλών παιχτών στο online κομμάτι του MyCareer. Εκεί που σε PS4, Xbox One και PC, στο Neighborhood υπάρχουν γεμάτα γήπεδα και παίχτες που περιμένουν στην σειρά τους, στο Nintendo Switch μπορείτε να βρείτε ένα ματς με δυσκολία. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που συμβαίνει τυχαία ή από μειωμένο ενδιαφέρον: η φορητότητα της κονσόλας σημαίνει ότι πολλοί παίχτες την χρησιμοποιούν εκτός σπιτιού, και θα πρέπει να βρουν Internet για να παίξουν online.

Ίδιο gameplay σε όλες τις εκδόσεις

Στο κομμάτι του gameplay δεν θα συναντήσετε διαφορές με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Είναι το ίδιο παιχνίδι, με τους ίδιους μηχανισμούς, με τα ίδια θετικά και αρνητικά. Η έκδοση του NBA 2K18 στο Nintendo Switch δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το gameplay των υπόλοιπων εκδόσεων.

nba 2k18 review

Γραφικά – Ήχος

Εκεί που αναμενόταν να υπάρξουν πολλά παράπονα ήταν στην γραφική απεικόνιση του NBA 2K18, αφού στις υπόλοιπες πλατφόρμες το επίπεδο του παιχνιδιού σε αυτό τον τομέα είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Όμως και η έκδοση στο Nintendo Switch, μπορεί να μην είναι ίδια με τις υπόλοιπες πλατφόρμες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μέτρια ή κακή. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πραγματικά εντυπωσιακά για handheld έκδοση, με το παιχνίδι να τρέχει σε 720p/30FPS.

Όταν συνδέετε την κονσόλα σας σε τηλεόραση η ανάλυση ανεβαίνει στα 1080p, αν και σε μεγαλύτερες τηλεοράσεις παρουσιάζεται ένα “θόλωμα”.

Συνολικά πάντως και σε αυτό τον τομέα, το NBA 2K18 για το Nintendo Switch στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Συμπέρασμα

Η έκδοση του NBA 2K18 για το Nintendo Switch μπορεί επάξια να σταθεί δίπλα στις υπόλοιπες εκδόσεις του παιχνιδιού, χωρίς μεγάλες περικοπές, χωρίς εκπτώσεις στην εμπειρία που προσφέρει η σειρά.

Η 2Κ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην μεταφορά του παιχνιδιού στη νέα κονσόλα της Nintendo και δείχνει τον δρόμο και στις υπόλοιπες εταιρίες.

Πριν κλείσουμε, ακόμα και αν σκέφτεστε να αγοράσετε το παιχνίδι στο Nintendo Switch, έχετε στο μυαλό σας ότι θα χρειαστείτε σίγουρα μια κάρτα μνήμης, καθώς από μόνο του (χωρίς να έχετε δηλαδή κανένα άλλο παιχνίδι), υπερκαλύπτει τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της κονσόλας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Μετά από περίπου 11 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Diablo III ο διάδοχος του είναι εδώ. Το Diablo IV φιλοδοξεί να βελτιώσει και...

Νεα

Τουλάχιστον ένας παίκτης έχει ήδη φτάσει στο μέγιστο δυνατό level ενός χαρακτήρα στο Diablo 4. Το RPG δράσης της Blizzard, κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, αλλά...

Νεα

Ο παρουσιαστής και παραγωγός του Summer Game Fest, Geoff Keighley, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ο ανταγωνισμός από την διοργάνωσή του ήταν εν μέρει υπεύθυνος...