Connect with us

Τι ψάχνεις;

Previews

NBA LIVE 16 Preview

Η απουσία της ΕΑ και συνεπώς του NBA Live από τα basketball sim games, ήταν μεγάλη, δίνοντας στην το χώρο και τον χρόνο να κυριαρχήσει.

Το NBA Live επέστρεψε τα τελευταία χρόνια και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το NBA LIVE 16, την τελευταία πρόταση της σειράς.

Gameplay με περιορισμούς


To NBA Live 16 σου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να μοιάσει στο “αυστηρό” και σχεδιασμένο για πιστή απεικόνιση ενός αγώνα gameplay του FIFA 16.

Το “προσπαθεί” είναι η λέξη που κάνει την διαφορά. Τα πάντα στο NBA LIVE 16 δίνουν την εντύπωση ότι γίνονται ένα “κλικ” πιο αργά από αυτό που θα θέλατε, με αποτέλεσμα να χάνετε επιθέσεις ή να μην βγάζετε τις σωστές άμυνες. Το κατάλληλο timing της σωστής επιλογής περικλείει την ουσία του παιχνιδιού.

Μια άμυνα σε λάθος χρόνο ή μια πάσα σε λάθος χρόνο οδηγούν στην απώλεια της μπάλας, την οποία δύσκολα θα πάρετε πίσω αν πάλι δεν τα κάνετε όλα σωστά.

Μια δοκιμή στο παιχνίδι αποδεικνύει ότι ο χρήστης είναι περιορισμένος μέσα σε μια ποικιλία κινήσεων, επαφών και συμπεριφορών των παιχτών.

Για παράδειγμα, αν στην επίθεση ο παίχτης σας έχει την ικανότητα του καρφώματος θα πάρει όλο τον δρόμο μέχρι να το κάνει, διαφορετικά θα κάνει ένα άψυχο σουτ με πολύ κακές συνθήκες.

Ο μηχανισμός του σουτ 


Στα σουτ έχει προστεθεί ο μηχανισμός που σου παρουσιάζει το πότε είναι το σωστό timing να σουτάρεις, τις πιθανότητες που έχεις να ευστοχήσεις αλλά και το ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το σουτ σου. Αν σουτάρεις υπό πίεση θα σου εμφανίσει την προειδοποίηση “GUARDED” ή αν πάρεις το σουτ μετά από τρίπλα το “OFF DRIBBLE“.

Όσο αφορά τα ποσοστά ευστοχίας, αυτά μπορεί και να σε κάνουν παρανοϊκό. Μας έτυχε πολλές φορές ένα σουτ να μπαίνει με 5% ευστοχία και άλλες, με 70% ευστοχία το σουτ να χαθεί.

Το PRO-AM mode


Μια από τις πολυδιαφημισμένες προσθήκες του NBA LIVE 16 είναι το PRO-AM mode, εκεί όπου δημιουργείς τον παίχτη σου και μπαίνεις σε online αγώνες 5 εναντίον 5.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα και τα ματς ήταν ισορροπημένα και διασκεδαστικά , καθιστώντας την προσθήκη αρκετά δελεαστική.

Τα προβλήματα ξεκινούν με το GAMEFACE HD app που σύμφωνα με την EA θα σας επέτρεπε να σκανάρετε το πρόσωπο σας και να το μεταφέρετε στο παιχνίδι. Το application δεν ήταν καν διαθέσιμο για τις περισσότερες συσκευές, και όταν βρήκαμε την λύση στο θέμα της συμβατότητας δεν έδειχνε να δουλεύει ποτέ. Το σκανάρισμα έγινε σωστά μετά από τουλάχιστον 10 προσπάθειες, ενώ δεν καταφέραμε να το περάσουμε ποτέ μέσα στο παιχνίδι.

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα, που όμως μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί σωστά.Η παρουσίαση


Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι σε καλό επίπεδο, αν και όχι όσο καλά θα τα περιμέναμε για ένα παιχνίδι της EA Sports.

Παράλληλα, οι μεταδόσεις των αγώνων είναι αρκετά υποτονικές, με τους παρουσιαστές του ESPN, να μην σου δίνουν το κατάλληλο εκείνο κίνητρο ώστε να παίξεις θεαματικά ή τουλάχιστον να κολλήσεις με το παιχνίδι και την μετάδοση του.

Συμπέρασμα

Ολοκληρωμένη άποψη για το παιχνίδι θα μπορέσουμε να έχουμε μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, αλλά το πρώτο δείγμα του NBA LIVE 16 δεν ξεφεύγει δυστυχώς από την μετριότητα.

Οι βελτιώσεις είναι εμφανείς, όμως το παιχνίδι θέλει χρόνο και πολύ δουλειά για να καταφέρει να φτάσει τον μεγάλο ανταγωνιστή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ένας παίκτης αγόρασε κάθε παιχνίδι από τα Wii U και 3DS eShops, πριν από το κλείσιμο και των δύο καταστημάτων. Ο δημοφιλής δημιουργός περιεχομένου...

News

Ο Lance Reddick, ο ηθοποιός που είναι γνωστός στον κόσμο του gaming για τους ρόλους του στα Destiny 2, Horizon Forbidden West και Quantum Break,...

News

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε δείχνει ότι η Sony Interactive Entertainment διερευνά τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα NFTs και...

News

Η Ubisoft αποκάλυψε ένα νέο εργαλείο AI που ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει για να βοηθήσει τους σεναριογράφους της. Σύμφωνα με τον εκδότη, το «Ubisoft Ghostwriter»...

News

Η Lego και η 2K θα αποκαλύψουν επίσημα ένα νέο παιχνίδι racing στις 23 Μαρτίου. Μετά από μια σειρά διαρροών, το παιχνίδι επιβεβαιώθηκε με...

News

Η Electronic Arts κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Jedi: Survivor, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Συνεχίζοντας την ιστορία του...

News

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) δημοσίευσε τις απόψεις έξι στούντιο ανάπτυξης που όλα πιστεύουν ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision...