Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

NBA 2K23 Review

NBA 2k23 review

Ανοίγεις την κονσόλα σου ή το PC και ξεκινάς το NBA 2K23 και μετά από μερικές οθόνες loading συναντάς τον κορυφαίο παίχτη που πάτησε το πόδι του στα παρκέ του NBA: ο Michael Jordan, ο κατά πολλούς GOAT, κάνει την συγκλονιστική εμφάνιση του στο θρυλικό παιχνίδι με τους Jazz, το περίφημο “The Shot”. Αυτή η αρχή, περιγράφει όλα όσα υπάρχουν φέτος στο NBA 2K23…

Ωδή στο παρελθόν και το περιεχόμενο

NBA 2k23 review

Η ιστορία του NBA είναι στην καρδιά του ΝΒΑ 2Κ23 και είναι playable σε όλα τα modes του παιχνιδιού εκτός φυσικά από το MyCareer. MyNBA, MyTeam, Play Now όλα περιλαμβάνουν ομάδες και παίχτες από διάφορες χρονικές περιόδους του πρωταθλήματος, αλλά στο MyNBA μπορείτε να απολαύσετε με διάρκεια αυτές τις παλιές εποχές του πρωταθλήματος αλλάζοντας την ιστορία, ενώ στο MyTeam θα αντιμετωπίσετε με την δική σας ομάδα, κάποιες από τις ιστορικές αυτές ομάδες. Η Visual Concepts ανέβασε το επίπεδο φέτος, προσφέροντας όχι μόνο τις εμφανίσεις, τα παρκέ, τους παίχτες και τα λογότυπα εκείνων των ομάδων, αλλά ακόμα και την τηλεοπτική κάλυψη. Με τα νέα φίλτρα που προστέθηκαν μπορείτε να παίξετε έναν αγώνα και να βιώσετε την εμπειρία που είχαν οι τηλεθεατές άλλων εποχών.

NBA 2k23 the city

Φυσικά δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για τα περίφημα Jordan Challenges, που επιστρέφουν μετά από δέκα χρόνια στην σειρά και σας καλούν να αναπαράγετε και να ζήσετε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην θρυλική καριέρα του Michael Jordan, από το κολλέγιο μέχρι τους Chicago Bulls. Μάλιστα αν ολοκληρώσετε αυτά τα challenges σας περιμένουν rewards στα δημοφιλέστερα multiplayer modes, MyCareer και MyTeam.

Εκτός από το παρελθόν, πρέπει να τονίσουμε ότι το NBA 2K23 είναι ΓΕΜΑΤΟ περιεχόμενο, όχι μόνο με διάφορα modes αλλά και μέσα και στα ίδια τα modes! Θέλεις μια offline εμπειρία; Μπορείς να παίξεις ως παίχτης, ως GM, ως προπονητής ομάδας ακόμα και ως κομισάριος του NBA! Θέλεις μια competitive εμπειρία; Υπάρχει το PlayNow με τις κανονικές ομάδες, το MyTeam, το MyCareer,  ακόμα και το MyNBA με online leaderboards. Και για όσους θέλουν κάτι εκτός NBA, το WNBA είναι εκεί για να σας δώσει μια γεύση από τη γυναικεία πλευρά του πρωταθλήματος.

 Η πολυάσχολη The City, το GOAT Boat και το “γεμάτο” MyTeam 

NBA 2k23 the city

Φυσικά τα δύο δημοφιλέστερα modes δεν είναι άλλα από το MyCareer και το MyTeam. Στο πρώτο η The City είναι πιο μικρή από πέρυσι με την Visual Concepts να αποδέχεται τα σχόλια των παιχτών και τα παράπονα τους για την έκταση της, ενώ τα στοιχεία RPG με τα quests παραμένουν. Το story του Career περιλαμβάνει μια ιστορία αντιπαλότητας, αλλά αν και περνάει και φέτος αδιάφορο, η εξέλιξή της θα σας τραβήξει την προσοχή.

Για τους παίχτες της last gen το GOAT Boat επιστρέφει χωρίς μεγάλες αλλαγές, έτοιμο να πλεύσει σε θάλασσες με πολύ μπάσκετ!

Η μεγάλη διαφορά στο φετινό MyCareer είναι αναμφισβήτητα ο νέος Player Builder που αλλάζει τον τρόπο που δημιουργείτε τα χαρακτηριστικά του παίχτη σας. Η 2Κ σε μια προσπάθεια να κάνει πιο ισορροπήμενο το παιχνίδι και να περιορίσει τα “Demi – God” builds διαμόρφωσε τρία Tiers για τα badges με βάση την σημασία τους σε κάθε build και στην ουσία “κλείδωσε” τα καλύτερα από αυτά πίσω από συγκεκριμένα νούμερα στατιστικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε build να έχει συγκεκριμένη χρησιμότητα, αφού για να φτάσει κάποιος να πάρει τα καλύτερα HOF badges για το build του θα πρέπει να θυσιάσει πόντους από άλλα κομμάτια.

Περνώντας στο MyTeam εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά, από πλευράς περιεχομένου. Είτε θέλετε να παίξετε offline, είτε online έχετε modes και στόχους μέσα από τα agendas και τα rewards για να κατακτήσετε. Triple Threat ( Online & Online Co-op &  Offline), Clutch Time ( Online & Offline), Domination, Challenges και φυσικά το Unlimited είναι εδώ για να σας κρατήσουν συνεχώς απασχολημένους. Στο Unlimited η μεγάλη αλλαγή είναι ότι πλέον ανεβαίνετε Tiers μέσω πόντων και όχι νικών, επομένως τα rewards είναι κατακτήσιμα ακόμα και από παίχτες που τώρα καταπιάνονται για πρώτη φορά με το παιχνίδι, αφού και η ήττα προσφέρει πόντους προόδου. Για όσους φθάσουν στο ανώτερο ( Dark Matter) tier των Rewards μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν, ξεκινώντας από την αρχή ως μορφή Prestige, με ακόμα καλύτερα rewards!

nba 2k23

Νέο shooting, καλύτερο dribbling

Και φτάνουμε στο κομμάτι του gameplay του παιχνιδιού, με την 2K φέτος να ασχολείται κυρίως φέτος με την επίθεση και πολύ περισσότερο με το shooting. Εδώ πλέον έχουμε μια μεγάλη αλλαγή, αφού το timing του σουτ παίζει πλέον το μεγαλύτερο ρόλο. Στην πρώτη αυτή φάση του παιχνιδιού, είτε κάνετε πράσινο το σουτ σας με perfect timing, ή το χάνετε. Δεν υπάρχει μέση λύση, εκτός και αν η 2K προχωρήσει σε αλλαγές, κάτι που συμβαίνει συχνά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι πιο δύσκολο το shooting, αλλά σίγουρα θέλει εξάσκηση και να μάθετε το release του παίχτη σας.

Όσο αφορά το dribbling, τα animations πλέον είναι πιο “καθαρά” , οι κινήσεις των παιχτών πιο φυσικές ενώ πάλι σε αυτή την πρώτη φάση του παιχνιδιού ( μένει και εδώ να δούμε αν η 2K κάνει κάποια αλλαγή) το stamina παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Κάθε φορά που ένας παίχτης κάνει μια περίτεχνη τρίπλα πατώντας το κουμπί του τρεξίματος, θα δει το stamina του να μειώνεται, έως ότου εξαντληθεί. Αν αυτό συμβεί, επηρρεάζεται ο έλεγχος της μπάλας από τον παίχτη αλλά και οι πιθανότητας να πετύχει το σουτ που θα επιχειρήσει. Στόχος της 2Κ φυσικά με αυτό το σύστημα δεν ήταν άλλος από το να ενθαρρύνει το ομαδικό παιχνίδι και όχι τους περίφημους playshots που τα τελευταία χρόνια ντριπλάρουν 22 δευτερόλεπτα πριν σουτάρουν, ή κρυφτούν πίσω από κάποιο σκριν – ξανά για να σουτάρουν.

Γραφικά – Ήχος

Το NBA 2K23 τόσο σε last-gen όσο και σε next-gen παραμένει σε υψηλά επίπεδα γραφικής απεικόνισης παιχτών και σταδίων, χωρίς πάντως να κάνει εκείνο το πολυαναμενόμενο άλμα από πλευράς ποιότητας γραφικών.

Το soundtrack του περιλαμβάνει διάσημα κομμάτια της αμερικανικής μουσικής, ενώ η μετάδοση των αγώνων έχει εμπλουτιστεί με νέους σχολιαστές.

Αξίζει να το αγοράσω; 

Μπορεί να είναι το μοναδικό παιχνίδι μπάσκετ, αλλά το NBA 2K23 πάει ένα βήμα μπροστά την σειρά, τουλάχιστον από πλευράς περιεχομένου, δείγμα ότι δεν επαναπαύεται.

Είναι ένα ουσιαστικά πακέτο διαφορετικών εμπειριών που έχουν επίκεντρο τους το μπάσκετ. Θα σας βυθίσει στην εμπειρία του, ενώ πάντα θα έχετε κάτι να κάνετε, οποιοδήποτε mode και να επιλέξετε να παίξετε.

 

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Ubisoft αυτή τη στιγμή αναπτύσσει το Far Cry 7 και ένα αυτόνομο multiplayer παιχνίδι Far Cry. Αυτό σύμφωνα με αναφορές από το Kotaku...

News

Τα παιχνίδια PlayStation Plus Essential του Φεβρουαρίου 2023 αποκαλύφθηκαν πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Ο χρήστης του Dealabs, ο billbil-kun, ο οποίος διαρρέει με...

News

Η 2K ανακοίνωσε ότι το WWE 2K23 θα κυκλοφορήσει για κονσόλες και PC στις 17 Μαρτίου, με όσους αγοράσουν premium εκδόσεις να αποκτούν πρόσβαση...

News

Το Studio Gobo ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Guerrilla Games για να δουλέψει ως συν-προγραμματιστής στο franchise Horizon της Sony. Το στούντιο με έδρα...

News

Η Electronic Arts καθυστέρησε την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Survivor λίγο περισσότερο από ένα μήνα έως τις 28 Απριλίου. Σε μια δήλωση που...

News

Το Forza Motorsport θα είναι “το πιο προηγμένο τεχνικά παιχνίδι αγώνων που έχει γίνει ποτέ“, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης Turn 10 Studios. Η...

News

Η Warner Bros. Games δημοσίευσε το επίσημο launch trailer του Hogwarts Legacy, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, το Hogwarts...