Connect with us

Hi, what are you looking for?

Reviews

NBA 2K22 Review ( PS4, XBOX ONE, PC)

nba 2k22 doncic

Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου επέστρεψε στις κονσόλες με τη νέα έκδοση της σειράς NBA 2K, το NBA 2K22.

Για το παιχνίδι τη φετινή χρονιά η 2K χρησιμοποίησε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αφού οι πληροφορίες πριν την κυκλοφορία ήταν λίγες, ενώ ούτε demo ήταν διαθέσιμο για τους παίχτες.

Πάμε όμως να δούμε την πλήρη ανάλυση του παιχνιδιού:

Η άμυνα κερδίζει πρωταθλήματα

Πολλά πράγματα παραμένουν γνώριμα στο NBA 2K22, όμως η 2K ( σύμφωνα και με τον gameplay director Mike Wang) έδωσε πραγματικά μεγάλη σημασία σε έναν τομέα που “έπασχε” τα…πολλά προηγούμενα χρόνια: την άμυνα.

Τα τρίποντα που έπεφταν σαν βροχή, το περιβόητο rim running ( ή coast to coast), ή οι τρίπλες και κατ’ επέκταση τα γλυστρίματα των αμυντικών στο παρκέ, έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, αφού όλα τα συστήματα της άμυνας του παιχνιδιού έχουν αναβαθμιστεί αισθητά, για να δώσουν στον αμυνόμενο τα όπλα για να πολεμήσει επί ίσοις όροις των επιτεθέμενο, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα animations στις τάπες και τα ριμπάουντς προσθέτουν το απαραίτητο θέαμα, παρακινώντας σας να παίξετε μια πολύ καλή άμυνα, η οποία θα σας δώσει την ίδια ικανοποίηση με ένα θεαματικό κάρφωμα!

Η ισορροπία που έχει πετύχει αυτή τη στιγμή η 2K είναι μοναδική, αφού τόσο η επίθεση και το dribbling, απαιτούν ικανότητα από τον παίχτη, ενώ το ίδιο ισχύει και για την άμυνα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερο ρεαλιστικό μπάσκετ ακόμα και στα online modes.

Ραντεβού στο κρουαζιερόπλοιο

Αν είστε από εκείνους που προτιμούν το MyCareer τότε δεν μπορείτε παρά να απολαύσετε την εμπειρία της κρουαζιέρας, αφού στο νέο mode τα πάντα έχουν μεταφερθεί στο κατάστρωμα ενός κρουαζιερόπλοιου! Εκεί θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τον παίχτη σας, ολοκληρώνετε quests, και απολαμβάνετε pick up αγώνες με θαλασσινή αύρα!

Το REC δεν έχε αλλάξει πολύ, ενώ όσο αφορά το grinding για να εξελίξετε τον παίχτη σας, ούτε εδώ υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, παρά μόνο επιπλέον pies στην επιλογή των χαρακτηριστικών του παίχτη που χτίζετε.

Περισσότερο περιεχόμενο από ποτέ στο MyTeam  

To MyTeam το εμβληματικό card-collector mode του NBA 2K το οποίο σας επιτρέπει να φτιάξετε την ομάδα των ονείρων σας από αστέρες του παρελθόντος, του παρόντος και το μέλλοντος επιστρέφει πιο γεμάτο από ποτέ.

Εκτός από τα κλασσικά offline modes, Domination, Triple Threat Offline και τα Challenges ( που χωρίζονται πλέον σε Skill Challenges, Pick Up που κάθε μέρα σας δίνει ένα πακέτο, Spotlight και Moments) και τα online, Unlimited, Triple Threat Online πλέον μπορείτε να παίξετε και το Draft, που όπως και στη σειρά FIFA, φτιάχνετε μια ομάδα με τυχαίους παίχτες από πακέτα που ανοίγετε, η συλλογή των οποίων ανανεώνεται εβδομαδιαία για να περιλαμβάνει κάθε νέο pack drop.

Προφανώς τα rewards είναι πιο πλούσια από κάθε άλλη φορά, αλλά η έλλειψη contracts και τα μειωμένα ΜΤ points που λαμβάνετε ανά ματς ή ανά νίκη, είναι ένα θέμα που δεν ικανοποιεί ιδιαίτερα τους παίχτες.

Γραφικά – Ήχος

Οι πραγματικοί εκφωνητές των γηπέδων, σε συνδυασμό με τις δύο επιλογές σχολιαστών ανάλογα την τοποθεσία του αγώνα δίνουν μια νέα ποικιλία και ένα επιπλέον επίπεδο ρεαλισμού στο NBA 2K, το οποίο όπως και κάθε χρόνο ξεχωρίζει για το soundtrack του.

Όσο αφορά τα γραφικά, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με την περσινή χρονιά, εκτός φυσικά από κάποια νέα body & face scans παιχτών τα οποία έχουν προστεθεί στο παιχνίδι.

Αξίζει να το αγοράσω;

Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε έναν τίτλο NBA 2K, ο οποίος δίνει έμφαση και στην άμυνα εκτός από τα τρίποντα και την επίθεση γενικότερα. Αυτή η έκδοση το καταφέρνει περίφημα ( τουλάχιστον μέχρι να έρθει κάποιο patch που θα τα αλλάξει όλα) και αυτό φέρνει μεγάλη ικανοποίηση.

Κάθε στιγμή του παιχνιδιού, είτε παίζετε άμυνα, είτε παίζετε επίθεση, έχει να σας προσφέρει και μια συγκίνηση!

Recommended

 

 

Advertisement

Copyright © 2013- 2021 XplayGR - Network Xplayer